AMD Ekran Kartları Pişman Ettirir mi?

Yer
Konya
Daha fazla  
Sosyalde AMD ekran kartlarının stabil çalışmaması konusunda çok şikayet var. Bu kartların ısınması, siyah ekran, droplar vb. sorunlar sizce güncellemelerden kaynaklı mı yoksa üretimden kaynaklı fiziksel sorun mu? Ve sizce bu sorunlar çözülmeye başlıyor mu şimdi özellikle RX 5500 ve sonraki model AMD ekran kartını alanlar ileri ki zamanları da düşünecek olursak pişman olurlar mı?

Evet en doğrusunu yapmışsınız hayırlı olsun. Yalnız GPU testinde 70 dereceyi geçmiyor demişsiniz hangi test programı? Aynı sistemi kuzenimde kullanıyor o da Vatandan aldı. O zaman ki stoklar da PowerBoost markasının dandik kasasını koymuşlar mecbur kasanın yan tarafı açık bir şekilde kullanıyor. Kasanın tarafı açık şekilde FurMark testinde 83-84 dereceyi görmüştü. Arkadaşınızın kullandığı MSI RX 580 Armor modelinin kapanma sorunu büyük ihtimalle sıcaklıktan değil de başka bir sıkıntıdan kapandığını düşünüyorum.
FurMark kullanıyorum sistem ilk geldiği zamanda yaptım testi, eski kasamda maksimum 77 dereceyi gördüm eski kasam Everest markaydı. Tam olarak kuzeninizin sistemi nedir?

FurMark kullanıyorum sistem ilk geldiği zamanda yaptım testi, eski kasamda maksimum 77 dereceyi gördüm eski kasam Everest markaydı. Tam olarak kuzeninizin sistemi nedir?
Sizinle aynı sistemi kullanıyor. Sadece kasası değişik. FurMark testinde 83-84 derece oluyor. Zaten FurMark testi ekran kartını tabiri caiz ise resmen ağlatıyor. Genel olarak oyunlarda 70-79 derece arası aldığı için başka bir işlem yapmasını önermedim. Bir Rog Strix olmadıktan sonra bu kartlar her şekilde ısınıyor. Bundan sonra AMD kart tercih edecek olsam Rog Strix alırdım herhalde. :)

AMD yazılımsal sorunlarını güncelleştirmeler düzelteceğini sitesinde bildirmişti ilk zamanlar siyah ekran donma yaşanıyordu geçici çözüm olarak ekran kartınızı ctrl+shift+windows+b tuşu ile yeniden başlatabilirsiniz ve sorunlarınız devam ediyorsa ekran kartınızı güncelleştirin sorununuzu çözebilir.
Deneyimlerimi sizlerle paylaşayım, 5700 xt referans modelini kullanmaktayım piyasaya ilk çıktığı zamanlar biliçli olarak referans modelini aldım yabancı kaynaklı forumlardan edindiğim bilgilerle Accelero Xtreme iv + bakır VRAM heatsinkleri ile modladım Reddit ve Youtube üzerinde fazlasıyla modlandı kendim de denemek istedim çok memnun kaldım. Yük altında GPU sıcaklığının 60-70 dereceleri arasında 75 dereceyi geçtiğini görmedim henüz yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, bence 5700 serisinin sorunu VRAM'lerinin ısınması. Dün yapmış olduğım 3DMark testinin sonucu; clock frequency 2.052 MHz, average clock frequency 2.028 MHz, average temperature 65°. Fotoğrafı kesmek zorunda kaldım boyutunu düşürebilmek için.

Dosya Ekleri

• DSC_0665.JPG
    DSC_0665.JPG
    982,5 KB · Görüntüleme: 63
Sosyalde AMD ekran kartlarının stabil çalışmaması konusunda çok şikayet var. Bu kartların ısınması, siyah ekran, droplar vb. sorunlar sizce güncellemelerden kaynaklı mı yoksa üretimden kaynaklı fiziksel sorun mu? Ve sizce bu sorunlar çözülmeye başlıyor mu şimdi özellikle RX 5500 ve sonraki model AMD ekran kartını alanlar ileri ki zamanları da düşünecek olursak pişman olurlar mı?

Bak ben RX 590 XFX ve fatboy kullanıyorum cok dandik bir model ama 2000 TL'ye alınabilecek en iyi model stabil konusu stabil 70 üstü 80 altı çalışıyor yani AMD alacaksan genel olarak 4 5 derece daha sıcak olur daha performanslı olur daha ucuz olur.

Bak ben RX 590 XFX ve fatboy kullanıyorum cok dandik bir model ama 2000 TL'ye alınabilecek en iyi model stabil konusu stabil 70 üstü 80 altı çalışıyor yani AMD alacaksan genel olarak 4 5 derece daha sıcak olur daha performanslı olur daha ucuz olur.
Hocam cidden o modeli kullanıp memnun kaldınız mı? Hani bende aynısını kullanıyorum da fakat hiç memnun kalmadım.

Hacım çok sıcak çalışıyorlar. Haberin olsun.

Kaç yıl öncede kaldın hocam? :) RX500 serisi ile RX5000 serisi farklı. Yeni RX5000 serisi 7nm üretiliyor ve herhangi bir sıcaklık sorunu yok. Yani hem AMD hem de Nvidia kullanmış biri olarak söylüyorum, biraz kendinizi güncelleyin. Yıllar öncenin mevzuları bunlar. Şuan yeni çıkan AMD kartları, Nvidia rakipleriyle ile aynı güç yüketimine ve aynı sıcaklıklara sahip.

Bir de ucuz olsun diye gidip Asus Tuf/Dual, MSI Mech serilerini almayın. Onlar termal açıdan çok kötü kartlar, modelden kaynaklı yani. AMD söz konusu ise Asus'tan uzak durun en başta. Sapphire, XFX, PowerColor markaları resmi ortaklarıdır. Ben Sapphire'in Nitro, MSI'ın Gaming X modellerini öneriyorum. Soğutma sistemleri çok başarılı kartlar bunlar.

Şuradan farklı 5700XT modellerinin ısı ve ses değerlerine bakabilirsiniz;

Son düzenleme:
Hocam ben memnunum.
Her ucuz malın bir kötü özelliği vardır tabii bununda var ama sağlam bir kasa soğutma ile daha iyi kullanıyorum.
Hocam ben bu kartı soğutmak için her şeyi denedim. Önü mesh panel 4 adet fanlı kasa kullanıyorum. Dedim hava akışı mı kötü yan tarafı açtım aynı sıcaklık. Uzay montaj denedim aynı sıcaklık. Kasaya ek olarak 4 tane daha fan taktım yine aynı sonuç. Sadece undervolt yaparak ortalama 10-12 derece düşürebildim sıcaklığı o kadar. :D Aslında o kadar da ucuz değil hocam bu kart. İndirimde 1500 TL civarı, normal fiyatı 1700 TL civarı olması lazım. Bu bütçeye de şuan GTX 1650 Super veya AMD RX 5500 XT tercih edilebilir. Ha şimdi yaptığım ayarlar ile bende sıkıntısız kullanıyorum bu kartı. Ama uğraşmaya değmez artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı