AMD FX 8300 aşırı fan sesi

Makaleler
5
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522567446
AMD FX 8300 kullanıyorum, bilgisayar yük altında olmasa bile fan sesi rahatsız ediyor. İşlemciye BIOS'tan overclock ya da herhangi bir müdahalede bulunmadım. Bilgisayar açıldıktan sonra internette gezinirken bile rahatsız edici ses geliyor. Konuşma sesinin altında ama odada yalnız oluyorum ve ses rahatsız ediyor. Ucuz bir işlemci fanı tavsiye edebilir misiniz?

Anakart: ASUS M5A78L-M LX3
İşlemci: FX 8300
Ekran kartı: Sapphire R9 280 Dual-x (Sesin bundan gelmediğini denedim.)

AMD Stok fanı normalde 3600RPM'de çalışıyor zaten. Fanın kablosunu Cha. Fan girişine takıp fanın hızını kontrol et. Ama 3600RPM altı işlemci çok ısınıyor stok fan ile.
Hocam ben zaten custom fan almayı düşünüyorum, ama fana bakacağım.

Fanı alınca işlemcinin fanını çıkararak oraya mı takacağız? Hiç bilgim yok monte işlerinde :) Olmadı bilgisayarcıya götüreceğim ama kendim öğrenmek istiyorum.

PC'yi kapattıktan sonra kasanın kapağını aç, soğutucunun fanından çıkan kablo CPU_FAN'da takılıdır. O kabloyu oradan çıkar ve CHA_FAN yazan yere yak. Sonra bios'dan fan ayarlarından hızını ayarlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı