AMD FSR işlemciye zarar verir mi?

PowerFast

Hectopat
İyi sosyaller. Dün The Last of Us aldım ve laptopa kurdum. Oyunun optimizasyon sıkıntısı olduğunu biliyordum. Düşük ayarlarda 70-90 FPS arası değerler alıyorum. İşlemci sıcaklığı 75-80 derece arası gidip geliyor. AMD FSR açınca 140-170 arası FPS almaya başladım. Bu ayar işlemciye veya ekran kartına zarar verir mi? FSR kapalı FPS değerleri iyi midir?
Laptop özellikleri:
•R5 7535HS.
•Rtx 4050 140W.
•24 GB 4800 MHz RAM.

Neden zarar versin ki? Hiçbir sorun çıkarmaz.

FSR'ın nasıl çalıştığına internetten bakmanızı öneririm.

Hocam bakmadığımız noktaların kalitesini düşürüyor. İşlemciyi boş yere yoruyor diyorlar onun için sordum.

FPS artınca işlemci de ısınma oluyor, FPS'i 60'a sabitlemen daha iyi olur. Stok fan varken bende sabitleyip oynuyordum. Soğutucu yoksa sıcaklık normal.

FPS artınca işlemci de ısınma oluyor, FPS'i 60'a sabitlemen daha iyi olur. Stok fan varken bende sabitleyip oynuyordum. Soğutucu yoksa sıcaklık normal.
Anladım hocam çok teşekkürler. Soğutucu yok ama yakın zamanda koymayı düşünüyorum sizce sıcaklık farkı olur mu?

Anladım hocam çok teşekkürler. Soğutucu yok ama yakın zamanda koymayı düşünüyorum sizce sıcaklık farkı olur mu?

Rahat 20-30 derece fark oluyor. Bende 3 ay stok fan ile kullandım sonra kule soğutucu ile değiştirdim stok fanda Last of Us da bende 80-85 alıyordum FPS'i 60'a sabitleyince 75 dereceye filan düştü. Kule soğutucu ile oyunda 64-65 dereceyi geçmiyor benim. Boşta 35-40 derece oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…