AMD FSR 3 Kullanıcı Değerlendirmesi

O zaman 4 kat FPS alıyorsun.

4 kat FPS almıyor ama AMD tek başına DLSS 3 + FG'ye rakip olamazdı hatta FMF yazılım ile olduğundan AMD büyük ihtimalle DLSS 3 vs fg ye yetişemedi o yüzden Hyper-RX diye bir teknoloji çıkardı gibime geliyor.
Böylece FSR 3 + fluid Motion frames + Hyper-RX bu üç şey birleşince bu şeklide geçebilir sadece FPS olarak.

FSR 2 kat arttırıyor, DLSS de 2 kat arttırıyor .

Hayır o şekilde olmuyor, mesela FSR 2 açıkken oyun 60 FPS veriyorken DLSS 2 açıkken 62 FPS veriyor değer olarak, aynılar (Bazı oyunlarda) ama görüntü olarak değiller hangisini açarsan aç diğerine yakın oluyor FPS üstüne eklemiyor.

DLSS FSR ve kare oluşturma teknolojisi aslında çok muazzam bir şey neden?

1. özelliği: Diyelim a oyunu var bu oyunda sen 1080p Ultra ayarlarda 70 FPS alıyorsun diyelim DLSS açıkken sana 40-50 FPS kazandırıyor bu şekilde olarak FPS değerin artmış daha akıcı oynuyorsun.

2. özelliği: Diyelim b oyununda 100 FPS alıyorsun düşük ayarlarda, bu oyunu sen 4K oynamak istiyorsun ama hali ile FPS düşüyor. Sen 4K ya alınca 100 FPS oluyor sana 30 FPS DLSS açıyorsun ve frame generation 60-70 oluyor 4K da hem akıcı hem çok daha iyi görüntü kalitesi alıyorsun ve bu sana oyundan zevk almanı sağlıyor.

Zaten amacı hem FPS kazandırmak hem de yüksek çözünürlükte oyun oynamayı daha oynanabilir hale getirmek.

Son düzenleme:
Öyle bir şey mümkün değil. Önce DLSS ile FSR çalışma mantığını okuyup, öğrenin sonra yorumda bulunun yanlış bilgi vermek yerine. Bilmiyorsanız da konu açıp sorun.
Ya espiri yapmıştım, çok da belli ede ede yazdım.

FSR 2 kat arttırıyor, DLSS de 2 kat arttırıyor .
Hem DLSS hem de FSR bir upscale teknolojisi. Asıl performans kazancı çözünürlüğü düşürmekten geliyor. FSR ve DLSS'yi arka arkaya çalıştırıp ek performans kazanamazsın. 1080p monitörde Quality ayarında FSR oyunu 720p çalıştırıyor. FSR olduğu için değil, oyun 720p olduğu için performans artıyor. DLSS ve FSR'nin görevi de oluşan görüntü kaybını engellemek veya azaltmak. Farklı metotlar kullanılarak görüntü iyileştiriliyor. 720p performansında 720p'den çok daha kaliteli hatta 1080p'den bile bazen daha iyi olabilecek grafik kazancı sağlıyorsunuz.

FSR 3 ve DLSS 3 ile beraber interpolation özelliği geliyor. Önceki ve ardındaki kareye bakılarak aradaki hareket tahmin ediliyor ve üretiliyor. Üreticiler 4K ve 8K'nın yükünü dengelemek, bununla beraber de RT'nin performans yükünü azaltmak için çok fazla yöntemi bir arada sunarak DLSS ve FSR isminde teknolojiler oluşturdular. "Neden şimdi, madem yapılabiliyordu?" sorusuna ise maalesef cevabım yok.

Orada espri yapmıştım zaten, çok da belli etmiştim ama.

Son düzenleme:
Yok hocam yanlış değilsem 6000 serisi ve üstü kartlara gelecek.
Hocam 500'ede gelecek galiba. Baturhan Yondemir diye bir youtuber 500lerede gelecek diyor kaynağımda da öyle yazıyor. Dlss 3.5 eski nesilede geliyor diye galiba.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (560).png
    29,4 KB · Görüntüleme: 37
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…