AMD FSR 3.0 ve Hyper RX Tanıttı!


Konferans'da 1 çeyreğe kadar 1 ay içinde andrealin sürücülerinde tanıtacağız deniliyor. Konferansta konuşulmayan daha bazı şeyler vardı bunları da gördük makale ile ayrıca hem inglizce hem Türkçe makaleleri ve videoları izlemenizi öneririm. Kare oluşturma sadece Q1'de gelecek Zaten Hyper-RX 7000 serisine özel olacak diye bir dedikodu var

 
Son düzenleme:
Hem İngilizce konferansı izledim hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklara baktım ve daha 10 dakika önce emin olmak için tekrar izledim dediğim gibi Hyper RX 2024 Q1 diyor FSR 3.0 2-3 haftaya gelecek olan IMMORTALS OF EVIUM ve FORSPOKEN DLC ile gelecek diyor, açıklık getirmek istiyorum burada ilk olarak tanıtılan FSR 3: Super resulation +fluid Motion frame + anti-lag/anti-lag +, hatta forspoken'dı ve açık bir şekilde FG kullanıldığı yazıyordu gösterdikleri örnekte ayrıyetten FG olmadan kullanılabilen FSR 3 de olacak fakat bununla ilgili bilgiyi konferans sonrasında röportajda verdiler, Hyper RX e gelecek olursak verilen örnek LIES OF P oyunuydu çok net bir şekilde Hyper RX off, Hyper RX on yazıyor bunun için 2024 Q1 dendi. Zira sürücüye entegre etmek oyuna entegre etmekten daha zor bir işlem,







Yanlış bir bilginiz daha var fg AMD tarafından RX 5700 ve üstü NVIDIA tarafından 2000 serisi ve üstü ile çalışacak fakat en iyi uyumluluk için AMD minimum RX 6000 ve RTX 3000 serisi ekran kartı öneriyor.

Konferansda 1. çeyreğe kadar sürücelerde tanıtacaklarını söyledikleri teknoloji Hyper RX zaten FSR 3 oyuna emtegre yani sürücüyle ilgili bir durum yok.

Hyper RX teknolojisi sadece RX 6000 ve üstü AMD kartlarda çalışacak Hyper RX AMD sürücüsüne özel bir teknoloji NVIDIA'ya vs gelmeyecek.

Hyper RX dediğimiz teknoloji AMD'nin halihazırda sunduğu sürücü bazında FSR olan RSR teknolojisinin fluid Motion frame ve anti lag eklenmiş hali bunun için Q1 dendi ve fg siz FSR 3'ünde FSR 2'den daha iyi olduğunu düşünürsek RSR algoritmasındada FSR 1.6'dan FSR 2'ye yükselebilir.
 
Son düzenleme:

Olabilir, hocam bekleyip göreceğiz ayrıca dediğiniz gibi Hyper-RX SADECE 6000 VE 7000 Serisinde olacaksa çok iyi çünkü olmayacak diye bir duyum geziyor etrafta umarım yanlış duyumdur.
 
Olabilir, hocam bekleyip göreceğiz ayrıca dediğiniz gibi Hyper-RX sadece 6000 ve 7000 serisinde olacaksa çok iyi çünkü olmayacak diye bir duyum geziyor etrafta umarım yanlış duyumdur.

Hayır bir kere sürücü bazlı bir teknoloji AMD sürücün yoksa nasıl açacaksın RX 7000 ile ekstra kazandığınız şey ise anti-lag + ve AV1 encoder. Tüm kartlara gelecek olan FSR 3.0'ün sadece upscale versiyonu.
 
O zaman sadece anti-lag+ 7000 serisine özel valla bilmiyorum ama, bu teknolojiler gün yüzüne çıkınca pek'de beklendiği gibi olmayacağını düşünüyorum

Ayrıca AMD, FSR 3'ün entegre gecikme azaltma teknolojisine bulunan ve Anti-Lag+'ın "bonus" gecikme azaltma olarak kullanılabileceğini söyledi, bana göre bu, "FSR 3'ü oynanabilir kılmak için Anti-Lag+'a ihtiyacınız var" diye süslü bir pazarlama konuşması gibi aynı"

Benim tahminimce FSR 3 yalnızca Anti-Lag+ ile birlikte kullanıldığında iyi çalışacak, FSR 3 Anti-Lag+ ile 60 FPS tabanında iyi çalışabilirken, gecikme oyunu Anti-Lag+ kullanılmadığında oynanamaz hale getirecek. aynı durum, ancak daha yüksek temel kare hızında yine de bir fayda görülür
 
Son düzenleme:
@emreakgul Hypr-RX hiçbir yerde 6000 ve üzeri diye geçmiyor RDNA3 kartlar diye geçiyor. Daha doğrusu FSR 3.0'a bağlı teknolojiler ya RDNA1 ve üzeri ya da RDNA3 diye ayrılıyor. FSR 3.0 birden çok teknolojinin birleşimi bir özellik.

FG için RX 5700 ve üzeri istenmesi tamamen konsollardan kaynaklı, çünkü PS5 RDNA1 tabanlı grafik gücü 5700 ayarında. RX 6000'in ideal seçilmesi içerisinde 6800 XT, 6900 XT gibi high-end kartlar içermesi. Yani 5600 XT'nin yapamadığını RX 6400 yapacak bir durum yaşanmayacak. RDNA2'nin tek özelliği ailesinde daha fazla optik akış yaratacak güçlü kartlar olması.

 
O zaman 5500XT de ne civarda bir performans artışı olur?
 

Bildiğin üzere NVIDIA Reflex düz anti-lagden şu an daha iyi anti-lag + ise tam olarak reflex ayarında.

Bugün FSR 2 ile ne performans görüyorsan o.

Fakat görüntüde iyileşmeler olabilir.


Bu sitede hangi cihazlarda hangi teknolojiler destekleniyor belirtilmiş.
Hyper RX in 6000 ve üstünde çalışacağını konferansda adam söyledi.
 
Son düzenleme:

O zaman yanlış söylem ya da çeviri hatası olmuş olabilir. Çünkü her yerde geçen cümle, AMD'nin kendi paylaşımları da dahil iki önemli iki satır var. Anti-Lag için RX 6000 serisi ve aşağısı, Hypr-RX için RDNA3 yani RX 7000 serisi var. Attığın link de benim attığım gibi aynısını yazıyor.


 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…