AMD FX-6300 X6 sisteme overclock nasıl yapılır?

Aslında bu konudan bahsetmiştim.
Unutmadan, her işlemci aynı değildir. Benim işlemcim şu voltaj değerlerinde stabil kalıyor diye seninki de kalacak değil. Deneyerek, test ederek voltaj vermen gerekir.

Ben size tahmini frekans değerlerini ilettim. Bu civarda olur yani. İşlemciden işlemciye de farklılık gösterdiğini ilettim yani.
Deneyeceksiniz artık :D

Evet, voltajsız 4,2'ye çıkarabildim ben. OC demek için voltaj şart bence :D 4,4'e çok rahat çıkarsın stabil bir biçimde. Rica etsem rehberdeki votlaj değerleri ile 4,6 GHZ dener misin ?
Belki sen stabiliteyi sağlarsın.

Tamam hemen deniyorum :D

- - - Güncellendi - - -

Voltajsız 4.2 GHz'de şuan.

- - - Güncellendi - - -

Voltajsız 4.4 GHz ve 4.3 GHz'i yemedi bilgisayar. Windows başlamadı hata verdi 2-3 kere. Anlaşılan voltaj istiyor bu delikanlı :D 4.2 GHz voltajsız stabil görünüyor. Prime 95 testi yapılacak. Ramlar 2133 MHz'de stabil çalışıyor.

- - - Güncellendi - - -

4.2 GHz' de Prime95 stres testinde 6.çekirdek daha en başta hata verdi. Bundan dolayı şimdilik işlemcinin 4.1 GHz voltajsız stabilitesi sağlandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı