AMD ekran kartları neden aşırı sorunlu?

Berk Chelik

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2021
Mesajlar
1.362
Çözümler
5
Küçüklüğümden beri hep AMD ekran kartı kullandım, her kartta da sorun yaşadım. R7 240 - RX 570 - RX 6400 şeklinde gitti. Gözlemlediğim kadarı ile AMD ekran kartları şansa dayalı düzgün çalışıyor. Biri diyor ki bende hiç sorun yok ama diğer 30 kişi drop yapıyor stutter oluyor gibisinden şeyler söylüyor. Ben de maalesef hep sıkıntı yaşayan tarafta oldum, fiyat performans olduğu için kullanmak istedim ama hepsinde de sonu hüsran. Keşke diyorum zamanında NVIDIA bir kart alsaydım da bu tür sorunları yaşamasaydım. Ne kadar geç kalsam da tüm yaşadığım sorunlar yüzünden oyunlardan da bıktım ve artık bunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum, o yüzden NVIDIA alacağım umarım her şey sorunsuz ilerler.

Sizin tecrübeleriniz deneyimleriniz nelerdir? Ben mi çok şanssızım yoksa cidden AMD kartları sorunlu mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rx 500 serisi özellikle rx570 sıkıntılı bir kart hpcam keşke başka kart tercih etseydiniz.
 
RX 500 serisi özellikle RX570 sıkıntılı bir kart hpcam keşke başka kart tercih etseydiniz.

O zamanki kart bana hediye gelmişti sonrasında çok sıkıntı yaşadığım için tanıdık birine satmıştım, sonrasında 2400 TL'ye RX 6400 almıştım. En çok sorunu da RX 6400 ile yaşadım zaten, PCI-3.0'da çok sıkıntılı çalışıyormuş, bilseydim zamanında hiç almazdım. Öyle kötü bir anı oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok basit bir matematik yapayım size. NVIDIA ekran kartları sizce neden AMD ekran kartlarından daha çok satıyor? Cevap çok basit NVIDIA kartları AMD kartlarından çok daha iyi. Sizin dediğinize geleyim, evet ben de AMD ekran kartı kullandım. RX6400 idi. FPS düşmesi yaşıyordum, ısı problemi yaşıyordum ve en önemlisi tam performans sağlayamıyordu kart. Çok araştırdım sebebini fakat tam net bir sonuç bulamadım. AMD ekran kartları pişmanlıktır.

Şu anda GTX 1660 TI kullanan birisi olarak 1660 TI kartını tercih ederim, sırf problem çıkarmadığı için.
 
R7 240 basit bir kart sorunlu olduğunu sanmıyorum. Rx6000 serisi de gayet iyi bence.
Genel olarak testlere vb. baktığım da bende sıkıntı görememiştim. 2 tane arkadaşım RX 6700 kullanıyor biri çok sıkıntı yaşarken diğerinde dümdüz akıyor oyunlar. Donanımsal uyumsuzluk mu yoksa şanssızlık mı bilmiyorum.
 
RX6600'den sonrası minimum sorunla çalışıyor ve kullanıcı memnuniyet oranı önceki serilere göre çok daha yüksek. Fakat sorun yaşamama ihtimaliniz de yok değil dediğiniz gibi.
 

Geri
Yukarı