AMD Fluid Motion Frames teknolojisi 24.1.1 sürücüsü ile tam sürüm olarak yayımlandı

• Konuyu başlatan 662040
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.779
@ZwiReK İşe yaramıyor derken kastınız neydi? Hissiyat olarak fark oluşturmuyor mu yani?

Şöyle söyleyeyim hocam.

AFMF FPS arttırıyor ama sürcü bazında arttırıyor. Mesela 70 FPS aldığınız bir oyunda AFMF açarsanız FPS AMD'nin kendi Overlay'inde 130 FPS olarak gözüküyor. Hissiyat çok garip oluyor. Yani AFMF çok gecikme yaptığı için 130 FPS asla değil ve oyun daha ağır ve hantal oluyor.

Ek olarak bir de mesela normal bir oyunda fare ile sağa sola hızlı döndüğünüz zaman FPS gidip 150'den 70'e falan düşmez. Aynı değerlerde kalır hemen hemen. Ama AFMF görüntüyü bozmamak için ani hareketlerde eski haline geliyor. Bir anlık kapanıyor yani. 150 FPS alıyorsan sağa sola dönerken böyle gidiyor 150-130-100-80. AFMF açık değilken haline dönüyor bir anlık.

Normalde bunu Hyper-RX + AFMF şeklinde öneriyorlar ama çalışcak olduktan sonra tek AFMF şeklinde de çalışır.

Vallahi şunu rahatlıkla söyleyebilirim, beta sürüm AMD Fluid Motion Framese göre daha iyi. Hızlı hareket sırasında deneyimime göre FPS düşmüyor artık, ayrıca sistemde bir değişiklik yaptı; yukseltmeden sonra nasıl olduysa daha akıcı duruma geldi görüntü akışı. Oyunlarda Forza Horizon 4 ve Marvel Spider-Man oyununda test ettim, sonuclar su anlik iyi. Birkaç oyunda daha test edip deneyeceğim, tavsiyem kesinlikle adrenalin üzerinden güncelleme yapmak yerine sitesinden direk indirip kurun. WHQL surumu olarak diğer kullanicilar gibi kekeleme veya drop sorunu yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben İndirim Kurdum Sorunsuz Güncellendi AMD RX 570'im

Eki Görüntüle 2094747evet güncelleme biraz uzun sürdü ama yüklendi.

AFMF gelmiş diyordunuz var mı?

Vallahi şunu rahatlıkla söyleyebilirim, beta sürüm AMD Fluid Motion Framese göre daha iyi. Hızlı hareket sırasında deneyimime göre FPS düşmüyor artık, ayrıca sistemde bir değişiklik yaptı; yukseltmeden sonra nasıl olduysa daha akıcı duruma geldi görüntü akışı. Oyunlarda Forza Horizon 4 ve Marvel Spider-Man oyununda test ettim, sonuclar su anlik iyi. Birkaç oyunda daha test edip deneyeceğim, tavsiyem kesinlikle adrenalin üzerinden güncelleme yapmak yerine sitesinden direk indirip kurun. WHQL surumu olarak diğer kullanicilar gibi kekeleme veya drop sorunu yaşamadım.

Hızlı harektlerde FPS'nin düşmediğine emin misiniz?
Akşam video çekip atarım. :)

AFMF gelmiş diyordunuz var mı?

Hızlı harektlerde FPS'nin düşmediğine emin misiniz?
Akşam video çekip atarım. :)

Dostum bizzat denediğim oyunlar bunlar, dusmedigine eminim. Oyun katmanı açık test ettim, ilk başta bu sorun yüzünden suphelenerek guncelledim driver ama sorun yok şu an. Sende düşüyorsa bilemicem, garip ama diger oyunlarda da test edip 100/100 bir şey diyemem. Gelismeleri aktaracağım.

Dostum bizzat denediğim oyunlar bunlar, dusmedigine eminim. Oyun katmanı açık test ettim, ilk başta bu sorun yüzünden suphelenerek guncelledim driver ama sorun yok şu an. Sende düşüyorsa bilemicem, garip ama diger oyunlarda da test edip 100/100 bir şey diyemem. Gelismeleri aktaracağım.

Yani demek istediğim mesela fareyi sağa çevirdiğin zaman FPS'nin birden eski haline gelmesi gibi vs.

@CEO of SK Hynix

Şu videoyu izlerseniz Starwars kısmında 40 FPS alırken ve 70 FPS alırken bakın. 70 FPS alırken sanki oyun ağır gibi. Özellikle adamın omuz bölgesine bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani demek istediğim mesela fareyi sağa çevirdiğin zaman FPS'nin birden eski haline gelmesi gibi vs.

Anladim demek istediğini ama öyle bir şey yaşamadım nedense. antilag ve AMD Fluid Motion Frames açık kullanıyorum, G-SYNC açık. gayet akıc,ı FPS yuksek ama diğer oyunlarda bakacağım duruma.

Anladim demek istediğini ama öyle bir şey yaşamadım nedense. antilag ve AMD Fluid Motion Frames açık kullanıyorum, G-SYNC açık. gayet akıc,ı FPS yuksek ama diğer oyunlarda bakacağım duruma.

Bir de düşük FPS alırken deneyin. Mesela oyunu 50-60 FPS'lere alın artık bir şekilde o kısımda açmayı deneyin.

Bir de düşük FPS alırken deneyin. Mesela oyunu 50-60 FPS'lere alın artık bir şekilde o kısımda açmayı deneyin.

Tavsiyene uyucam dostum ama kullandığım sistemde monitör kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 60 FPS her oyunda akıcılık vermiyor, 180 Hz kullanıyorum. Dedigin gibi yaptığımda kasıyor hissi veriyor. Bu durumda test etmem ne kadar sağlıklı bilemem. Ayrica attığın videoya baktım, onun oyle görünmesine sebep olan şey oluşturulan kareler yüzünden olduğunu düşünüyorum. AMD bu sorunu cozecektir ilerleyen zamanlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı