AMD FX 8300 tabanlı sistem toplama

Bu saatten sonra AM3+ soket tercih etmeyin, ölü sokete boşu boşuna para vermeye gerek yok. 800 TL'lik işlemcisi bile I5 4460'a karşı oyunlarda üstünlük sağlayamıyor. DX 12 ile tüm çekirdeklerin çalışacağını söylediniz buna bel bağlamanızı tavsiye etmem. Tek çekirdek performansı gerçekten çok geride Intel'e göre. DirectX 12 AMD'ye yarayacağı kadar Intel'e de yarayacak o yüzden boşuna ümitlenmeyin. AMD işlemci alınmaz bu saatten sonra tek alınabilir işlemci FX 6300 benim gözümde.

DX12'nin İntel'e de yarayacağı konusunda haklısınız. Sonuçta İntel'e farklı AMD'ye farklı davranmayacak sistem. :) Çok çekirdek ve ön bellek insana cezbedici geliyor sanırım.

AMD ile İntel arasındaki göze çarpan en büyük fark İntel 22 nm ile işlemci üretirken AMD 32 nm ile üretiyor. DX12'nin getirdiği en önemli özellik oyunlarda çoklu çekirdek kullanımı olacak. Şuan oyunlarda işlemcinin en büyük rolü tek çekirdek performansı, İntelin G3258'i bile tek çekirdek performansında 9590'a rakip. DX12 bir diğer güzelliği ise işlemciye binen yükün büyük kısmını ekran kartına bindirecek, bu ekran kartının zorlanması anlamına gelmiyor çünkü giriş seviyesindeki bir ekran kartı bile çok güçlü bir işlemciden daha fazla hesaplama yapabiliyor. Bu saydığım yenilikler DX 12'nin daha bir kısmı, kabaca verdiğim bilgiler doğrultusunda araştırma yaparsan çok iyi bilgi edinirsin.
nasıl olurda böyle birşey dersiniz İntel G3258 nasıl oluyorda 9590 a rakip oluyor kanıt video atın allah aşkına bekliyorum

DX12'nin İntel'e de yarayacağı konusunda haklısınız. Sonuçta İntel'e farklı AMD'ye farklı davranmayacak sistem. :) Çok çekirdek ve ön bellek insana cezbedici geliyor sanırım.

Aslında haklı gibi arkadaş. Zamanında ben de 8 çekirdekli diye 4 GHZ diye, FX 8350 aldım. Şuanda işlemcimi 2016'da AMD'nin Zen serisine yükseltmeyi düşünüyorum.( Eğer gerçekten anlatıldığı kadar performans veriyorsa)
Ha aynı kaldı ozaman İntel'in yeni serisine... Sen çekirdek sayısına ve frekans'a bakma sakın. Arkadaş sana gerçekten mükkemmel bir sistem toplamış o sistemle yürü derim. İlla çok çekirdek diyorsan Zen'i bekle.

nasıl olurda böyle birşey dersiniz İntel G3258 nasıl oluyorda 9590 a rakip oluyor kanıt video atın allah aşkına bekliyorum

Sanırım tek çekirdek oc performansından bahsediyor arkadaşımız. Technopat'da bununla ilgili bir video hazırlanmıştı bulursanız ona bakabilirsiniz.

Aslında haklı gibi arkadaş. Zamanında ben de 8 çekirdekli diye 4 GHZ diye, FX 8350 aldım. Şuanda işlemcimi 2016'da AMD'nin Zen serisine yükseltmeyi düşünüyorum.( Eğer gerçekten anlatıldığı kadar performans veriyorsa)
Ha aynı kaldı ozaman İntel'in yeni serisine... Sen çekirdek sayısına ve frekans'a bakma sakın. Arkadaş sana gerçekten mükkemmel bir sistem toplamış o sistemle yürü derim. İlla çok çekirdek diyorsan Zen'i bekle.

Açıkcası çook kararsızım. Derinlemesine yeni yeni araştırmaya başlamış biri olarak yine yeni bir bilgisayarda stok fanlı intel işlemci mi kullansam yoksa özel soğutmalı amd işlemci mi. Buna karar vermek bütçesi kısıtlı olan insanlar için oldukça zor bence. Sonuç olarak yeni yaptığım bir bilgisayarı en az 6 sene dolu dolu kullanmak için yapıyorum. :)

Sanırım tek çekirdek oc performansından bahsediyor arkadaşımız. Technopat'da bununla ilgili bir video hazırlanmıştı bulursanız ona bakabilirsiniz.

Açıkcası çook kararsızım. Derinlemesine yeni yeni araştırmaya başlamış biri olarak yine yeni bir bilgisayarda stok fanlı intel işlemci mi kullansam yoksa özel soğutmalı amd işlemci mi. Buna karar vermek bütçesi kısıtlı olan insanlar için oldukça zor bence. Sonuç olarak yeni yaptığım bir bilgisayarı en az 6 sene dolu dolu kullanmak için yapıyorum. :)

Senin ilacın İntel. Paylaştığım sistemde zaten iyi bir soğutucu mevcut, stok fan kullanmayacaksın.

Ben bir AMD FX 8350 kullanıcısı olarak işlemcinin performansından hiç memnun değilim üstelik işlemcim 4.9 GHZ 'ye overclocklu. Artık bakalım DX12'yi bekliyeceğiz. Sonra Zen işlemcileri... Eğer Zen'de Bulldozer gibi vasat çıkarsa AMD benim için bitmiştir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı