AMD Ekran Kartları Pişman Ettirir mi?

Yer
Konya
Daha fazla  
Sosyalde AMD ekran kartlarının stabil çalışmaması konusunda çok şikayet var. Bu kartların ısınması, siyah ekran, droplar vb. sorunlar sizce güncellemelerden kaynaklı mı yoksa üretimden kaynaklı fiziksel sorun mu? Ve sizce bu sorunlar çözülmeye başlıyor mu şimdi özellikle RX 5500 ve sonraki model AMD ekran kartını alanlar ileri ki zamanları da düşünecek olursak pişman olurlar mı?

Dostum kesinlikle sorunlu ürünler üretiyor diye bir şey yok. İşlemcide alnından öpülesi işler yaptı. Ama GPU kanadında bunun tam tersi. AMD tercih edenler parasına göre yüksek FPS diyerek alıyor genellikle. Ama bunun bir götürüsü oluyor. NVIDIA ekran kartlarında şu anda onla bunla(sorunlarla) boğuşmuyorsun. Mesele şu ki, o kadar pahalı bir parça alırken sıkıntı yaşatmayacak bir şey almaktır mantıklı yol. Paranla rezil olma ihtimalin NVIDIA'ya göre daha yüksek bu su götürmez bir gerçek. Arada ufak nüansları anla diye yazıyorum.

Mesele şu ki, o kadar pahalı bir parça alırken sıkıntı yaşatmayacak bir şey almaktır mantıklı yol. Paranla rezil olma...
Olay burda bitiyor. Bir ekran kartı alıp beğenmeyip satarak üstüne para koyup tekrar alabilen kişiler var onlar için sorun olmuyor ama sadece 1 kere alıp uzun yıllar kullanmak zorunda olanlar için böyle bir durum ızdırap oluyor. Onun için açtım bu konuyu. Öncesinde ve şu anda AMD ekran kartlarını kullanmış kişiler, kendince gördükleri eksileri, gördükleri sıkıntıları anlatırsa daha aydınlatıcı olur.

Konu başlığı iyiymiş "Fanboy" çatışmasını izleyebiliriz. :D Bu tarz fakat farklı bir konuya yazdığım yazıyı buraya da yazmak istiyorum. Ben şu zamana kadar hep AMD ekran kartlarını tercih ettim fiyat performans ürünü olmasından dolayı. Nvidia olarak tek bir ekran kartı kullandım o da 2004 yılında aldığım bilgisayarımda olan Nvidia Geforce FX 5200 128mb ekran kartı. :) 2016 yılına kadar bilgisayarda hiçbir sıkıntı olmadı. Sonrada durumu iyi olmayan birisine vermiştim. AMD kartların fiyatına göre oldukça iyi işler çıkardığını düşünüyorum. Driver ile ilgili sıkıntılarım illa ki oldu geçmişte kullandığım kartlarda ama ufak tefek sıkıntılardı hallediyordum bir şekilde. Şuan XFX RX 590 kullanıyorum. Forum içerisinde "sorunlu ve "dandik" olarak geçiyor. :D Evet bunu bende kabul ediyorum ve "sorunlu" lakabını sonuna kadar hakketti ve bana yaşatmadığı sıkıntılar kalmadı. XFX berbat bir soğutma kullanmış kart alev topuna dönüyor. AMD tarafına bakacak olursak WattMan ve siyah ekran hataları ile uğraştım baya. Ha bu sıkıntıları uzun uğraşlar sonucunda çözdüm şuan sıkıntısız kullanıyorum. Genelde bu tarz sıkıntıları RX 570-580-590 kullanıcıları yaşıyor. RX 5000 serisi hakkında fazla bir bilgim yok. Fakat genel olarak gördüğüm driver sıkıntıları çözülmüş gibi duruyor ama iyi araştırılması lazım diye düşünüyorum. Benim şahsi görüşüm AMD ekran kartı tercih edilecekse iyi bir soğutmalı modelini almak lazım. Sonra benim gibi XFX RX 590 ısınıyor derseniz size "sorunlu" ve "dandik" model kullanırsan tabi ısınır senin ne haddine AMD kartlara ısınıyor demek cevabı olacaktır. Hiçbir markayı "Fanboy" derecesinde savunmuyorum bu arada. Çünkü bütün kartlarda sıkıntı çıkabilir insan yapımı sonuçta. Zaten bazı modellerin kronik problemleri bile mevcut. Biraz uzun yazı oldu kusura bakmayın artık. Yani bir kişi Nvidia kart da sıkıntı yaşasa bundan sonra Nvidia alacağı zaman iki kere düşünür, aynı olay AMD için de geçerli diye düşünüyorum. Şimdiden hangi kartı tercih ederseniz edin inşallah sıkıntısız kullanırsınız. İyi günler iyi forumlar.

Yok ben kasa toplayacağım.

Pek sıkıntı olmaz ama iyi bir soğutucu şart bende AMD A12 9720P işlemci ve AMD M440 ekran kartı var Office uygulamaları kullanırken bile ısınıyor ve PC'yi ayda bir temizliyorum. Performans iyi GTA 5 bile oynadım 30-40 FPS falan iyi performans veriyor ama fazla ısınıyor mesela elimde eski Intel Pentium PC var (işlemci de eski ama hatırlamıyorum) Office'i ikisinde de kullandım Pentium'da daha az ısındı alacaksan önerim iyi bir soğutucu.(Ben NVIDIA tercih ederim arkadaşımda vardı çok performanslı çalışıyordu oyun falan oynadık aynı seviyeydi hemen hemen aynı ve daha az ısınıyordu kontrol etmiştim.)

Kuzenime XFX'in RX 5500XT 8 GB modelini aldırttım. Şuanda çatır çatır oynuyor. Maksimum gördüğümüz ısı 72 derece oldu. Normalde 65 derece. Alınır yani alınmaz diye birşey yok. Yazılımsal hatalar olduğunda elbette düzeltiliyor. Ayrıca AMD ısınıyor falan diyenler lütfen bilgilerini güncellesin. Az bütçede AMD'nin karşısında rakip yok.

NVIDIA fanları toplanmış yine. Gülümseyin, çekiyorum. Çektim.
1591718938520.png

Güzel çıktınız fanboylar.

Mech modelleri hariç alınabilir. Gigabyte, Sapphire gibi bir marka tercih ederseniz sorun yaşamazsınız.

Üst düzey bir ekran kartı alıyorsam ve çok sıkışık değilsem tercih etmem. Orta ya da ortanın biraz üstü bir şey alıyorsam ve NVIDIA kartlarla aralarında ciddi fiyat farkı varsa alırım elbette.

Yani fiyatları ve performansları aynı olan kartlardan NVIDIA olanı alırım. Daha iyi olduğu tartışmasız.

Kuzenime XFX'in RX 5500XT 8 GB modelini aldırttım. Şu anda çatır çatır oynuyor. Maksimum gördüğümüz ısı 72 derece oldu. Normalde 65 derece. Alınır yani alınmaz diye bir şey yok. Yazılımsal hatalar olduğunda elbette düzeltiliyor. Ayrıca AMD ısınıyor falan diyenler lütfen bilgilerini güncellesin. Az bütçede AMD'nin karşısında rakip yok.

Ben AMD kulanıyorum gerçekten fazla ısınıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı