AMD ekran kartı çalışıyor mu, çalışmıyor mu?

WhatsTheMatter

Kilopat
Arkadaşlar, laptopumda AMD Radeon R7 M260 ekran kartı var. Ama DxDiag'daki 'ekran' sekmesinde 'Intel HD Graphics 5500' diye bir ekran kartı görünüyor. Aygıt yöneticisinde hem Intel hem AMD görünüyor.

Ben, her daim AMD çalışsın istiyorum. Böyle bir şey mümkün değil mi? Nitekim NVIDIA ekran kartlı laptopumda her program ve oyunda hep NVIDIA ekran kartı aktifti. Driverı bir kere kurdun mu iş tamamdı. Bu AMD'yi anlamadım ben. Driver'ını indirdik, hala aktif olmadı mı nedir? Gıcık oldum, yardımınıza ihtiyacım var.

1697374759649.png

Ayarlar, grafik ayarlarına girip AMD sürücüsünü seçmelisin. Yani Yüksek Peformans.

Eğer bulamıyorsan, ayarlarda arama kısmı var. Oraya "grafik ayarları" yaz.

BIOS ayarlarından "integrated graphics" özelliğini disabled yapın. BIOS'u bilmediğimden bu isimde veya buna benzer bir isimde olacaktır.

Eki Görüntüle 1978169

Ayarlar, grafik ayarlarına girip AMD sürücüsünü seçmelisin. Yani Yüksek Peformans.

Eğer bulamıyorsan, ayarlarda arama kısmı var. Oraya "grafik ayarları" yaz.
Bunu yapıyorum ama hala devreye girmiyor bence. Nitekim Google Chromeda 1080p 60fps video açıyorum, ara sıra kasıyor. Kasmaması lazım değil mi?
BIOS ayarlarından "integrated graphics" özelliğini disabled yapın. BIOS'u bilmediğimden bu isimde veya buna benzer bir isimde olacaktır.
Bunu deneyeyim.
Her daim harici ekran kartının çalışması için MUX Switch'li bir cihaz olması gerekir. Haricinde cihaz sadece ihtiyaç duyduğu zaman harici ekran kartını kullanır.
Peki bu "ihtiyaç duyduğu zaman harici ekran kartı kullanma" olayını otomatik mi yapıyor?

Hepinize çok teşekkürler bu arada.

Bunu yapıyorum ama hala devreye girmiyor bence. Nitekim Google Chromeda 1080p 60fps video açıyorum, ara sıra kasıyor. Kasmaması lazım değil mi?
Google Chrome'a da ekledin mi bunu? Ayrıca 1080p 60 FPS için güçsüz olabilir GPU'ların. Ayrıca HDD kullanıyorsan ve işlemci kötüyse yada ram kötüyse yine kasabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı