AMD ekran kartı seçimi

Merhaba gençler. Nasılsınız? Umarım keyifler yerindedir. Şimdi sorum basit; aynı fiyata MSI RX590 Armor OC 8G mi daha mantıklı yoksa ASUS RX580 ROG STRIX 8G model mi daha mantıklı? Reddit'te okuduğum kadarıyla MSI model kartın soğutması sorunluymuş. Yüksek devirde dönüyormuş fanlar oyunda. Dolayısıyla ses yapıyormuş. Yani MSI modelin soğutma ve ses sorunu var galiba. Zaten MSI sanırım AMD GPU'ları ile ilgilenmiyor artık. ASUS tarafında ise biliyoruz ki AMD tarafında en iyi kartları bir Sapphire bir de ASUS'un ROG STRIX serisi kapatıyor. Fakat merak ettiğim durum şu. Ben RX580 alsam dahi biraz overclock düşünüyorum. (1410 - 8000 ---> 1500 - 9000) dolayısıyla zaten ASUS model kartta yüksek devirde çalışma mecburiyetine girecek bir nevi. Kararsız kaldım. Kafama ASUS yatıyor fakat yine de danışayım dedim. RX 5500 XT modeli bekleyin demeyin. Üç aşağı beş yukarı aynı performansı veriyorlar. Nvidia tarafında ise 1660 düşünüyorum fakat fiyatları bir tık fazla olmasına rağmen AMD tarafında aynı performansı veriyor. Yine orta segment için AMD yerini koruyor diyebiliriz. Çok uzattım, yorumlarınızı bekliyorum :) .

Not: 2-3 sene sonra hangi kart olursa olsun değiştirilecek. Geçiş kartı gibi düşünebiliriz. RX570 düşünüyorum fakat aklıma yatmadı. Bununla ilgili yazabilirsiniz.

Armor modeli önermiyorum. Geçen sene Amazon.com'dan 800 küsür TL'ye sıfır MSI RX 580 Armor almıştım. Kart 8. ayda çöp oldu. Apex Legends oynuyordum, en yüksek ayarlarda 91 dereceye kadar çıkıyordu. Aman Armor'dan uzak dur. Ayrıca evet, fanlarından yük altında çok fazla ses çıkıyordu.

Sapphire Rx 590 nitro kullanıyorum soğutması gayet başarılı. Overclock işlerine girişmedim tabi ki ama standart kullanımda oyun oynarken ısınma sorunu yaşamadım

İki modelin fiyatı eşitken Gigabyte RX580 8G model kart yaklaşık 300 TL daha uygun. Acaba memnun eder mi? 3 tercih var.

Eşit fiyatta RX580 STRIX —- RX590 ARMOR
300 TL uyguna Gigabyte RX580 (soğutma ve performansı hakkında pek fikrim yok bilgisi olan yazabilir.)

İki modelin fiyatı eşitken Gigabyte RX580 8G model kart yaklaşık 300 TL daha uygun. Acaba memnun eder mi? 3 tercih var.

Eşit fiyatta RX580 STRIX —- RX590 ARMOR
300 TL uyguna Gigabyte RX580 (soğutma ve performansı hakkında pek fikrim yok bilgisi olan yazabilir.)
Fiyatları ne onu söyle dostum? RX 580 fiyatına RX 590 satılıyor unutma bunu.

Dostum 1640 tl rog ile rx590. 1330TL ise Gigabyte RX580. Fiyatların orantısız olduğunun farkındayım fakat belli bir siteden alma mecburiyetindeyim o yüzden fiyatları eleştirmeyelim. Fiyatı baz alınca çoğu kişi için Gigabyte daha mantıklı gelecektir. Çoğu kişiye göre RX 500 serisi bir kart için bu para saçma gelecektir doğal olarak fakat el mecbur :) . Çoğu sitede indirimsiz strix fiyatı aynı gerçi üç aşağı beş yukarı. Sinerji 1400TL’ye satıyordu tükettiler hemen. Bakarsınız indirim olur. Bilemem. Yorumlarınızı bekliyorum.

Not : AMD’nin iade kampayasını kapsayan bir site değil. Yani 230TL geri ödeme alma durumu yok. Site : amazon.com.tr

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı