AMD FX X8 9370 oyun sistemi toplama

Arkadaşlar donanım hakkındaki bilgim gerçekten sıfır.Yani aşırı derecede bilgisizim. Hani i5 - i7 farkını bile net bir şekilde bilmediğimi belirtmek isterim. İşlemci olarak FX8350 ve 9370 gayet iyi işlemciler diye biliyorum fakat i5'i de aklıma soktunuz şimdi :D İyice kararsız kaldım :D Bir arkadaştan net bir yorum - tavsiye alabilirsem çook güzel olacak ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)
 
İşlemciyi i5-4670k ile, anakartı MSI Z87-G45 gaming ile ve ekran kartını da R9 290'ın özel soğutmalı modelleri ile değiştirdik mi gerçek bir oyuncu sistemi olur.

Ek olarak işlemci soğutmasını da Cooler Master Hyper 212X ya da Hyper 212 Evo ile değiştirip HDD'yi Seagate Barracuda ile değiştirmelisin.
 
Belirli bir tarihi var mı R9 290'ın özel soğutmalı modellerinin çıkışı için ? Birde niye i5 , i7 değil ? Ayrıca yanlışım varsa düzeltin fakat GTX 780 Ti daha güçlü bir ekran kartı değil mi ?

EDIT:"Sıvı soğutma kalmalı mı değiştirmeli miyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önümüzdeki 3 bilemediniz 5 sene içerisinde R9 290'ın ultrada açamayacağı bir oyun yok, oyun teknolojisinde çığır açılmadığı sürece.

Oyun sisteminde I5-4670K üzerine gerek yok. Render yapılmayacağı takdirde R9 290 üzerine gerek olmadığı gibi.

Sıvı soğutmaya da ihtiyaç yok ağır seviyelerde hız aşırtma yapmayı düşünüyorsan ki öyle bir düşüncen olsaydı H100i ya da H110 gibi daha kaliteli sıvı soğutma sistemleri alırdın.
 
İyi geceler :) Öncelikle dediğim gibi sistem konusunda gerçekten bilgim yok ki bu sistemi de bir arkadaşım bana topladı. Ben sadece ekran kartını 780 ti yaptım ki şuan ki en iyi ekran kartının o olduğunu düşündüğüm için böyle bir karar verdim. İleride video çekmeyi ve render yapmayı düşünüyorum. Ama öyle hayvani bir render sistemi de istemiyorum ki fiyat git gide artmasın. Sıvı soğutmadan yana değilim. Fakat sıvı soğutma ile sistemin boşta 20C'yi geçmediğini söylüyorlar ki doğruluğundan emin değilim. Ayrıca R9 290'ın soğutmalı modeli ne zaman çıkar orası da meçhul. Tıpkı 780 Ti'nin Black Edition söylentileri gibi :/ Sizden ricam bana "size göre" almam gereken bilgisayarın parçalarını yazar mısınız? Zaten dediğim gibi video işine girmeyi deneyeceğim hani öyle büyük bir iddiam yok. Ama neden olmasın? :) Ayrıca fikir ve görüşleriniz için de çok teşekkür ederim. :)

P.S : Özel mesaj atacaktım fakat öyle bir yetkimin henüz olmadığını öğrendim. :)
 
Önceliği ağır bir şekilde render yapmak olan kişiler için önerebilirim ancak GTX 780 Ti'yi, benim için oyun oynayacak ya da oyun oynayıp video çekecek adamın R9 290 üstüne ihtiyacı yok. Sıvı soğutma da aynı şekilde gereksiz, Hyper 212 Evo hava soğutmanın performans kralı diyebiliriz.

R9 290'ın özel soğutmalı sürümleri söylenti değil kesin bilgiler. Yılbaşı marketini vurması bekleniyor, taş çatlasa 8-10 Ocak'da Türkiye de olur.

Bana göre almanız gereken parçalar:
İşlemci: Intel i5-4670k
İşlemci Soğutucusu: Cooler Master Hyper 212 Evo
Anakart: MSI Z87-G45 Gaming
Kasa: Corsair 400R + 750W YA DA Corsair 400R + AX860
Ram: Corsair Vengeance 8GB CL9 1600MHz Dual Kit
HDD: SEAGATE Barracuda 1TB (İhtiyacınıza göre GB değerini arttırabilirsiniz tabikide.)
Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290'ın özel tasarımlı modellerinin beklenmesi.
SSD: Corsair ya da Samsung 840 EVO modellerinden alabilirsiniz. (SADECE PARAM ÇOK FAZLA GELİYOR DİYORSANIZ YA DA İŞLETİM SİSTEMİNİN 5-7 SANİYE DAHA GEÇ AÇILMASI BENİM İÇİN ÖLÜM KALIM MESELESİ DİYORSANIZ YA DA BEN HER GÜN ORADAN ORAYA GB'LARCA DOSYA TAŞIYORUM DİYORSANIZ ALIN.)

Sisteminiz hayırlı olsun, kendi düşüncelerim doğrultusunda aşırıya kaçmadan güzel bir sistem topladığımı ve rahatlıkla 3-5 sene aralığında oyunlarda gösterilecek gelişime bağlı olarak en yüksek ayarlarda oynayabileceğinizi düşünüyorum. Umarım bu seferki sistem toplamamdan resimler görebiliriz, bugüne kadar çok topladım ama hiçbirinin resmini görmek nasip olmadı daha.


Bu arada bu mesajı yazmaya girişirken kolayı döktüm Logitech G930'dan oluyorduk nerdeyse. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlginiz için çok teşekkür ederim. Sistemi aldığım zaman mutlaka resmini çekip gönderirim hiç sorun değil :) Hani en az 3000 TL tutacak bir sistem ucuz bir sistem olmuyor ki ben de bunu 1 kere alabilirim o yüzden çok fazla soru sorup donanım bilgisizliğim ile birlikte bir hata yapmamaya çalışıyorum :) Size bir kaç sorum daha var : I7 ile I5 arasındaki fark ne ? ( Bir kaç ay öncesine kadar i7 sırf 7 5'den büyük olduğu için daha iyi sanıyordum öyle bir cahilim " ) Birde bu radeon r9 290x ile r9 290'ın farkları neler ? 290x daha iyi diye biliyorum fakat gereksiz ısınıyormuş. Son olarakta internet üzerinden benchmarkinglere baktığımda bazı oyunlarda "r9 290x ile gtx 780 ti arasında 20 fps " lik bir fark mevcut. Bu fark geleceğe dönük olarak gtx 780 ti'nin daha iyi bir kart olduğunu göstermez mi ? " Son cümlemi tam olarak açıklayamadım ama siz anlamışsınızdır :) "Teşekkür ederim :D
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı