AMD Fluid Motion Frames teknolojisi 24.1.1 sürücüsü ile tam sürüm olarak yayımlandı

• Konuyu başlatan 662040
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.774
50 FPS olmasın 80 FPS aldığın bir oyunda bile aç FPS 160 olsa bile vallahi hissetmiyorsun. Bak benim monitörüm 165Hz FPS 160 oluyorsa AFMF ile ben bunu gayet akıcı ve sorunsuz hissetmem lazım.

80 FPS alırken kameraya sağa sola çeviriyorum akıcılığı anlamak için vs. Oyun güzel bir sıkıntı yok. AFMF açtığım zaman yine aynı yaptığımı yapıyorum sanki oyun yavaşlamış gibi oluyor gecikmeden. 160 FPS hissi hiç yok. Tamam oyun biraz daha soft ama akıcı değil. Bu teknolojilerin mesela FSR 3 veya DLSS 3 gibi teknolojilerin amacı akıcı olması zaten. Yoksa ben naif bir his için neden yeni kart alayım ki. FSR 3 ve DLSS 3 o FPS değerlerini gerçekten veriyor çünkü.

AFMF açıkken 160 FPS alıyorum dedim bir de ani hareketlerde bu düşüyor 110 FPS'ye kadar. Şöyle bir şey var madem FPS düşüyor bu kadar biz bunu neden hissetmiyoruz da halen daha AFMF açık olmamış gibi hissediyoruz?

@totra_proska
@Makavella

Bir arkadaşımdan rica ettim çekti. Yani bende olan olay da bu şekilde. Ben çeksem de hemen hemen aynı şeyleri göreceğiz.

AFMF kapalıyken FPS'ler çok düşmüyor. AFMF açıkken hem FPS hem %1 Low ne kadar dalgalı bir bakın mesela. Biz madem bu değerleri o an alıyorsak neden takılma donma olmuyor mesela? Demek ki kapalı haline göre değerlendirme yapıyor AFMF.

%99 FPS bildiğin eski haline geliyor mesela.

Video burada:

Deneyimimi yorumladım kısaca FSR 3 mod devam 😂 yav biz AMD kullanıcılarının yüzü ne zaman gülecek arkadaş? Ama haklarini yemeyeyim, yeni güncelleme ile stabil ve nasıl olduysa akıcılık var. AMD Fluid Motion Frames kapaliyken 180 FPS aldığımı hissediyorum. Sonunda bunlari düzeltmisler demek ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da denedim yine yok :D

Oyun acayip oluyor, sanki GeForce NOW'dan oynuyorum gibi.

Bomboş özellik vallahi, anca arkadaşına hava atmak için açılır.

AFMF böyle geliyor şöyle geliyor dediler aha yine aynı. Acaba diyorum ben 6000 serisi kullandığım için bizde mi sadece böyle. Soruyorum 7000 serisi kullananlara onlarda da öyle.

Geçen gün satış müdürü roportaj yapıyor adam soruyor AFMF'nin bazı şikayeltlerini duyuyoruz bunun hakkında ne şöylemek istersiniz gibi bir şey diyor soran adam.

Frank şunu diyor: Oyunda FSR 3 varsa onu açın FSR 3 yoksa AFMF açın. Bu bir zorunlu seçenek değil. Deneyiminiz kötü olduğu zaman kapatın diyor adam bas bayağı. Bu teknoloji için para vermediniz bir şey yapmadınız diyor. (Para verseydik de böyle olmasdyı :D)

Deneyimimi yorumladım kısaca FSR 3 mod devam 😂 yav biz AMD kullanıcılarının yüzü ne zaman gülecek arkadaş? Ama haklarini yemeyeyim, yeni güncelleme ile stabil ve nasıl olduysa akıcılık var. AMD Fluid Motion Frames kapaliyken 180 FPS aldığımı hissediyorum. Sonunda bunlari düzeltmisler demek ki.

Yanlış anlamayın hocam ben sizin deneyiminiz tabii ki farklı olabilir. Ben sürekli AMD konuları açan biriyim. AMD benim babamın şirketi değil ki ben onu savunayım. Teknoloji çalışıyorsa çalışıyor diyoruz mesela. İşe yaramaz ise işe yaramaz diyoruz.

Çünkü verilen değerler ile alınan his birbirini tutmuyor. Aynı şeyi FSR 3 modları ile deniyorsun bundan daha iyi. Bunu açmak için bir de şart koyuyorlar mesela. 1080p için 55 FPS 2K için 70 FPS falan. Yani 55 değil 80 FPS'de bile açsan AFMF açıkken 160 FPS hissini ben alamadım. Alan varsa da maşallah hisleri çok kuvvetliymiş.

AFMF böyle geliyor şöyle geliyor dediler aha yine aynı. Acaba diyorum ben 6000 serisi kullandığım için bizde mi sadece böyle. Soruyorum 7000 serisi kullananlara onlarda da öyle.

Geçen gün satış müdürü roportaj yapıyor adam soruyor AFMF'nin bazı şikayeltlerini duyuyoruz bunun hakkında ne şöylemek istersiniz gibi bir şey diyor soran adam.

Frank şunu diyor: Oyunda FSR 3 varsa onu açın FSR 3 yoksa AFMF açın. Bu bir zorunlu seçenek değil. Deneyiminiz kötü olduğu zaman kapatın diyor adam bas bayağı. Bu teknoloji için para vermediniz bir şey yapmadınız diyor. (Para verseydik de böyle olmasdyı :D)

Yanlış anlamayın hocam ben sizin deneyiminiz tabii ki farklı olabilir. Ben sürekli AMD konuları açan biriyim. AMD benim babamın şirketi değil ki ben onu savunayım. Teknoloji çalışıyorsa çalışıyor diyoruz mesela. İşe yaramaz ise işe yaramaz diyoruz.

Çünkü verilen değerler ile alınan his birbirini tutmuyor. Aynı şeyi FSR 3 modları ile deniyorsun bundan daha iyi. Bunu açmak için bir de şart koyuyorlar mesela. 1080p için 55 FPS 2K için 70 FPS falan. Yani 55 değil 80 FPS'de bile açsan AFMF açıkken 160 FPS hissini ben alamadım. Alan varsa da maşallah hisleri çok kuvvetliymiş.

Vallahi doğru hocam. İlk duyulduğunda bu özellik çok sevinmiştim, iyi hatırlıyorum. Deneyim sonrasindaki hayal kırıklığı anlatılmaz. Zaman geçtikten sonra FSR 3 modu duyuldu, LukeFz 7.3 sürümünü denedim. İcimden dediğim tek şey, koskoca sirketlerin yapmadığını mod yapımcıları yapıyor. İsteseler alasini yaparlar ama işte, satış stratejisi, yeni kart aldırma pesindeler açık ve net.

Olay tamamen gecikmede bitiyor. Gecikme çok arttığı için bende orda yazan fps değerlerini kesinlikle hissetmiyorum. FSR 3 modu içinde bu dahil. Belki AntiLag+ ile çok daha akıcı oluyordur resmi destekte ama oda 6000 serisinde yok. Frame Gen işi biraz fazla abartıldı gibi geldi bana şahsen. İyi yanı yokmu derseniz %1 fps bazı oyunlarda arttığı için anlık dropları kesebiliyor o yanı iyi.

Vallahi doğru hocam. İlk duyulduğunda bu özellik çok sevinmiştim, iyi hatırlıyorum. Deneyim sonrasindaki hayal kırıklığı anlatılmaz. Zaman geçtikten sonra FSR 3 modu duyuldu, LukeFz 7.3 sürümünü denedim. İcimden dediğim tek şey, koskoca sirketlerin yapmadığını mod yapımcıları yapıyor. İsteseler alasini yaparlar ama işte, satış stratejisi, yeni kart aldırma pesindeler açık ve net.

Mesela şu an git yabancı forumlara veya haber sitelerine dalga geçiyorlar NVIDIA ile. İnsanlar bunu görünce hali ile oo bu bayağı çalışan bir şey diyorlar herhalde. Oturuyorsun PC başına deniyorsun bir anda tersine dönüyor. İleride bu iş donanıma bağlanır bir şey olur orasını bilemem. Şu an için diyorum dediklerimde.

Olay tamamen gecikmede bitiyor. Gecikme çok arttığı için bende orada yazan FPS değerlerini kesinlikle hissetmiyorum. FSR 3 modu içinde bu dahil. Belki AntiLag+ ile çok daha akıcı oluyordur resmi destekte ama oda 6000 serisinde yok. Frame Gen işi biraz fazla abartıldı gibi geldi bana şahsen. İyi yanı yok mu derseniz %1 FPS bazı oyunlarda arttığı için anlık dropları kesebiliyor o yanı iyi.

DLSS ve FSR oyuna entegre oluyor yani oyun ile bir bütün çalışıyor atıyorum. AFMF sadece sürücü üzerinden açılan ve FPS'yi kendi içinde arttıran bir teknoloji. Dediğin gibi gecikme çok kötü his yaratıyor. Anti-lag+ kullanmıyoruz onu 7000 serisi kullananlar daha iyi bilir ama anti-lag'ın bile bunun önüne gececeğini sanmıyorum. Zaten geçse AFMF açtığın zaman anti-lag'da otomatik açılıyor. O zaman önüne geçerdi gecikmenin.

BF2024 de acayip lag yaşıyorum fakat Cyberpunk'ta korkunç güzel FPS artışı oluyor.

BF2024 de acayip lag yaşıyorum fakat Cyberpunk'ta korkunç güzel FPS artışı oluyor.

FPS oyunları için önerilmiyor. Diğer yavaş harektli oyunlarda az çok fayda sağlar.

Call of Duty Warzone için FPS'de ortalamada 15 civarı artış gözlemledim. Sürücüyü DDU ile sıfırlayıp Radeon Software Slimmer ile kırparak kurdum.

Hocam, Radeon Slimmer uygulamasından hangilerini açık bırakmamız gerekiyor? Anlatırsanız iyi olur.

3 kısmın var bunlardan hangi kısımlarının tikini açık bırakmak lazım?

Son düzenleme:
Yani demek istediğim mesela fareyi sağa çevirdiğin zaman FPS'nin birden eski haline gelmesi gibi vs.

@CEO of SK Hynix

Şu videoyu izlerseniz Starwars kısmında 40 FPS alırken ve 70 FPS alırken bakın. 70 FPS alırken sanki oyun ağır gibi. Özellikle adamın omuz bölgesine bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En az 60 FPS de açın diyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı