AMD FX8300 Tavsiye Eder misiniz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zen çekirdekli amd işlemcileri beklesen daha iyi olur.Dolar kuruda bu durumdayken almak pek akıl karı değil bence.
Zen çekirdekliler nasıl olacak açıklarmısın ?

4460 ve P33 ikilisi daha uzun ömürlü olur. Ayrıca aralarında çok az bir fark var. Sizin seçtiğiniz anakart 266TL, işlemci ise 467, Benim önerdiğim anakart 166, işlemci ise 647 lira.
Biri 733 diğeri 813 yapıyor hocam bence azımsanacak bir fark değil ayrıca birşey merak ettim FX8300 hangisiyle eş değerde ?

Zen çekirdekliler nasıl olacak açıklarmısın ?

Biri 733 diğeri 813 yapıyor hocam bence azımsanacak bir fark değil ayrıca birşey merak ettim FX8300 hangisiyle eş değerde ?
Şu videoya 56. saniyeden itibaren göz atmalısınız. 8350 sizin seçtiğinizden daha iyi fakat oyun konusunda 4460 ikisini de eziyor. Dengi olarak İ3 4160 ile İ5 4460 arası bir işlemci olsaydı gösterebilirdim :).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya 56. saniyeden itibaren göz atmalısınız. 8350 sizin seçtiğinizden daha iyi fakat oyun konusunda 4460 ikisini de eziyor. Dengi olarak İ3 4160 ile İ5 4460 arası bir işlemci olsaydı gösterebilirdim :).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Video görünmüyor sanırım atamamışsınız neyse önemli değil ama anakartı beğendim hem küçük hemde windows 10 ile tam uyumlu hemde hesaplı :) Peki R7 265 ekran kartımı rahatlıkla beslermi Gta 5' de ? Canavar gibi oynatabilirmi Gta 5' i ayrıca bu benim ilk intel işlemcim olacak :)

En fazla 650-700 ayırabilirim.
AMD fiyat performans ürünü filan değil. FX 8320 4 çekirdekte i3 4130 dan daha az performans veriyor. DirectX 12 ile 8 çekirdek kullanıma girse bile FX 8300 ile i3 4170 aşağı yukarı aynı performansı verecek. Yani FX 8300 O.C lu olsa bile i5 4460 açık ara daha performanslı. 2. Sebep işlemcinin güç tüketimi oldukça daha fazla. Ayda 3-5 TL yi değil PSU dan çekilen daha fazla elektriği kastediyorum. İleride ekran kartını upgrade edeceğiniz zaman PSU ucu ucuna yetersiz kaldığında AMD' ye küfredeceksiniz. 3. Sebep ben illa da FX 8300 alıp O.C yapıcağım derseniz işin içine daha fazla güç tüketimi, daha fazla ısınma, bir de soğutucu masrafı çıkıyor. soğutucu + işlemci parası ile i5 4460 alabilirsiniz. O.C yapılamayacağı için stok soğutucu fazlasıyla yeterli. 4. Sebep AMD alırsanız en fazla FX 8350 ye kadar upgrade edebilirsiniz. İntelde ise i7 4790 a kadar yolu var.

Video görünmüyor sanırım atamamışsınız neyse önemli değil ama anakartı beğendim hem küçük hemde windows 10 ile tam uyumlu hemde hesaplı :) Peki R7 265 ekran kartımı rahatlıkla beslermi Gta 5' de ? Canavar gibi oynatabilirmi Gta 5' i ayrıca bu benim ilk intel işlemcim olacak :)
Linki koymayı unutmuşum, sonradan ekledim. Yine de buyrun:

Linki koymayı unutmuşum, sonradan ekledim. Yine de buyrun:

Yardımınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğiniz ikisini n11 sitesinden daha ucuz fiyata buldum özellikle anakart çok hoşuma gitti oldukça küçük ama aynı zamanda iş görecek hesaplı bir anakart. Şuanki ramlerim 3-4 yıllık DDR3 1333 Mhz anakart ile uyumluluk sorunu yaratmaz değilmi ? Birde bu işlemci FX9590' ı bile gerçekten tokatlıyormu oyunlarda ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı