AMD Ekran Kartlarında Ani Donma ve Reset Sorunu

Katılım
18 Aralık 2016
Mesajlar
916
Çözümler
2
Merhaba, bildiğiniz üzere AMD kartların bazı modellerinde ani donma ve reset gibi hatta "Radeon wattman ayarları sıfırlandı" gibi hatalar var. Ben bir ASUS DUAL RX 460 2GB kullanıcısı olarak bu hatayı alıyordum. Servise gönderdim ürünü bügün. Gelişmeleri aktaracağım.

Aşama 1 (onarım talebi): İlk önce onarım talebi açmanız gerekiyor ancak şunu unutmayın; bu işlem direkt kişisel olarak olacaktır. ASUS RMA adresi aracalığı ile onarım talebimizi detaylı bilgilerimizi girerek dolduruyoruz. Eksik bilgi girmeyin!

Aşama 2 (gönderim süreci): Kargolama süreci sizi zorlamayacak ve 1 hafta içerisinde UPS Kargo (genelde) kapınıza gelecektir. Benim evime akşam onarım talebi oluşturmama rağmen, evvelsi gün öğlen geldiler. Bence gayet hızlı. Ürünün garantisi devam ediyor ise, bu işlemler ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Ekran kartının kutu içeriği eksiksiz hazırlayın ve aksesuar var ise eksik olmadan kutu içerisine koyun. Faturanın kutu içerisinde olması gerekiyor. Eğer faturanın kendisi değil de bir nüshasını koyarsanız daha iyi olur. ASUS destek biriminden de izin alarak sorunun videosunu USB belleğe atıp kutu içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca not yazıp onu da koyabilirsiniz.

Aşama 3 (Teknik servis): Dün kart Asus Teknik servisine ulaştı ve belirttiğim arızalar incelendiğine dair not bırakıldı. Fazla geçmeden onarım sürecine geçti. Bugün Ürün çıkış yapmadan önce son test aşamasına geldi. Kart elime ulaşınca ne olduğunu belirteceğim.

Not: Ben henüz diğer aşamalara ulaşmadım. İlerledikçe bilgi ekleyeceğim. Lütfen başlığı değiştirmeyin.
 
Son düzenleme:
Sorunuma çözüm sunamamışlardı. Kartı arıza durumunu bildirerek satmıştım. Sattığım kişi para iadesi kararı çıkarmıştı diye hatırlıyorum. Sonrasında ne oldu bilmiyorum.
Cevap için teşekkür ediyorum. Aynı sorunu bende yaşıyorum kartımı asusa göndermiştim gpu arızalı dediler değiştirdik dediler ama tekrar aynı sorunu yaşıyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı