Hocam sisteminizin bana marka model seri numarasını atar mısınız?
Eğer bulamıyorsanız bilgisayar açılırken ESC'ye basın sürekli (değişebilir) System info gibi bir şey çıkması lazım oradan bakın bize yazın.
tamamdır hocam yazıyorum şimdi
Hocam sisteminizin bana marka model seri numarasını atar mısınız?
Eğer bulamıyorsanız bilgisayar açılırken ESC'ye basın sürekli (değişebilir) System info gibi bir şey çıkması lazım oradan bakın bize yazın.
HP Pavilion DV6-3340ST LL087EA
bu hocam modeli
ll087ea#ab8 = bunu aratınca çıktı
@Alfa Prime @Hyper_6902
Öncelikle bana ve benim gibi sorun yaşayan tüm insanlar için zaman ayırdığınız için teşekkürler hocalarım. Ekran kartı driverını güncelledim ve sorunum çözüldü. Ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Her şey için çok çok teşekkür ederim. Peki gelelim sorunu nasıl çözdüğümle ilgili:
*Not! Sadece AMD ekran kartları için geçerlidir*
İlk olarak sisteminize gelebilecek herhangi bir sorun için arama çubuğuna "geri yükleme noktası oluştur" yazıyoruz çıkan sekmede alttaki oluştur butonuna tıklayarak geri yükleme noktamızı oluşturuyoruz. Eğer oluşturmuyorsa yapılandır diyerek sistem korumasını aç diyoruz ve aşağıdaki kısımdan bir kota belirliyoruz ve uygula diyoruz.
Sonrasında ise
TechPowerUp GPU-Z (v2.48.0) Download isimli siteden GPU-Z isimli programı indiriyoruz.
Ardından programı açıp kurduktan sonra.
Alttaki sekmeden harici ekran kartımızı (bende AMD Mobility Radeon HD 5000 series olarak geçiyor...) Seçiyoruz. Hemen ardından sağ üst köşedeki "lookup" sekmesine tıklıyoruz ve bizi ekran kartımızın marka modeli olduğu bir sekmeye atıyor.
Ekran kartımızın marka modelini öğrendikten sonra, ekran kartımızın marka modelini aratıyoruz ve ekran kartımızın orijinal sitesinden işletim sistemimize göre uygun olanı bulup seçiyoruz.
İşletim sistemimize uygun olan dosyayı bulup indiriyoruz (ben aslında iki dosyayı da indirip kurdum siz de benim gibi yapabilirsiniz).
Ardından masaüstüne sağ tık yapıp "Radeon ayarları"na tıklıyoruz ve açılan pencerede alttaki tercihler sekmesine tıklıyoruz ve "Radeon ek ayarları"na çift tıklıyoruz ve açılan ekrandan "güç" kısmına gelip oyunumuzun .exesini bulup yüksek Performans'a atıyoruz ve oyunumuz artık harici ekran kartında çalışmış oluyor.
*Not!* bu güncelleştirmeleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir dostlarım. Ha bu arada ekranınızda gidip gelmeler, aygıt sesleri falan çıkarsa normaldir haberiniz olsun.