AMD ekran kartı alınır mı?

Hocam sizi de çok tuttum kusura bakmayın 4060'ın 16gb olanını mı tercih edeyim yoksa 4060ti'ın 16gb olanını tercih etsem fiyat çok mu artar?
4060'ın 16 GB modeli olduğunu ilk defa sizden duyuyorum Hocam.
Bakin, NVIDIA 3000 serisindeyken ben de RX 6000 serisini oneriyordum ama artik eskidi, olmaz. NVIDIA, 4000 serisiyle mukemmel fark atti. DLSS 3.5 ve muazzam DLSS kare olusturma var. Yeni mimari, yasli bir karttan daha iyidir.
FSR 3 var Hocam zaten grafikleri fullese dahi zorlanacağını sanmıyorum, Ray Tracing performansı şu anlık kötü olsa da FSR 3 ile desteklenecek hocam, hangisini alırsa alsın uzun vadede mutlu kalacaktır.

21k RX 6700 XT sistem kotu olur. 27k bütçe varsa 23K attigim 13400F, RTX4060 Ti ve 4000 TL monitor.

Bakin, NVIDIA 3000 serisindeyken ben de RX 6000 serisini oneriyordum ama artik eskidi, olmaz. NVIDIA, 4000 serisiyle mukemmel fark atti. DLSS 3.5 ve muazzam DLSS kare olusturma var. Yeni mimari, yasli bir karttan daha iyidir.

Evet, en asagi 28k tutar fiyat 4060 Ti 16 GB icin. O yuzden onermem. Zaten FHD icin 8 GB VRAM yeterlidir.
Hocam çok soru sordum kusuruma bakmayın tekrardan. 28k monitörle beraber mi yoksa yalnız sistemin fiyatı mıdır?

4060'ın 16 GB modeli olduğunu ilk defa sizden duyuyorum Hocam.

FSR 3 var Hocam zaten grafikleri fullese dahi zorlanacağını sanmıyorum, Ray Tracing performansı şu anlık kötü olsa da FSR 3 ile desteklenecek hocam, hangisini alırsa alsın uzun vadede mutlu kalacaktır.
Çok bilmiyorum demiştim hocam, karışıklık oldu pardon. Teşekkürler önerileriniz için. :)

Hocam çok soru sordum kusuruma bakmayın tekrardan. 28k monitörle beraber mi yoksa yalnız sistemin fiyatı mıdır?

Çok bilmiyorum demiştim hocam, karışıklık oldu pardon. Teşekkürler önerileriniz için. :)

Yalniz sistemin fiyati.

AMD'nin ise bu tür kaygıları yoktur, VRAM'i kısmaz, kas gücü yerindedir. Fiyat olarak da ucuzdur. Ancak AMD kart eskidiği zaman iş biter. NVIDIA da bu yüzden teknolojiyle işi kotarır, kartın ömrünü uzatır.

Dediğine bu kısım hariç çoğunlukla katılıyorum. AMD eskidiğinde işi bitmez. Kartın kas gücü sayesinde çok daha iyi yaşlanmış kartlar var. NVIDIA eşitlerine kıyasla 1060'a kıyasla 580, 1050 Ti'a kıyasla 570 çok daha iyi yaşlanmış kartlar. AMD zaten eski kartlarını uzun zaman detekleyip geliştirmeyle ünlü NVIDIA'nın tam tersi olarak.

Dediğine bu kısım hariç çoğunlukla katılıyorum. AMD eskidiğinde işi bitmez. Kartın kas gücü sayesinde çok daha iyi yaşlanmış kartlar var. NVIDIA eşitlerine kıyasla 1060'a kıyasla 580, 1050 Ti'a kıyasla 570 çok daha iyi yaşlanmış kartlar. AMD zaten eski kartlarını uzun zaman detekleyip geliştirmeyle ünlü NVIDIA'nın tam tersi olarak.

Hocam aslında 3 paragraf cevap yazmıştım ama milletin kafasını açmaya gerek olmadığını düşündüğüm için çöpe gönderdim, başka bir konuda daha da uzun açıklarım belki; daha kısa şekilde cevap vereyim:

Kas gücü yüksek olan bir kartın daha iyi yaşlanması tabii ki de kaçınılmaz. Ancak NVIDIA, RTX kartları piyasaya sürüp çöpe atmadı, teknolojiye abandı bir nevi. AMD de NVIDIA rakibi teknolojiler geliştirirse ve bütçe dostu olmaya devam ederse ve de bunların reklamını NVIDIA gibi yapabilirse işte o zaman NVIDIA'yı boşver derim ancak NVIDIA'nın kartın yaşlanma sürecinde katkı sağlayacak teknolojileri var, bunun reklamını yapıyorlar ve kartlar tutuyor. Teknolojik artılarla yeni bir nesile geçildiğinde (örneğin RTX'ten STX olsun) RTX vs muadil AMD kartları kapışmasını bu sefer RTX'in kazanmasının bana göre daha olağan durması. Ki DLSS 3.0 ve 3.5 arasındaki fark bile kaçınılmazken sadece DLSS için 5 sene sonra durum ne olur, siz düşünün.

@maxiuss DLSS 3.5 ile DLSS 3.0'ın bir olayı yok RT güzelleştirmesi dışında. NVIDIA'nın 5 sene sonra çıkaracağı teknoloji sizin kartınızı etkilemez çünkü farklı nesilde tensör kullanacaktır. AMD'nin çıkardığı teknolojiler de bence NVIDIA kadar olmasa da güzel, ki daha fgsini de çıkarmadı. Bence AMD bu fg konusunda NVIDIA'ya yaklaşacak.

@Spyhis Umarım öyle olur, AMD de NVIDIA'ya rakip olur ve ciddi rekabet görürüz ancak DLSS 3.0 ile 3.5'in bir olayı yok demek kadar mantıksız bir şey yok. İyi sistem gerektiren oyunlarda DLSS 2.0'la bile 25-45 FPS arası fark atan DLSS 3.0 teknolojisinin bir de üstüne RT güzelleştirmesi koymak gayet profesyonelce bence. Zaten AMD kullanıcısısınız, bilmiyorum daha önce NVIDIA kullanıp kullanmadığınızı ancak kastettiğiniz şey 3.0 ile 3.5 arasındaki fark ise konuya uzak kalmışsınız. O güncelleme RT güzelleştirmesini çok yerinde ve kaliteli hale getiren bir güncellemedir. Performans bakımından neredeyse hiçbir yenilik barındırmaz.

5 yıl sonra farklı bir seriye geçiş yapılırsa oraya gelecek teknolojiler RTX serisini ilgilendirmez bunun farkındayım, ben RTX'in örneğin 50 serisiyle gelecek özelliklerin de 40 serisine göre gelişmiş olacağını söyledim. NVIDIA 3.5 güncellemesiyle aynı zamanda farklı AI destekli özellikler de getirdi. Ve de bu özelliklerin belirli kısımları 40 serisinin yanı sıra 30 serisine, hatta 20 serisine bile geldi. NVIDIA bu politikayı sürdürürse ve de üzerine eklerse 40,30,20 gibi kartların ömrü de uzamaya devam eder, AMD de uzaktan izler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı