AMD FX-9370 3.8 GHz görünüyor

• Konuyu başlatan Byhob
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.351

Byhob

Decapat
İşlemcim 4.4 GHz fakat sistemimde 3.80 GHz olarak görünüyor, yardımlarınızı rica ederim.

Gigabyte GA-G31M-ES2L,
16 GB RAM var,
NVDIA GeForce GT1050 2 GB

Şimdiden teşekkürler,

fa071f11d5e90e79636ceff8ead3bcfb.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u sıfırlayın. Bu arada anakart modelini yanlış yazmışsınız. Anakartınız nedir?
Öncelikle ilgilenip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim,

haklısınız anakartımı yanlış belirtmişim.

Gigabyte GA-78LMT-S2PT modelim bu.

nasıl sıfırlamam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.

sorun neden kaynaklanıyor, yanlış bir ayar mı yapıyorum bilmiyorum,

bilgilerinizi bekliyorum sağolun.
cevaplarınızı bekliyorum,

iyi forumlar..

Edit : Anakartımı sıfırladım, aynı şekilde görünemeye devam ediyor

Son düzenleme:
Cevap için teşekkürler,

Güç kaynağım:
Gamepower GP-650 APFC 14cm 80+(BRONZ) 650W PSU

güç kaynağım yetersiz mi,

Bios sıfırladım, başka ne tür bi işlem yapabilirim, teşekkürler

Cevap için teşekkürler,

Güç kaynağım:
Gamepower GP-650 APFC 14cm 80+(BRONZ) 650W PSU

güç kaynağım yetersiz mi,

Bios sıfırladım, başka ne tür bi işlem yapabilirim, teşekkürler

Öncelikle kusura bakmayin vizeler falan derken pek giremedim foruma. Güç kaynaginiz yeterli. Eğer hala devam ediyorsa sıkıntı büyük ihtimalle biosla ilgili. Bios sifirlamasi yapmanız gerekiyor. Bunu yapmak için de bilgisayar açılırken tam anakart simgesi geldiği anlarda delete tuşuna (genellikle delete olur ama farklı olabilir anakart kitapçığında yazar) basarak bios menüsüne girmeniz gerekiyor. Ardından bios ekranında yaptığımız değişiklikleri kaydettiğimiz bir sekme olur. Orda bios profilleri profil kaydetme silme gibi seçenekler olur. Bunlarin arasından bios sıfırlama ( Reset bios settings yazar genelde ) seçeneğine tıklayıp onay verirseniz bios fabrikasyon haline dönecektir. Bu arada bu sorun islemcinizin çok isinmasindan kaynakli da olabilir. Fx 9000 serisi biraz problemli bir seriydi bilen bilir 9590i sıvı azot bile kesmiyordu ;)) Islemci sogutucunuzu da yazarsanız daha da yardımcı olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı