AMD FX8300 Tavsiye Eder misiniz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
FX 9590 bildiğim kadarı ile daha pahalı, onun fiyatında bir i5 alın isterseniz. 4460 düşük bütçe ama i5 isteyenlere tavsiye edilir. H81M-P33 anakart harikadır, kasanda USB 3.0 varsa biraz sana sıkıntı yaratır ama arka portları kullanırsın. H81M-P33 al, sıkıntı çekeceğin bir konu olduğunu düşünmüyorum.

FX 9590 bildiğim kadarı ile daha pahalı, onun fiyatında bir i5 alın isterseniz. 4460 düşük bütçe ama i5 isteyenlere tavsiye edilir. H81M-P33 anakart harikadır, kasanda USB 3.0 varsa biraz sana sıkıntı yaratır ama arka portları kullanırsın. H81M-P33 al, sıkıntı çekeceğin bir konu olduğunu düşünmüyorum.
4460 ile H81M-P33 üzerinde kesin karar kıldım zaten ayrıca kasamda usb 3.0 yok 2.0 var ve 3.0 harici harddiskim var onu arkadan bağlasam hızlı veri atarmı baya ?

Ön arka farketmez, önemli olan portun işlevi :) Atar tabii, HDD hızını bile geçebilir.
Peki bu anakart windows 10 içinde geliştirildimi ? Sitesinde windows 10 ready yazıyor. Birde en korktuğum şey görüntü alamamak güç kaynağım FSP Hyper 700w ama ramlerim 4-5 yıllık hi-level 8 gb ddr3 1333 mhz uyumsuzluk yaparmı ? İşlemciyi doğru şekilde takıp ramleri ve geri kalan parçalarıda takarsam görüntü alamama sorunu olurmu yani ? Anakartı takacağım zemin hazır 5-6 adet o vida yuvalarından taktım metal tepsiye ve pense ile sıktım yani anakart tepsiye değemeyecek.

Hali hazırda AM3+ bir anakartın varsa, FX-8300 ve Hyper 212 EVO alıp 4.5 GHz dolaylarına overclock yaparsan iyi bir performans alırsın. Fakat elinde AM3+ anakart bulunmuyorsa ve ileride upgrade imkanı olan bir yatırım düşünüyorsan H81 soket anakart ve i5 4460 daha mantıklı olur. İleride ikinci el bir i7 4790 alıp çok daha uzun yıllar kullanabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı