AMD HD6670 mi GTX540M mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Benim bilgisayarımın ekran kartı AMD Radeon HD 6670 Sapphire modeli DDR 2800 MHz 1 GB.

Benim kuzenimin de dizüstü bilgisayarı var, yeni aldı. Onunki nVidia GTX 540M 2 GB.

Ama o oyunları benden daha rahat oynuyor. Fraps'la ölçtüğümde onun 55-60 da oynadığı oyunu ben 40-45 de oynuyorum. GTA 4'e çözünürlük full iken rahatça oynuyorum ama grafik ayarlarını full yaptığımda (ekran kartı ve oyun ayarları full iken) oyun donmuyor. Donukluk yaşamıyorum fakat biraz geç tepki verdiğini farkettim. Ben yine de benim sistem ve kuzenin dizüstü bilgisayarının sistemi bildiğim kadarıyla yazıyım.

Benimki:

• AMD FX 4100 Bulldozer İşlemci 3.6 GHz
  • Gigabayte 880gb-d2h anakart
  • Hi-Level 4GB Çift Modül 2x2 ram 1333 mhz.
  • AMD Radeon HD 6670 Sapphire 1 GB 800 MHz DDR3
  • 160 GB Samsung harddisk.
  • 350 Watt PSU.

Windows 7 32 bit kullanıorum.

Yakında PSU'yu değiştireceğim. Ve ayriyetten oyunları daha rahat oynamam için parayı en verimli şekilde nasıl kullanabilirsem ona göre bir parça alıcam?

Kuzeniminsistemi de şöyle:

• Intel i5 2340 2.4 ghz
  • nVidia gtx 540 2 GB
  • 520 GB HDD
  • 6 GB RAM

Windows 7 64 Bit sistem.

Onun ekran kartı mı daha iyi yoksa benimki mi? İkimiz arasındaki oyun performansını yaratan şey nedir?

Bu arada Can you run it diye bir siteden baktık. Ben GTA 4'ü son ayarda çok rahat bi şekilde oynayabilirim diyo.
Kuzeninkinde üstteki yeşil çizgi ortaya kadar geliyor. Bende sonuna kadar.

Windows 7 den grafik puanlarına baktık. Benim

• Masaüstü performansı 6,8
  • 3D Grafik 6,8

Kuzenimin

• Masaüstü performansı 5,6
  • 3D Grafik 6,6

Ama o daha akıcı oynuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kere sen o şekilde bir kıyaslama yapamazsın zira fps oranı sadece ekran kartıyla ilgili değil. Ha dersen karşılaştırmak istiyorum, iki kartı da 3DMark Vantage'da ki GPU testine sok ve sonuçları bildir ;)

Evet daha 1 ay oldu ama hiçbir sorun yaşamadım. Performans açısındanda geyet iyi. Sıcaklık değerleri stok fanla bile boşta 10 derece, full kasarken 40 derece oluyor.
Alıcaksan öneririm yani. Verdiin paranın karşılığını fazlasıyla görürsün. Çoğu test fx 4100 rezalet filen dese de ben çok memnunum.

Koskoca forumda AMD Radeon HD 6670 mi yoksa nVidia GTX540M'in mi daha iyi olduğunu bilen yokmu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen 32 bit işletim sistemiyle RAM'inin sadece 3 GB'ını kullanıyorsun önce 64 bit işletim sistemine geçmelisin. Ekran kartının sürücülerini de mutlaka güncelle çünkü oyundan oyuna sürücü farkı yüzünden Nvidia- AMD ekran kartları arası performans farkları oluyor. ATI HD 6670 ekran kartı GTX 540'tan daha güçlüdür ama yazılım-oyun farkından kaynaklanan bir mesele olabilir, sistemindeki RAM'i tam kullanamamandan olabilir. Ayrıca 160GB HDD diyorsun, muhtemelen gırtlağına kadar doludur, yanılıyor muyum? Nereye açılacak bu cache dosyaları :) Windows kurulumun da eskidiyse şişmiştir. Sen o sistemi 64 bit'e geçir, PSU'nu güçlü bir modelle değiştir ve olan hdd yerine daha yüksek kapasiteli ve yeni bir HDD tak.

Yardımın için sağol. 64 Bit e kesin geçicem artık. Benim ekran kartımın daha iyi olduğunu duymak beni rahatlattı. HDD ve psu yetersiz biliyorum. Psu için zaten para biriktirmiştim. 2 haftaya kalmaz 500 watt lık bir güç kaynağı alacağım.

Harddisk konusunda beni çelişkiye düşüren bir durum var.

300 TLnverip şuanki hdd den daha düşük kapasiteli bir ssd disk alsam sistem istenilen bilgilere çok daha hızlı erişecek biliyorum ama 60 gb lık bir ssd ye 300 tl vermek istemiyorum. 250 gb lık larından alıyım dedim 800-900 lira. O parayı ekran kartına yatırsam daha iyi olur gibime geliyor.

SSD ye vereceğim en az 300 tlyi ekran kartına verirsem çok daha fazla faydasını göürüm Beytullah.

Önemli olan paranın kaşılığını almak.

Bu disklerdeki hızı belirleyen şey okuma yazma hızımı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı