AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

Evet gelecekten bahsederek doğru bir noktaya girdiniz. Dediğim gibi gelecek sadece bir varsayım. Ben inanıyorum ki AMD'nin FSR teknolojisi de bahsettiğiniz gelecekte NVIDIA'nın DLSS teknolojisine yetişecektir. AMD hala bu alanda vazgeçmiş değil hala atılımlar yapmakta. Belli mi olur bakarsın FSR teknolojisi DLSS'in önüne geçer ve bizi şaşırtır.

AMD frame generetion getirmeden yani sadece yazılım olarak kalıp donanıma atılmazsa hayatta yetişemez.

Ne demek geçemez ve şaşırtamaz? Şu an bile geçtiği noktalar var.
Forza Horizon 5 AMD FSR 2.2 vs. DLSS
Şöyle bir link bırakıyorum örnek olarak görmeniz için. Videoda bariz belli ki AMD'nin FSR teknolojisi DLSS teknolojisi ile aynı FPS değerini vermekte. Tabii daha derine görüntü bozulmalarına indiğimiz zaman NVIDIA'nın kendi kartı olmasına rağmen FSR, DLSS'in önüne geçmiş ve daha iyi bir görüntü sağlamış.
Örnek olarak birkaç link daha bırakıyorum. Aralarında pek bir fark olmasa da FSR teknolojisi üzerinden konuşacak olursak AMD bayağı bir yol katetmiş gözüküyor.
DLSS vs. AMD FSR Hogwarts Legacy
The Last of Us Part I AMD FSR 2 vs. DLSS

Attığın video sadece keskinlik karşılaştırması gibi duruyor. FPS sınırlandırılmış, performans kısmını göremiyoruz. Ayrıca DLSS hangi modda onu da yazmamış.

FSR ve DLSS gibi teknolojiler kullanılmadan stock performansta AMD kartlarının daha güçlü olduğu bariz bir gerçek hocam.

Tamam ama DLSS bunun için var zaten. NVIDIA bilmiyor mu kas gücü yüksek ekran kartı yapmasını biliyor.

NVIDIA ekran kartlarının kas gücünü en az AMD kadar çıkarsa, AMD'nin gram şansı kalmazdı. Ama AMD hala NVIDIA ile rekabet edemediğinden dolayı NVIDIA, daha düşük F/P oranlı ekran kartları çıkarıyor.

Son düzenleme:
Attığın video sadece keskinlik karşılaştırması gibi duruyor. FPS sınırlandırılmış, performans kısmını göremiyoruz. Ayrıca DLSS hangi modda onu da yazmamış.
Zamanında Recep abi gerekli karşılaştırmayı yapmıştı. Karşılaştırmaları detaylı bir şekilde incelediğimizde oyundan oyuna değişiklik gösterecek şekilde bazı oyunlarda FPS değerlerinde DLSS'in bir tık daha önde bazı oyunlarda ise aynı değerlerde olduğunu görebiliyoruz. Evet DLSS fps anlamında önde kalıyor fakat görüntü kalitesi anlamında da FSR teknolojisinin açık ara önde olduğu çok net bir şekilde belli oluyor. Kendi görüşüm olarak söyleyeceğim, bana kalırsa 20-30fps daha az alıp görüntünün bozulmamasını yeğlerim. Zaten FSR'daki bu FPS farkınında zamanla daha da iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
Linkinide şöyle bırakıyorum hocam:
NVIDIA DLSS ve AMD FSR Karşılaştırması

Tamam ama DLSS bunun için var zaten. NVIDIA bilmiyor mu kas gücü yüksek ekran kartı yapmasını biliyor.
Evet illa biliyordur fakat AMD gelecekte yazılım sorunlarını giderip FSR teknolojisini daha iyi bir noktaya getirdiğinde AMD'nin atılım yapmasında bu kas gücününde baya bir etkisi olacağını düşünüyorum.

Zamanında Recep abi gerekli karşılaştırmayı yapmıştı. Karşılaştırmaları detaylı bir şekilde incelediğimizde oyundan oyuna değişiklik gösterecek şekilde bazı oyunlarda FPS değerlerinde DLSS'in bir tık daha önde bazı oyunlarda ise aynı değerlerde olduğunu görebiliyoruz. Evet DLSS fps anlamında önde kalıyor fakat görüntü kalitesi anlamında da FSR teknolojisinin açık ara önde olduğu çok net bir şekilde belli oluyor. Kendi görüşüm olarak söyleyeceğim, bana kalırsa 20-30fps daha az alıp görüntünün bozulmamasını yeğlerim. Zaten FSR'daki bu FPS farkınında zamanla daha da iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
Linkinide şöyle bırakıyorum hocam:
NVIDIA DLSS ve AMD FSR Karşılaştırması

Evet illa biliyordur fakat AMD gelecekte yazılım sorunlarını giderip FSR teknolojisini daha iyi bir noktaya getirdiğinde AMD'nin atılım yapmasında bu kas gücününde baya bir etkisi olacağını düşünüyorum.
Bahsettiğin kısım bu ise orada "DLSS Performans, FSR Ultra Kalite modunda" yazdığını görebilirsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet illa biliyordur fakat AMD gelecekte yazılım sorunlarını giderip FSR teknolojisini daha iyi bir noktaya getirdiğinde AMD'nin atılım yapmasında bu kas gücününde bayağı bir etkisi olacağını düşünüyorum.

Tamam işte ben de yapamaz diyorum çünkü DLSS gibi bir şey yapmak istiyorsa olay sadece yazılımla kalmıyor donanıma da kayıyor.

Evet ondan bahsediyorum zaten de. Hocam yalnız farkındaysanız test edilen sürüm FSR 1.0 sürümü. Ben sadece örnek olarak gösterdim. FSR 2.0'da o sorunların hepsi giderildi zaten.

Tamam ama bu DLSS'in FSR'dan daha kalitesiz gösterdiğinin bir kanıtı değil.

DLSS gibi bir şey mi? FSR 2.0 var ya hocam. Birçok yerde FSR 2.0, DLSS'i geride bırakıyor zaten.

FSR 2.0, DLSS 2.0'ı geride bıraktığı yeri kanıtlar mısınız hocam?

DLSS ile FSR aynı değil.
DLSS yazılım olduğu gibi donanımsal da ama FSR sadece yazılımsal.

Yazdıklarımı okumuyorsunuz bence ya da gerçekten anlamıyorsunuz.

FSR 2.0 DLSS 2.0'ı geride bıraktığı yeri kanıtlar mısınız hocam?

DLSS ile FSR aynı değil.
DLSS yazılım olduğu gibi donanımsal da ama FSR sadece yazılımsal.

Yazdıklarımı okumuyorsunuz bence ya da gerçekten anlamıyorsunuz.
Hayır okuyorum fakat attığım videolara yaptığınız bir kaç detayı kaçırmışım. Attığım shorts videolarında herhangi bir fps sınırlaması bulunmuyor. DLSS ve FSR'ın ikiside quality modunda zaten. Tekrar gidip izleyebilir hatta burada bana söylemek yerine azıcık eğrinmeyip açıklamayı okuyabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı