AMD ekran kartı BE terimi ne anlama geliyor?

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
Başlıkta da belirttiğim gibi birçok terim var, ne anlama geldiklerini tam çözemedim-bulamadım.

XT'nin yüksek performanslı anlamında olduğunu biliyorum (Daha önce bu forumda konusu açılmıştı Ti veya RTX teknoloji veya hızı ile ilgili terim söylemişlerdi.) ama,

BE ne anlama geliyor?

(Biraz saçma olabilir ama) Pulse'de ne anlama geliyor?

Sapphire Pulse RX 5600 XT BE ==> ürün adı bu... Bu terimler ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim? @Recep Baltaş

Hatta tüm bu ekran kartları ile ilgili (AMD veya NVIDIA) terimlerinin daha sade ve ek bir makale olarak anlatılabilir misiniz? İşlemcilerde de birçok terim var, onlar da açıklanırsa mükemmel olur.

(AMD ekran kartı)
RX = ?
XT = ?
BE = ?
M = ?
OEM = ?

Pulse: Sapphire ekran kartlarının modellerinden birinin adı. Pulse ve Nitro modelleri var. Pulse düşük seviye soğutması olan model, Nitro iyi seviyede soğutması olan model.
OEM: OEM ekran kartı nedir ? - Technopat Sosyal.
M: Mobile. Laptop modellerinde görmüşsündür bunu büyük ihtimalle. Laptop ekran kartlarında M oluyor.
RX: Burada sorulmuş ancak yabancı: What RX means? | Community
XT: Extreme olarak geçiyor. Yani Nvidia'daki Ti gibi düşünebiliriz.

Başlıkta da belirttiğim gibi birçok terim var, ne anlama geldiklerini tam çözemedim-bulamadım.

XT'nin yüksek performanslı anlamında olduğunu biliyorum (Daha önce bu forumda konusu açılmıştı Ti veya RTX teknoloji veya hızı ile ilgili terim söylemişlerdi.) ama,

BE ne anlama geliyor?

(Biraz saçma olabilir ama) Pulse'de ne anlama geliyor?

Sapphire Pulse RX 5600 XT BE ==> ürün adı bu... Bu terimler ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim? @Recep Baltaş

Hatta tüm bu ekran kartları ile ilgili (AMD veya NVIDIA) terimlerinin daha sade ve ek bir makale olarak anlatılabilir misiniz? İşlemcilerde de birçok terim var, onlar da açıklanırsa mükemmel olur.

(AMD ekran kartı)
RX = ?
XT = ?
BE = ?
M = ?
OEM = ?
OEM: Referans,
RX: Serinin ismi,
M: Anakarta lehimli, laptoplar için,
XT: Ultra güçlü,
BE: Soğutması biraz daha düşüktür.

RX, Radeon isimlendirmesinden geliyor. GPU'lara R ile başlayan ön ekler verildi.
R5 230, R7 240, R9 280X gibi.
R9 olarak yanılmıyorsam; R9 390X sonrasında ise R9 Furry ve Nano üretildi. AMD Polaris mimarisine geçmesiyle isimlendirmeyi R10 yani RX'e geçirdi.
R9 480 beklenirken RX 480 oldu.

BE= VRM ve VRAM soğutması ana soğutma bloktan sağlanır. 3 yerine 2 bakır ısı borusu bulunur. Yani soğutmadan kısarak maliyet düşürülür.
M= Mobile, yani laptoplar için denebilir.
Diğerleri hakkında kesin bilgi veremem. Tam anlamıyla emin değilim.
Yani doğru bilgiler.

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

BE olan üründe ısı ne kadar kötü olabilir tahmini olarak ? Tercih edersem ne gibi eksi yönleri veya zararım olur ?

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

BE olan üründe ısı ne kadar kötü olabilir tahmini olarak ? Tercih edersem ne gibi eksi yönleri veya zararım olur ?
Eksi olarak soğutma performansı düşük olur, ekran kartı sıcaklığın yüksek olur. Ama piyasadaki çoğu soğutma iyi olduğu için üzmez. ROG Strix, Aorus ve MSI Gaming gibi seriler çok üst seviye olduğu için diğerleri kötüymüş gibi bir algı oluyor. Diğerleri de gayet iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı