AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

İki kart arasındaki verimlilik ile alakalı bir durum ama aynı mimari üzerinde çalışan her çekirdek ve işleme ünitesi VRAM tüketecektir. Ekrana yansıyan son performans 1 FPS de olabilir 10 FPS de bu oyundan oyuna değişir. Bu sebepla fazla VRAM miktarı tek başına bir anlam ifade etmez, önem taşıyan birçok unsurdan yalnızca birisidir diyoruz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu iki kartın da bellekleri sanırım çekirdek sayısı ve işleme ünitesi olarak aynı, burada Howgarts Legacy'de 16 GB olan ciddi farkla daha fazla VRAM kullanmış. Buradaki yaklaşık 3GB'lik fark neden oluşuyor, gerçekten havaya mı gidiyor merak ediyorum. 8 GB olan kart dediğiniz sıkıştırma teknikleri ile sıkıştırılıyor diye tahmin ediyorum. Pratikte ne tür farklar oluyordur? Kusura bakmayın biraz fazla meşgul ettim sizi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam bu iki kartın da bellekleri sanırım çekirdek sayısı ve işleme ünitesi olarak aynı, burada Howgarts Legacy'de 16 GB olan ciddi farkla daha fazla VRAM kullanmış. Buradaki yaklaşık 3GB'lik fark neden oluşuyor, gerçekten havaya mı gidiyor merak ediyorum. 8 GB olan kart dediğiniz sıkıştırma teknikleri ile sıkıştırılıyor diye tahmin ediyorum. Pratikte ne tür farklar oluyordur? Kusura bakmayın biraz fazla meşgul ettim sizi.

Vram önemi grafikleri fulleyince ortaya çıkar.

Ben de DLSS kullanırım falan vs diye NVIDIA aldım fakat hiç kullanmadım daha sanırım ben oyuncu değilim pek.

DLSS şimdisi için değil de bundan bir 4 5 yıl sonrası için düşünün 3 4 yıl sonra bizim kartlar aynı GTX 1050 gibi olacak o zamn DLSS devreye girecek RTX 2080 olacak o yüzden her zaman NVIDIA he AMD dede var ama düzgün çalışmıyor.

Evet yine havaya gidiyor çünkü aradaki tek fark %1 low FPS değerlerinde 1 FPS oynama. Bunda da 4060 Ti'ın 16 GB bellek kapasitesine göre aşırı dar veri yolu bazı kazanımların önüne geçiyor. Eğer 4060 Ti 16 GB modeli 256 Bit gibi bir veri yoluna sahip olsa bu bellek tüketimi havaya gitmek yerine FPS'e gözle görülür derecede fark edecekti. Hogwarts'ta 8 GB modeli hem kendisini sıkıştırıp hem de RAM'e 1 GB kadar leak olan veriler varken.

Bu iki kart arasındaki gözle görülebilecek fark ancak 4060 Ti 8 GB modeli kendi VRAM'ine ciddi şekilde takılmaya başladığında olur. 4060 Ti 16 GB bu bellek miktarı için en kötü yapılandırmaya sahip modellerden birisi olduğu için o videoda 8 GB üzeri kullandığı her oyunda %10 civarı fark atabilecekken yerinde saymış.

AMD frame generetion getirmeden yani sadece yazılım olarak kalıp donanıma atılmazsa hayatta yetişemez.

Bunu mecburen yapacak çünkü RX 7000 serisinde yapay zeka çekirdekleri var.

@Radledd DLSS 3.0 ile 3.5 arasında RT görüntü güzelleştirmesi dışında çok fark yok. Ancak FSR 3.0, hypr RX, DLSS 3.5 bunları çıkınca konuşmak daha sağlıklı

Hocam yani para farkına değiyor. DLSS, RTX falan yani senin 10k ya aldığın ekran kartı seni 5 yıl götürecekse 15k ya aldığın ndıvıa kart 7 yıl götürür. Verdiğin paranın hakkını çıkarıyorsun.

Hocam yani para farkına değiyor. DLSS, RTX falan yani senin 10k ya aldığın ekran kartı seni 5 yıl götürecekse 15k ya aldığın NVIDIA kart 7 yıl götürür. Verdiğin paranın hakkını çıkarıyorsun.

FSR daha uzun ömürlü donanımsal değil yazılımsal olduğu için diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı