Ryzen 9 3900XT değerlendirmesi

Bekledigim video geldi sonunda ve dizinle de paylaşmak istedim. AMD boş bir islemci çıkarmış gibi duruyor. Hem fan çıkmıyor içinden hem de daha pahalı 3900X'den. Performans farkı da yok. Para kaybı bir işlemci gözümde şu an.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikler:
12 Core 24 thread.
3.8 base-4.7 Turbo clock (tabii ulaşabilirseniz :) )
64 MB ön bellek.
105 Watt TDP.
Çarpan kilitsiz.

:)
çıkış fiyatı 500 dolar
3900X 500 dolardan çıkmasına rağmen 425 dolarlara düşmüş durumda ekliym.

Son düzenleme:
Adamlar çıkan soğutucuların 400 TL'ye satıldığını bilmiyordur 😀

Yani satmak bir yana 3600XT'nin yanında Wraith Prism verseler açıkçası seve seve alabilirdim.(Yani AMD'nin çok çekirdekli canavarlarını soğutmuyor olabilir ama 6 çekirdekli işlemciler için gayet hoş olurdu) Ama görünen o ki 4000'i beklemek en mantıklısı. Hem İntel'de bir hamlesini yapsın fiyatlar yerine otursun.

@304191 3600 XT yanına cidden yakışır.

Stok biten ülkeler için yeni stok, B550 anakartar yanında güncel işlemci satmak ve daha iyi silikonlu olmaları için yapılmış gibi bir şey bizim ülkeye pek hitap etmiyor şu an.

Katılıyorum silikon kalitesinde fark olduğu inkâr edilemez zaten(4.6 GHz overclock yapılıyor kesinlikle başarılı 3600'ler ilk çıktığında 4200'e bile zor çıkıyordu insanlar.) fakat güncel alıcılar için bile 3600 alıp ekran kartına bütçeyi yatırmak daha mantıklı. %10'a varmayan performans farkları için iki katı fiyat artışı biraz Intel seviyesinde bir hareket.

Yeni nesil işlemcilerimiz demediler fazla takılmaya gerek yok ya asıl olay 4. nesil olacaktır.

4. nesil geldiği gibi ön sipariş verme ihtimalim var. İncelemelere bağlı tamamen fakat AMD her nesil %20 performans artırıyor, 4. nesil desteğini de verdiler B450'ye. Şikayet etmeye hakkım yok açıkçası.

Intel sistem kurarsam 12 veya 13.nesil de kurarım anca. 10'un kötü olduğunu 11'in kötü olacağını söylemiyorum ama uzun vadeli bir sistem için 12 ve 13 beklenmeli. Daha cokF/P olsun, uzun vadede kullanıym dersem de 11.nesil alırım. En fazla 8 çekirdek sunması bence bir dezavantaj oluşturmaz çünkü 8C 16T i9ların Ryzen 9'lar isterse 16C 32T olsun tek sıkıntı taraf çekirdek sayısı olacaktir Intel adına.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı