AMD FX8300 Tavsiye Eder misiniz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AM3+ anakartınız varsa alınabilir. i5'lerden aşağı kalır yanı yok. FX 8300'e darboğaz yapacak oyun piyasada yok diyebilirim. Ama 1150 soket daha iyi olur, anakartı almadıysanız.

Edit: FX 8300'ün karşılığına i3 diyenler var :) i3'ler yeni nesil oyunlarda bayılacak ama FX 8000 serisi hala kaldıracak. 1150 soketin avantajı, i7 takarsın zamanı gelince.

AM3+ anakartınız varsa alınabilir. i5'lerden aşağı kalır yanı yok. FX 8300'e darboğaz yapacak oyun piyasada yok diyebilirim. Ama 1150 soket daha iyi olur, anakartı almadıysanız.

Edit: FX 8300'ün karşılığına i3 diyenler var :) i3'ler yeni nesil oyunlarda bayılacak ama FX 8000 serisi hala kaldıracak. 1150 soketin avantajı, i7 takarsın zamanı gelince.
Yok hocam arkadaşların tavsiyesi üzerine 1 ay sonra İ5 4460 ile MSI H81M-P33 alacağım bu anakart oldukça küçük üzerinde daha az şey var ama tam benim işimi görecek bir kart hemde çok hesaplı :)

FX 8300'ün intel'deki karşılığı i3 4170'di sanırım. Onu'da alabilirsin.
İ5 4460 alacağım o nasıl ? Ayrıca FX9590'ın karşılığı nedir ?

i5 4460+ H81M-P33 kombinasyonu gayet iyi. AMD'ye bulaşmayın. FX 9590 gereksiz bir işlemci. Ona pahalı anakart ve sağlam güç kaynağı gerekir, masraf yani.

i5 4460+ H81M-P33 kombinasyonu gayet iyi. AMD'ye bulaşmayın. FX 9590 gereksiz bir işlemci. Ona pahalı anakart ve sağlam güç kaynağı gerekir, masraf yani.
Şuan eski bir AM3 anakartım var ekran kartım R7 265 bir ay önce aldım ama Amd Athlon II X3 460 ile Gta 5'de darboğaz yaparak oynuyorum mesela evde 80 fps görürken dışarda direk 50'ye düşüyor İ5 4460+H81m-P33+R7 265 ile GTA 5 ve Shadow Of Mordor gibi oyunları sorunsuz oynayabilirim 60 fps ile ?

Oynayabilirsin. Darboğaz oluşumunu bahsettiğin durum göstermez. Ev kapalı alandır ve çizilen obje sayısı bellidir. Dışarı çıktığında, sokaktaki yayaların kıyafetinin fermuarlarından, ağaç dalında sallanan yaprağa kadar çizim için uğraşır kart. Sen MSI After Burner kur ve değerleri bizimle paylaş. GPU %95'ten az kullanılıyorsa, darboğaz söz konusudur. Sürücülerinizin güncel olmasına dikkat edin.

Ekleme: Anlam bozukluğu düzeltmesi.

Oynayabilirsin. Darboğaz oluşumunu bahsettiğin durum göstermez. Ev kapalı alandır ve çizilen obje sayısı bellidir. Dışarı çıktığında, sokaktaki yayaların kıyafetinin fermuarlarından, ağaç dalında sallanan yaprağa kadar çizim için uğraşır kart. Sen MSI After Burner kur ve değerleri bizimle paylaş. GPU %95'ten fazla kullanılmıyorsa, darboğaz söz konusudur. Sürücülerinizin güncel olmasına dikkat edin.
CPU çekirdeklerinin tamamı %100 kullanılıyor. GPU kullanımı ancak MSAA ayarını açarsam %95'den yukarı çıkıyor şehir içinde ancak %85 oluyor en fazla ve ortalama 50 fps alıyorum 1280x1024 çözünürlükte daha fazla almam gerekmezmi ? R7 260 en düşük ayarlarda 80-90 fps verdi Full HD'de Gta 5 testi yapmıştı Recep Baltaş ile Ali Güngör hatta şehir içinde çözünürlüğü düşürsemde FPS artmıyor açık ve net darboğaz değilde ne bu ? İşlemci frenliyor bariz şekilde.

CPU çekirdeklerinin tamamı %100 kullanılıyor. GPU kullanımı ancak MSAA ayarını açarsam %95'den yukarı çıkıyor şehir içinde ancak %85 oluyor en fazla ve ortalama 50 fps alıyorum 1280x1024 çözünürlükte daha fazla almam gerekmezmi ? R7 260 en düşük ayarlarda 80-90 fps verdi Full HD'de Gta 5 testi yapmıştı Recep Baltaş ile Ali Güngör hatta şehir içinde çözünürlüğü düşürsemde FPS artmıyor açık ve net darboğaz değilde ne bu ? İşlemci frenliyor bariz şekilde.
Çözünürlük, GPU yetmediğinde düşürülür ve CPU'ya daha çok yük bindirerek, GPU yükü azaltılır. Senin durum tam tersi, monitörün orjinal çözünürlüğünde oynarsan farkı anlarsın. İşlemci eski zaten darboğaz normal ama denemen için söylüyorum, değiştirmen tabii ki çok fayda sağlar resmen FPS değerlerin fırlar.

Çözünürlük, GPU yetmediğinde düşürülür ve CPU'ya daha çok yük bindirerek, GPU yükü azaltılır. Senin durum tam tersi, monitörün orjinal çözünürlüğünde oynarsan farkı anlarsın. İşlemci eski zaten darboğaz normal ama denemen için söylüyorum, değiştirmen tabii ki çok fayda sağlar resmen FPS değerlerin fırlar.
Ben yinede İ5 4460 ile şehirde en az 65 fps alacağıma inanıyorum R7 260 verebiliyorsa benimki neden vermesin ? Zaten Gta 5 en az 4 çekirdekli işlemci tavsiye ediyor yani böyle olması normal bence. Üstelik tüm ayarları en düşüğe alsamda şehirde fps artmıyor sadece evde artıyor. Yani tek çözüm var İ5 4460 alıp oyunun tadını çıkarmak.

@Pinkman Aynen dediğim gibi işte hocam o işlemciyi alayım tamam gta 5' de 1280x1024 kare monitörümde 60 fps'nin altını görmem peki H81m-P33 performanslı bir anakartmıdır ? Oldukça hoşuma gitti oldukça küçük ve hesaplı bir parça.

9590 220W TPD değeri ve verdiği performansa göre vasat. Zaten her anakartta desteklemiyor. Oyun içinse 4460 en ideal seçim. Ayrıca anakart performans parçası değildir. Evin temeli gibi düşünün.

9590 220W TPD değeri ve verdiği performansa göre vasat. Zaten her anakartta desteklemiyor. Oyun içinse 4460 en ideal seçim. Ayrıca anakart performans parçası değildir. Evin temeli gibi düşünün.
Açık dünya oyunlarında ve multiplayer modunda sürünmez değilmi 4460 ? Çünkü Gta 5 ekran kartından ziyade biraz daha işlemci isteyen bir oyun ayrıca FX9590 8 çekirdekli 4460 ise 4 çekirdekli bu fark yaratmıyormu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı