AMD FX mi yoksa APU mu tercih etmeli?

İntel daha uygun artık. Amd'nin soğutucusuydu iyi anakartıydı derken intelden pahali oluyor. I5 4460 + H97 Pc Mate alınabilir. Ve cok daha uzun ömürlü olur.

Evet daha uygun oldu böyle. R9 280X ekran kartı yeterli olur mu çünkü çok uyguna buldum, intel veya amd olması farketmiyor sanırım ekran kartında.
Bu işlemci ve anakart hangi amd seviyesinde?

Arkadaslar bu intel fanboylugu nedir veya sistemler icin yapilan bu sacma yorumlar nedir bir turlu anlayamadim 2012 yilinda topladigim fx8120, hd 7870 ve 8gb ramli sistemle henuz zorlandigim oynayamadigim bir oyun yok ama benim bu sistemimden daha iyi sistemler icin bile kotu yorumlar yapiliyor kimse uzay mekigi firlatmayacak arkadaslar adam oyun oynayacak.

Arkadaslar bu intel fanboylugu nedir veya sistemler icin yapilan bu sacma yorumlar nedir bir turlu anlayamadim 2012 yilinda topladigim fx8120, hd 7870 ve 8gb ramli sistemle henuz zorlandigim oynayamadigim bir oyun yok ama benim bu sistemimden daha iyi sistemler icin bile kotu yorumlar yapiliyor kimse uzay mekigi firlatmayacak arkadaslar adam oyun oynayacak.
Ama her yerde bu tartışma sürekli var. 27 yaşındayım, korkumdan hiç amd alamadım :) ama artık amd'yi denemek istiyorum.

Bende fx8300 ve M5A97'li bir sistem toplayacaktım ama o kadar kötülediler ki i3 4160 ve h81m-p33'e yönelmek zorunda kaldım ve kafam bayağı karıştı, şimdi sizce ben hangi sistemi almalıyım? Kafamda deli sorular.

Ben fx 8120 uzerine birde ikinci bir bilgisayar olarak fx-8320 topladim anakart olarakta msi 970 gamin ile guzel bir cihaz toplayabilirsiniz

i5 veya i7 almaya bütçeniz varsa, AMD almayın derim. i3 veya Pentium serisi alınacaksa, AMD FX serisi tercih edilebilir. AMD seçmek size performans açısından bir şey sunmayacak, aksine sizi soğutucu ve ısı gibi masraflara, dertlere sokacaktır. Soketleri de işlemci değiştirmeye pek olanak sağlamıyor.

i5 4590
MSI H97 Gaming 3
R9 280X gayet güzel bir karttır, GTX 970'e kadar en performanslı karttır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
600-650 Watt bir güç kaynağı. ZALMAN,CM,THERMALTAKE,XIGMATEK,CORSAIR,SEASONIC gibi markalar tercih ederseniz, problem yaşama olasığınız az olur.
Kasa olarak ta, yukarıda ki saydığım markalardan birini tercih ederseniz yararınıza olur. Sonuçta metal bir aksam, çok önemli değil ama kötü olmasının lüzumu da yok.
8 GB tek veya çift modül, 1600 megahertz RAM. Corsair, Kingston,G-Skill,Crucial,A-Data gibi markalar sizi pişman etmez.
HDD olarak, kesinlikle WD Black serisi olmazsa, Blue serisinden tercih edin. 7200 RPM olması çok önemlidir.
SSD olarak +500 MB yazma ve okuma hızlı tercih etmeniz yararınıza olur. Kaliteli marka kullanmaya özen gösterirseniz faydalı olur. Corsair, Kingston, Samsung, Crucial gibi.

Not: Anakart çok güzel, i7 işlemci takabilirseniz en az 10 sene değiştirmenize gerek kalmaz. Gerekirse 8 GB RAM ve ekran kartı değişimiyle yola devam edilir, diğer parçalar uzun vade de işinizi görecektir. SSD ve HDD'yi bahsettiğim modellerden alırsanız iyi olur, kapasite sizin ihtiyacınıza göre bir şey.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı