AMD FX X8 8320 ve R7 260X Sistem

Zysex

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Herkese iyi günler.

Öncelikle grafik takıntısı olmayan birisi olarak, bilgisayarımı zamanında F/P olarak toplamıştım. Fakat günümüz oyunları maalesef artık düşük ayarlarda dahi performans vermiyor. Yeniden 1 veyahut 2 yıl daha rahat götürmesi için bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Şu an ki sistemim şöyle;

CPU: AMD FX x4 4300 3.8 GHZ
GPU: ASUS AMD R7 260X 1 GB
RAM: Kingston HyperX Fury 8GB
HDD: WD Black 500 GB
PSU: AeroCool 500 Watt High Power
MB: ASUS M5A97 LE R2.0

Çok fazla lafı uzatmadan sorularıma geliyorum.

1) Anakartım desteklemediğinden Fx 8370E üstü bir işlemciye çıkamıyorum ve onun yerine 8320 almayı düşünüyorum. Peki benim alacağım işlemci 500 Watt bir PSU ile sıkıntı yaratır mı?

Not 1:Belli bir oranda gelecekte O/C yapabilirim, yani fazla abanmadan. :)

Not 2: Belki bir kaç arkadaşımız 8350 önerecektir fakat şu an yıllardır bilgisayar parçalarını aldığım satıcı da, 8350 yok.

2) Malum AMD işlemcilerinin bir çoğu ısınma problemlerinden dolayı sorunlu. Bunun için hiç bir O/C yapmadan stock fan işlemciyle yaklaşık 2 hafta kullanmayı düşünüyorum. Stock fan sıkıntı yaratır mı?

Alacağım soğutucu işe şudur;

Cooler Master Hyper T4 Intel 2011/1366/1156/1155/775 AMD Fiyatı

3)Yaklaşık 2 Ay sonra RX 480 almayı düşünüyorum ve bununla beraberinde güç kaynağını 600 Watt ile değiştiricem. 600 Watt yeterli olur mu?

Ve son olarak, forumu uzun bir zamandır takip ediyorum velakin üye olup da bir şeyler sormak ayrı bir güzelmiş.

İlk mesajımdan sevgiler saygılarla.

İyi günler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler.

Öncelikle grafik takıntısı olmayan birisi olarak, bilgisayarımı zamanında F/P olarak toplamıştım. Fakat günümüz oyunları maalesef artık düşük ayarlarda dahi performans vermiyor. Yeniden 1 veyahut 2 yıl daha rahat götürmesi için bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Şu an ki sistemim şöyle;

CPU: AMD FX x4 4300 3.8 GHZ
GPU: ASUS AMD R7 260X 1 GB
RAM: Kingston HyperX Fury 8GB
HDD: WD Black 500 GB
PSU: AeroCool 500 Watt High Power
MB: ASUS M5A97 LE R2.0

Çok fazla lafı uzatmadan sorularıma geliyorum.

1) Anakartım desteklemediğinden Fx 8370E üstü bir işlemciye çıkamıyorum ve onun yerine 8320 almayı düşünüyorum. Peki benim alacağım işlemci 500 Watt bir PSU ile sıkıntı yaratır mı?

Not 1:Belli bir oranda gelecekte O/C yapabilirim, yani fazla abanmadan. :)

Not 2: Belki bir kaç arkadaşımız 8350 önerecektir fakat şu an yıllardır bilgisayar parçalarını aldığım satıcı da, 8350 yok.

2) Malum AMD işlemcilerinin bir çoğu ısınma problemlerinden dolayı sorunlu. Bunun için hiç bir O/C yapmadan stock fan işlemciyle yaklaşık 2 hafta kullanmayı düşünüyorum. Stock fan sıkıntı yaratır mı?

Alacağım soğutucu işe şudur;

Cooler Master Hyper T4 Intel 2011/1366/1156/1155/775 AMD Fiyatı

3)Yaklaşık 2 Ay sonra RX 480 almayı düşünüyorum ve bununla beraberinde güç kaynağını 600 Watt ile değiştiricem. 600 Watt yeterli olur mu?

Ve son olarak, forumu uzun bir zamandır takip ediyorum velakin üye olup da bir şeyler sormak ayrı bir güzelmiş.

İlk mesajımdan sevgiler saygılarla.

İyi günler :)
Okadar beklemişsiniz biraz daha dişinizi sıkın okadar eski bir işlemciyi almak yerine amd zen işlemcilerin fiyatlarını görün performanslarına bakın öyle karar verin. Ha yok hemen lazım diyorsanız da alacağınız ekran kartı gerçekten çok güçlü i5 6500 ve b150 yongalı bir anakartla 3lü kombine yapabilirsiniz tabi ram de değişecek. 600 watt 80+ plus bir psu güzel iş görecektir.

Bana 1, 2 yıl yetecek bir güncelleştirme yapacağım ve anakartı değiştirmek demek yeni bir sistem toplamak ile aynı anlama geliyor. O yüzden 8320 almak zorundayım.

Zen işlemcileri tahminin üstünde bir performans ile geleceğinden kuşkum yok. Fakat yıllar sonra yeniden bir sistem kuracağım, dolayısıyla Vega'dan sonra gelecek olan mimarili ilk kart sistemimde olacaktır. Şu an amacım sadece 1 2 yıl daha oyunlarda sıkıntı yaşamadan oynayabilmek.

PSU önerisi için teşekkürler ayrıca. :)

Cevap verebilecek olan kimse var mı :3

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı