AMD Ekran Kartlarında Bir Sıkıntı Oluyor Mu?

Recep Baltaş dedi:
AMD, ekran kartlarında bu sorunları çözene kadar AMD kart almayın. Net. Adamlar yıllardır Sapphire gibi en düşük kalite kart üreten firma ile çalışıyor, bir türlü kalite çıtasını artıramadı. Ağustos'ta 10 yılımı dolduracağım sadece burada, 10 yıldır AMD ekran kartlarında siyah ekran sorunu var. AMD bu sorunu çözene kadar AMD ekran kartı almayın. Ahan da söyledim. Oh be.

Düzenleme: 66.000. mesajım AMD ekran kartı almayın oldu. Vay canına...

Kronik sorunlu modeller daha çok Sapphire ekran kartlarında.
MSI ve ASUS markalarının kronik sorunsuz modellerini alırsanız bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
RX 5XXX serisi kartlarında kronik sorunu bulunmayan Sapphire asıl kronik sorunlu modeller MSI ve Asus'tan çıktı.

Orada bir de "reco" yazıyordu, düzenlenmiş. 😂 🤣
Evet görmüştüm dün, iyi güldüm ya. 🤣

İşte bu yüzden korkuyorum ben de 5000 TL bir sistem toplayacağım ama 5600 XT‘mi GTX 1660 S mi diye karar veremiyorum sıkıntı çıkmasın diye.
Riskli. Ben olsam AMD tarafından ekran kartı tercih etmezdim açıkçası. Gerekirse daha düşük performans alayım ama stabil olsun bana göre.

Sadece TUF da değil, Strix modelleri de sorunlu bu arada. Yeri değil ancak bence kasıtlı yapıldı. Asus gibi bir firma vidaları sıkmayı nasıl unutabiliyor?

Orada bir de "reco" yazıyordu, düzenlenmiş. 😂 🤣.
Bilerek yapıldı evet. NVIDIA'nın baskısı sonucu AMD kartlar hatalı üretildi. Bunun İngilizce bir adı vardı da unuttum. Öyle ki, ASUS bir ara ROG serisini sadece NVIDIA'ya verecekti. Hatta ASUS alt marka oluşturmuştu kendine. AMD kartlar için AREZ isimli bir marka üretim yapacaktı. Kullanıcıların isyanı sonucunda bu adımdan vazgeçildi. Ama halen kalitesiz termal macun kullandıkları da bir gerçek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı