AMD FX Serisinin Sevilmemesinin Sebepleri

Remous

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Artık forumlarda duyduğum AMD FX serisi rezalet diyen kişilere teker teker cevap vereceğim. Neden AMD FX serisi sevilmiyor bunu da söyleyeceğim. Öncelikle işin cahil kişilerin bildiği tarafına geçelim.

İntel Core İ3 4160 bile AMD FX 9590 adlı rezalet işlemciyi tek çekirdek performansında havada tokatlıyor.

İntel tek çekirdek performansında her daim üstündür.

AMD işlemciler ani FPS düşüşlerine sebep oluyor.

AMD işlemciler her daim İntel işlemcilerin gerisinde kaldı.

Bu söylentilerden birincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü yanlış bilgidir. Burada İntel fanı denen insanlar yer alıyor.

Peki AMD FX serisini neden herkes sevmiyor? Bunun sebepleri çok.

AMD Phenom 2 serisi bildiğimiz İntel firmasını silmişti. AMD FX serisinde gene üstün oldu ama bu kadar değil.

Birçok oyun firması İntel ile anlaşma yaparak AMD şirketini ezmeye çalıştı. Bu Nvidia firmasının da yaptığı bir hareket.

İntel sanal çekirdek kullanarak insanları Core i3 ün 4 çekirdek olduğunu inandırarak kandırması.

Sata disklerin AMD işlemcilere dar boğaz yapması sebebiyle işlemcilerin performansının azalması. En çok AMD FX 8000 serisinde oluyor.

İntel'in çok iyi reklam yapıp AMD'nin oturması.

İşte bu sebeplerden dolayı AMD çok kötülendi. Birde Asus ana kartlarda olan kasıtlı olarak yapılan AMD işlemcilerin performansını düşürme tekniği. Sırf bu yüzden yabancı forumlarda insanlar Asus'a ateş püskürüyor. Örneğin AMD işlemci aldım ana kartı değiştirince performans arttı ben sizin deyip küfür edenler örnek. Birde AMD yazılımsal destek olarak kötü biraz. Sürücü çıkarmada cidden çok yavaşlar. Ancak emin olun AMD bir işlemci alırsanız pişman olmazsınız. Aynı zamanda AMD FX serisinin bir işlemcisi kimyasal soğutma sistemleri kullanarak 8 GHZ hızına çıkarak dünya rekoru kurmuştur.

İçiniz rahat olarak AMD alabilirsiniz. Bu arada İntel'i kötülemedim. En azından fiyatının hakkını veriyor.

Bende FX kullanıyorum gerçekten çok memnunum.:) Bilgisayar çalışırken boşta dahi 50 derece olan işlemcinin üzerinde menemen falan yapıyorum. Kime ne zararı oldu bu işlemcinin, niye bu kadar kötülüyorsunuz? FX 8300 bile R9 380'de darboğaz mı yapıyor, çok mu ısınıyor, 32 nm mi bu işlemciler, tek çekirdek performansları çok mu kötü, yoksa size eski işlemcileri ısıtıp önünüze mi koyuyorlar?

Forumu okumuyorsunuz herhalde ? "Masaüstü bilgisayarlar" bir ton "FX xxxx FPS drop, FX xxxx performans sorunu, FX ısınma sorunu" adı altında konu dolu. Hele FX alanlara çok gülüyorum zaten, çünkü bu kişiler şark kurnazı oldukları için milletin 600-700 TL verip aldığı intel işlemcilerle aynı performansı alacağını düşünerek bilmem kaç çekirdekli FX alıyorlar. Sonra onun OC voltajıyla, stabilitesiyle, soğutmasıyla uğraşıp duruyorlar. Kim ne derse desin FX ölü mimari.
Hele başlığı açan arkadaşın yukarıda yazdıkları tam evlere şenlik yani Recep Baltaş'ın bile "ölü mimari" diye tabir ettiği Fx'i bir de tavsiye etmiş millete.

Bende FX kullanıyorum gerçekten çok memnunum.:) Bilgisayar çalışırken boşta dahi 50 derece olan işlemcinin üzerinde menemen falan yapıyorum. Kime ne zararı oldu bu işlemcinin, niye bu kadar kötülüyorsunuz? FX 8300 bile R9 380'de darboğaz mı yapıyor, çok mu ısınıyor, 32 nm mi bu işlemciler, tek çekirdek performansları çok mu kötü, yoksa size eski işlemcileri ısıtıp önünüze mi koyuyorlar?

Hacı benim işlemcim i3 3220..3-4 saat GTA 5 sonrası max 48 dereceyi gördüm...Nasıl sence?

@Thermes FX-6350 kullanıyorum ve şuana FPS düşmesi, performans sorunu ya da ısınma sorunu yaşamadım. Yaşayan arkadaşlar muhtemelen kasa içerisinde hava sirkülasyonu yaratamamıştır. Ek olarak GTX 970 ile birlikte kullandım ve neredeyse hiç darboğaz yaşamadım. FX serisini bu kadar ezmenizi doğru bulmuyorum fakat şuandan itibaren alınmasını da tavsiye etmiyorum.

Ahaha, GTX 970 ile FX6300'ü 10 Ghz'ye getirsende darboğaz yapar, Mario oynadıysan bilemem. Hadi FX8350 olsa anlayacağım da.
Lutfen su dalgacı tavrı bırakın. Karşınızda çocuk yok. Ben o yorumu tahmin üzerine yazmadım, bizzat ne yaşadıysam onu aktardım. Fx serisini çok küçümsüyorsunuz. Elinize alıp denemediğiniz sürece yorumuma karşı çıkmanızın anlamı yok. Sadece forumda paylaşılanlar üzerine yorum yapiyorsunuz, sizden ricam 6350 ve 970 ikilisini kullanmadan yorumuma cevap vermeyin. İyi forumlar.

Lutfen su dalgacı tavrı bırakın. Karşınızda çocuk yok. Ben o yorumu tahmin üzerine yazmadım, bizzat ne yaşadıysam onu aktardım. Fx serisini çok küçümsüyorsunuz. Elinize alıp denemediğiniz sürece yorumuma karşı çıkmanızın anlamı yok. Sadece forumda paylaşılanlar üzerine yorum yapiyorsunuz, sizden ricam 6350 ve 970 ikilisini kullanmadan yorumuma cevap vermeyin. İyi forumlar.
Fx hayatta kulanmam, yukarıda da zaten fx ile ilgili olumsuz şeyler yazdım ama o arkadaşın yazısı gerçekten de dalgacı olmuş yalnız:D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı