AMD FSR 3 Kullanıcı Değerlendirmesi

Mod çıkarırlar belki? DLSS 2 ile yüksek kalitede upscaling, FSR 3 ile interpolation. Nasıl fikir ha?

Aslında mantıklı, tabii söz konusu AMD olunca insan bir şekilde kuşkulanmıyor değil. Umarım destekleri de iyi olur, FSR 2.3 gibi olursa bir anlam ifade etmeyecektir.

Çok güzel bir şekilde anlatmışsınız hocam, elinize sağlık.

Güzel inceleme ve tahmin ettiğim gibi en efektif sonucu RX 7000 serisinde verecek. Vaktinde konu açıp soranlara 4070 Ti yerine 7900 XT, 6650 XT yerine de RX 7600 alın dediğim için mutluyum.
Aynısını ben de düşünmüştüm. Hep diyorlar ya işte 7700xt neden bu fiyat? 6800 xt bundan iyidir vs. İşte bu yüzden.

Aynısını ben de düşünmüştüm. Hep diyorlar ya işte 7700xt neden bu fiyat? 6800 xt bundan iyidir vs. İşte bu yüzden.

7700 XT'nin işleme ünitesi sayısının beklenenden fazla ve fiyatının da 7800 XT ile çok yakın olmasının doğrudan FSR 3.0/FG ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Piyasaya çıkış tarihleri de çok geç oldu.

RX 7000 serisi AI çekirdeklerini kullanacak, RTX 2000 ve 3000 serileri eğer AMD FG özelliğini ayrı tutarsa DLSS ile kombine edip kullanacak kalanlar da Allah'a emanet. Böyle bir tablo görebiliriz.

Güzel inceleme ve tahmin ettiğim gibi en efektif sonucu RX 7000 serisinde verecek. Vaktinde konu açıp soranlara 4070 Ti yerine 7900 XT, 6650 XT yerine de RX 7600 alın dediğim için mutluyum.

Şu an sadece soyledigin varsayımdan ibaret dostum. Ortada fol yok yumurta yok. Erken konuşuyorsun.

6000 serisi muallakta kalmış bir seriydi bence 5000 serisi kötüydü 7000 de ise fiyatlar oturursa göreceğiz nasıl bir seri ama bence hala AMD'nin kendini geliştirmesi gerek çünkü şu an Intel de yeni XeSS güncellemeleri getirirse 7600 ile Arc A750 aynı düzeye gelecek.

FSR 3 iyi fırsatlar sunacak ama çıkışta Starfield desteği olmaması tuhaf olmuş biraz. Reflex ile FSR 3 kullanılır diye tahmin ediyorum. Bakalım 3000 serisinde frame generation ne kadar işe yarayacak. FSR kalitesinde de artış olabilir çünkü eski FSR sürümleri olan oyunlar 3'e geçecek. Ama DLSS rakibi olması zor. DLSS 3.5'ta upscaling kalitesinde ciddi artış var. Nvidia bir de boş durmayıp ray reconstruction olayını çıkardı. Bence bu çok daha önemli. Şimdi buna AMD'nin cevap vermesi kim bilir ne kadar sürecek, daha Starfield desteği bile verememişken. Bir de bu işin Intel tarafı var. Resmen tekerleği yeniden icat edip duruyorlar. Oyun sektöründe olan tekel oldurmama takıntısı neden GPU sektöründe olmaz bilmiyorum.

Hyper-RX 7000 serisine özel mı olacakmış ilk başta böyle bir mevzu yoktu sonradan netleşicemi çıktı ne oldu

Böyle bir şey ne AMD konularında ne de Gamescom'da söylenmedi bende hatta çoğu yere baktım 7000 serisine özel mi olacak diye bir konu yoktu sonra pat diye sonradan çıktı bence 7000 serisine özel değildir, yani umarım değildir. Sonuçta bu özellikler hali hazırda Radeon sürücülerin'de var

Son düzenleme:
Anti lag var tüm GPUlarda olacak. Anti lag+ 7000'e özel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…