AMD ekran kartları nasıldır?

Bartu Koç

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS Dual 6700XT almayı düşünüyorum.
Ama WattMan hatası ve genel olarak yazılım olarak insanlarda kötü bir algı var.
Şu an güncel olarak ne durumdadır?

Onun yerine ASUS Dual 3060 Ti alabilirim ama o da performans ve VRAM olarak ona göre geride kalıyor.

Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RX6000 serisi oldukça sorunsuz ben kartı aldığımdan beri daha 1kez Wattman hatası ve ya herhangi bir hata yaşamadım o eski sorunları yok geçti gitti. Bu olmayacak demek değil ama sorun yaşama ihtimalin düşük. 6700XT al geç.
 
1.5 yıl önce kuzenime ve sınıf arkadaşıma RX 6600 aldırdım. 3ümüzde bahsettiğiniz WattMan hatası dahil herhangi bir hatayla karşılaşmadık. Önerilen sürücünün dışına çıkmadığınız sürece bir sorun olma ihtimali düşük. Tabii ki NVIDIA'ya göre yazılım sorunları hala daha yüksek fakat bu aradaki fiyat performans farkına değmiyor. İyi bir markanın kartını alırsanız garanti tarafında da üzmez. Zaten 6000 serisindeki kartlar fazla ısınmıyor genel olarak tüm modeller alınabilir.
 
WattMan hatası çoğunlukla AMD 500 serisinde oluyor. Eğer diğer sistem bileşenleriniz düzgün modeller ise 6000 serisinde bir sorun olmaz.
 
ASUS Dual 6700XT almayı düşünüyorum.
Ama WattMan hatası ve genel olarak yazılım olarak insanlarda kötü bir algı var.
Şu an güncel olarak ne durumdadır?

Onun yerine ASUS Dual 3060 Ti alabilirim ama o da performans ve VRAM olarak ona göre geride kalıyor.

Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Teşekkürler.

AMD ve NVIDIA karşılaştırmasını şöyle yapacaksın eğer hemen takayım çalıştırayım çok uğraşmayayım diyorsan NVIDIA, AMD kartlar alınmaz diyemem asla NVIDIA'ya göre F/P ürünler ülkemiz şartları göz önüne getirildiğinde kesinlikle tercih edebilirsiniz ancak biraz uğraş ister AMD ekran kartları driverları vs. biraz uğraşmak gerekir ama aynı paraya NVIDIA'dan daha yüksek performans alırsınız tercihinizi buna göre yapın
 
6000 serisinde bir sorunla karşılaşmadım. Uzun süre 6600 XT, çok kısa bir süre de 6700 XT kullandım.

VRAM gelecekte sorun hâline geleceğinden 3060 Ti yerine 6700 XT almanızı öneririm belirttiğiniz gibi.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı