AMD ekran kartlarında klasikleşmiş sorunlar

• Konuyu başlatan GFYT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 789
5 serisini tavsiye etmiyorum. Kendim çok sorun yaşadım. 6 serisi ciddi anlamda önceki seriden çok daha stabil ve verimli. Kesinlikle 6 serisi ve üstü tavsiye ederim.

5000 serisini Navi 10 ve Navi 14 diye ayırmak lazım. RX 5300 XT ile 5500 XT mimari olarak Playstation 5 grafik birimine yakınlar ve RDNA2 öncesi hibrit olarak piyasaya sürüldüler.

5600 XT, 5700 ve 5700 XT temelden sorunlu Navi 10 mimarisini kullanıyorlar, bazıların RMA oranı dahi %10'a dayanıyordu.

RX 560D'de sadece sıcak havalarda WattMan hatası alıyorum. Onun dışında sorunum olmadı hiç.

Cok farklı sebepleri var bu sorunun, siz de yazın baslıyor bazılarında kısın; ortası yok :)

Yarın Sapphire Pulse RX 5600XT almayı düşünüyordum. Sizce bir kez daha mi düşünmeliyim? Hazır genel bir konusu varken danışmak istedim)

Bir önceki sistemimde bulunan Sapphire Pulse RX570 de coil whine sesi vardı, WattMan hatasını da sıklıkla alıyordum WattMan olduğunu bilmeden tabii PSU ve ekran karti hariç tüm parçaları değiştirmiştim😁.

AMD'den biraz bu hatalar yüzünden korkuyorum fakat aynı fiyat bandında NVIDIA tarafındaki kartlardan daha performanslı olmaları cezbediyor.

Uzak durun hocam, memnun kalmazsınız. Biraz daha arttırın butcenizi RX6600 bakın.

5 serisini tavsiye etmiyorum. Kendim çok sorun yaşadım. 6 serisi ciddi anlamda önceki seriden çok daha stabil ve verimli. Kesinlikle 6 serisi ve üsti tavsiye ederim.

Aslında RX5500 sorunsuz bir model diyebilirim, 5600-5700 sıkıntılı. 6000 ve sonrasında dedigin gibi sorunların cogu cozuldu.

RX 480 ile hiçbirini yaşamadım. Şanslıyım galiba.

Ortası yok hocam sorunların, sansınız yaver gitmis diyelim 😁

20201011_220709.jpg

2021, sıfır sıkıntı.

20231211_032222.jpg

2024, yine sıfır sıkıntı.

Sapphire Nitro+ RX 5700 XT ve 6900 XT SE modellerini sorunsuzca kullandım ve kullanmaya devam ediyorum, hiçbir zaman PSU ve kasa kalitesi(dolaylı olarak iyi fanlar) 'dan kaçmadım. Fiyat/Performans noktasında fazlasıyla memnunum. Elbette gönül Nvidia ister ama dağlar kadar fiyat farkı olunca mantık AMD diyor...

Eki Görüntüle 2141969

2021, sıfır sıkıntı.

Eki Görüntüle 2141968
2024, yine sıfır sıkıntı.

Sapphire Nitro+ RX 5700 XT ve 6900 XT SE modellerini sorunsuzca kullandım ve kullanmaya devam ediyorum, hiçbir zaman PSU ve kasa kalitesi(dolaylı olarak iyi fanlar) 'dan kaçmadım. Fiyat/Performans noktasında fazlasıyla memnunum. Elbette gönül Nvidia ister ama dağlar kadar fiyat farkı olunca mantık AMD diyor...
Şu Sapphire'in fiyatları çok ucuz sade ve şık oluyor ama yine de erken bozulma korkusu var bende, cesaret edemiyorum almaya.

Şu Sapphire'in fiyatları çok ucuz sade ve şık oluyor ama yine de erken bozulma korkusu var bende, cesaret edemiyorum almaya.

Sapphire'ın en kötü modeli bile MSI Mech ve Ventus gibi modellerden daha kaliteli komponentlere sahip. Bu sebeple MSI, ASUS gibi markalar Sapphire yerine tercih edilmek istenirse minimum TUF, Gaming X gibi modellere bakılmalı.

Sapphire'ın en kötü modeli bile MSI Mech ve Ventus gibi modellerden daha kaliteli komponentlere sahip. Bu sebeple MSI, ASUS gibi markalar Sapphire yerine tercih edilmek istenirse minimum TUF, Gaming X gibi modellere bakılmalı.
Kesinlikle öyle, ben Sapphire veya Powercolor hariç AMD GPU almam ve ayrıca özellikle 3 fanlı olanları tercih etmeye çalışırım. Bu iki marka hariç diğer üreticiler sanki AMD 'nin kuyusunu kazarmışçasına kartlarda hep tasarım hataları yapmış, bu konuyu Google 'da detaylıca aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bana göre AMD GPU = Sapphire 'dir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı