AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

Hocam düşünün bir oyunda 60FPS alıyorsunuz ama 240Hz monitörün var çok berbat bir görüntü çıkar bir de akıcılık çok kötü oluyor derlerya ne kadar ekmek o kadar köfte o hesaptan kendinize hep daha iyisini laik görün.

Akıcılık düşer o ayrı. Sen 240 Hz ekranda grafikleri sona vurup 60 FPS aldığın bir oyunun "çok berbat bir görüntü" çıkaracağına cidden inanıyor olamazsın diye düşünüyorum?

Layık hocam bu arada. Laik değil.

Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak, AMD sadece performans satıyor. Kas gücünde 6900 XT, 3090 ile denk kabul edilebilir. Ben alırken de güzel bir fiyat farkı vardı. Ama RT, DLSS gibi durumlardan feragat etmek zorunda kalıyorsun AMD tarafına geçince. Bunları önemsemeyen biri için gayet iyi bir seçenek olur. (Benim gibi. Zaten RT'yi başarılı kullanan oyun sayısı bir elin parmağını geçmiyor.)
Ki bu sadece işin oyun kısmı. NVIDIA'nın birçok teknolojisi var zaten.

NVIDIA fan boyu olduğunu bilsem zaten karşılıklı konuşmazdım. Şu söylediğinin hiçbir mantığı yok. Kimse belleği 80 derece üstünü görüyor diye bir ekran kartını almamayı tercih etmez. Bu bellekler bu sıcaklıklara dayanıklı olarak tasarlanıyor zaten.

Belki, tabii AMD kartları yamuk olmasaydı belki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'nin driver sorunlarından sonra bir daha asla almam. Fazlaca verip NVIDIA alırım 2 senedir en ufak bir sorun yaşamadım. Driver konusunda bence NVIDIA önde.

AMD'nin kurulduğu zamandan itibaren izlediği bir yöntem satış politikası alsında. İlk olarak işlemci tarafında Intel ile rekabet halindelerdi bu süreçte. Son 4-5 seneye kadar da Intel'in güç bakımından gerisinde kalıyordu. Bu yüzden de daha F/P tarzı ürün ve fiyatlandırmaya gidiryordu. Ne zaman ki Intel'i yakaldı ve artık ciddi ciddi geçtiği platformlar oldu fiyat olarak da artık yükseltmeye başladı. Ama bu zamana gelebilmesi 30 senesini aldı işlemci tarafında. Şimdi aynı süreç ekran kartı tarafında da işliyor ama bir fark var NVIDIA Intel gibi ben nasıl olsa tekelim ne versem alırlar zihniyetinde çok olmuyor sürekli yeni şeyler çıkartmaya çalışıyor. Her çıkardığı nesil bir öncekini hız bir şekilde geride bırakıyor. AMD gene aynı politikayı uygulamaya çalışıyor F/P ürünleri sunarak işte yüksek VRAM sunarak. AMD'nin ucuz gözükmesinin sebebi budur. Yarın bir gün olurda NVIDIA'yı geçerse güç bakımından o kartları da inanın NVIDIA'dan pahalıya satacaktır. Kalite kısmına gelirsek. Zaten bir ekran kartı aldığınızda AMD ve NVIDIA'nın kendi kartları değilse ki bu kartları bulmak zaten zor aldığımız kartlar partner firmaların kartları. AMD ve NVIDIA bu partner firmalara sadece GPU veriyor geri kalan kısımların kalitesi artık o partner firmalara kalmış. Ama yazılımsal desteği gene AMD ve NVIDIA verdiği için AMD bu süreçte NVIDIA kadar başarılı olamadı ama bu çözülemeyecek bir sorun da değil.

Hocam RX 6900XT 64 küsur mh alıyor Radeon VII yı modlayip 110mh alanlar bile var 3090 ile yarışıyor HBM2 bellekler çok hızlı.

Mining zamanında bu karttan bir tane sarı sitede görmüştüm 25k fiyat yazmışlardı.
2020'de 15.000 liraya satılan bi ekran kartı hatırlamıyorum. Sarı siteye yazar adam orası ne kadar referans alınabilir bilmiyorum fakat 3070Ti, bu kartla aynı paraya satılmıştı. Şuanda da 850$, 3080Ti'den ucuz Amazon'da.

Alırım AMD kartımı. Eğer şanssızsam ve sorun yaşarsam gönderirim garanti ye mi her neyse. Sorunum büyük ihtimal çözülür çözülmezse sorunun kartla alakası olmadığını anlar buraya konu açarım :D

AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli? Aynı performansı karşı tarafta NVIDIA 3-4K farka alıyorsun.

AMD ekran kartları ucuzu anlarım da kaliteli mi? AMD mi kaliteli? Abimde RX570 var, 3 sene sonraki performansı aynı. Oyunda yarı yarıya düştü. Kalite kanka ya. Benim eski GTX 745 taş gibi ama.

Konu sahibi değilim ama bir sorum olacak. Ben AMD kullanıyorum ve fiyat olarak rakibi olan NVIDIA ekran kartından iki kat daha iyi performans alıyorum. Bir yıllık kullanımdayım ve ne sürücü ne de kullanım konusunda hiçbir problem yaşamadım. Bunu nasıl açıklarsınız?

Teknoloji şans işidir. 10/6'sı yaşıyor diyebilirim, WattMan uyarısı değil genel olarak herhangi bir sorundan bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben iki ekran kartının da abim sağ olsun en üst ekran kartlarını kullanma şansım oldu. Neredeyse 10 yıl NVIDIA kullanıp bir anda AMD'ye geçince çok fena yüzüme çarptı DLSS ve RT'nin eksikliği. FSR kötü değil ama DLSS'e bir olmayan bir teknoloji. Mümkün oldukça NVIDIA fakat bütçe düşük ve kötü performans istemiyorsan AMD almalısın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı