AMD FX 8350 GTX 970 Sistem FPS Düşme vs Sistem Kasma Sorunu

Keremstein

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayar topladım fakat her oyunda hep kasıyor, takılıyor. Ben artık deli oldum. Mesela ETS 2' de hep FPS düşüşleri oluyor. Oyunu oynayamıyorum. Sebebi nedir? Sistem özellikleri;
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • RAM: Kingston 16 GB
  • Ekran Kartı: MSI GTX 970 4 GB GDDR5
  • Anakart: MSI Gaming 970
  • İşlemci: AMD FX 8350
  • Harddisk: Seagate 1 TB
  • Güç Kaynağı: KCAS 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
FX 6300 GTX 970'i beslerken FX 8350 mi besleyemiyecek ? Darboğaz ile ilgisi yok ama sen yinede MSI Afterburner ile test yap ekran kartı kullanımı %90 işlemci %100'de ise darboğaz vardır bu seviyeler farklı olabilir anlarsın zaten. Ekran kartını zorla.

Çok çok uzun uzun yazıp teknolojik içeriklere girmeyeceğim diğer işlemcileri karıştırmanın alemi yok, problem odaklı konuşmak daha anlamlı olacaktır fx 8350 ile ilgili darboğaz vakalarını forum dışına çıkmadan araştırır iseniz sorununuz çözülecektir.(Eski fx 8350 kullanıcısıyım).

Çok çok uzun uzun yazıp teknolojik içeriklere girmeyeceğim diğer işlemcileri karıştırmanın alemi yok, problem odaklı konuşmak daha anlamlı olacaktır fx 8350 ile ilgili darboğaz vakalarını forum dışına çıkmadan araştırır iseniz sorununuz çözülecektir.(Eski fx 8350 kullanıcısıyım).
Eski FX 8350 kullanıcısısın güzel. Youtube'daki videolara bakıyoruz GTX 970 FX 6300 ile %100'e kadar çıkabiliyor iken ki bundan darboğaz olmadığını rahatlıkla anlayabiliriz darboğaz olsaydı ekran kartı %80 işlemci %100 gözükürdü her neyse FX 8350'mi darboğaz yapacak ? Burak oyunda bile FX 8350 ve GTX 970'i 2 yıl kullanmış ve hiç bir sorun yaşamamış bir kanal. Konuyu uzatmanın anlamı yok FX 8350 GTX 970'e darboğaz yapmaz !

Eski FX 8350 kullanıcısısın güzel. Youtube'daki videolara bakıyoruz GTX 970 FX 6300 ile %100'e kadar çıkabiliyor iken ki bundan darboğaz olmadığını rahatlıkla anlayabiliriz darboğaz olsaydı ekran kartı %80 işlemci %100 gözükürdü her neyse FX 8350'mi darboğaz yapacak ? Burak oyunda bile FX 8350 ve GTX 970'i 2 yıl kullanmış ve hiç bir sorun yaşamamış bir kanal. Konuyu uzatmanın anlamı yok FX 8350 GTX 970'e darboğaz yapmaz !

Peki o zaman ben niye multiplayer tabancı oyunlarda r9 280x ile &100 kullanım göremiyorum?

Örnek:Battlefield, GTA 5

Peki o zaman ben niye multiplayer tabancı oyunlarda r9 280x ile &100 kullanım göremiyorum?

Örnek:Battlefield, GTA 5
Çünkü GTA 5 işlemciyi iyi kullanamayan bir oyun ayrıca üstüne online olarak giriyorsun. Battlefield serisinde işlemci kullanımı sorunlarını herkes biliyor zaten.

Ayrıca şu videoda bile FX 8350 GTX 1080'i %84'e kadar besleyebiliyor. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi arkadaşım öncelikle bilgi sahibi olmadan söz sahibi olunmaz, forumda fx 8350 darboğazı ile alakalı açtığım konuyu baştan sona bir oku, bir kişinin değil onlarca kişinin değerlendirmesini analiz et şu bahsettiğin fx 8350'nin tek çekirdek performansından ne kadar haberdarsın? Kağıt üzerinde 8 çekirdek olan iyi pişirilmemiş bir AMD fiyaskosunu burada insanları yanlış bilgilendirerek muhalefet olma uğruna riske atma. Yukarıda ki videoda gtx650 ti ile bile çok rahat dar boğaz olan bu işlemcinin yanına billur gibi ondan daha yeni nesil olan gtx970'in problemsiz çalışması ancak şuan ki teknolojinin şans faktörü ile gerçek olabilir ve darboğaz terimi sadece işlemci veya ekran kartı kullanımının ölçülebilmiş değerlerine bakarak analiz edilemez bunun bağlı olabileceği diğer etkenleri burada uzun uzun yazmayacağım çünkü insanların araştırmacı durumunu geliştirmelerini ve ona göre konuşmalarından yanayım! Ve bir diğer detayı göz ardı etmemek gerek arkadaşın problemi yüksek ihtimal yukarıdaki gibi ve FPS düşüşlerinden çok gözü rahatsız eden takılma durumları işte buda bu noktada işlemcinin pasif durumunu ortaya koyuyor fx 8350 için render çalışmaları problemsiz yapılabilir fakat iş oyuna geldiği zaman bu işlemci için standartlaşmış FPS problemleri meydana geliyor. Ve bir dipnot daha eklemek istiyorum farklı model farklı seri işlemciler üzerinden değerlendirme yapılamaz burada bahsedilen işlemci fx 8350'dir. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı