AMD için OS X El Capitan kernel ekleme

Edıms Mobile

Megapat
Makaleler
3
Yer
Aydın Merkez
Daha fazla  
Meslek
PC EDİTÖR- Personel
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konudan iyi anlayan @montezuma hocama herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim, hepimizin zor zamanların da yardımımıza koşuyor. Bu konuyu açmamda ki ilk sebep aslın da bir AMD kullanıcısı olarak Mac OS X işletim sistemlerinden mahrum kaldığım içindir. Yöneticilerin açtıkları konular da hepsini tek tek okuyorum ve çoğunlukta intel destekli. Ama satır araların da (AMD kullanıcılarının Transmac ile kernel eklemeleri gerekebilir) ibaresini görüyorum. Eğer bu kernel ekleme durumu sizlerin paylaşmış olduğu Raw imaj dosyalarında geçerli ise bunu nasıl yapacağız ?
Birçok kullanıcı bunu bilmiyor bende dahilim, elbette bilen vardır mutlaka. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama siz değerli yöneticiler den bu konu hakkın da bir görüş alsak olur mu ? Mesela en son sürümler olmasa bile örneğin; Mac OS X El Capitan 10.11.2 versiyonunun bir AMD imajını yapmak mümkün olur mu ? Eğer böyle birşey mümkünse lütfen yapalım sayın yöneticiler. Gerçekten bir çok video da görüyorum, bu işletim sistemi bir harika bunu herkes de biliyordur. Yöneticiler beni yanlış anlamasın kesinlikle art niyetim yoktur. Sadece AMD kullanıcıları için kernel ekleme ile bu yöntemler yapılabiliyorsa neden yapan ilk bu siteden çıkmasın. Farkındayım amd için Niresh Mavericks versiyonu mevcut, fakat OS X El Capitan sürümleri de diğerlerinden daha performanslı ve daha güzel. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Chamaeleon desteği vermediğinizi biliyorum, fakat örnek verecek olursam; Niresh's Yosemite zone imajı, AMD için yapılmış bir imaj fakat @montezuma hocam da biliyor kurulum gerçekten çok sıkıntılı geçmişti ve başarılı olamamıştım. Ama o imajın içerisin de Clover Bootloader seçeneği vardı, buradan yola çıkarak bir çözüm üretebiliriz aslında. Bunun için gereken bir yol varsa bir yöntemi varsa eğer ben hazırım şahsen arkadaşlar. Şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyorum esen kalın diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bu konuyu sen açmasaydın ben açmaya gelmiştim şuan. Türk forumlarından hackintosh anlamında en donanımlı ve ilgili forum kesinlikle tecnopat forumu, burası kesin. Ama nerdeyse tüm rehberler ve konular intel sistemlerle ilgili. Anlıyorum intel, hackintosh a çok daha elverişli ama en azından 10 intel hackintosh konusu açılıyorsa en azından 1 tane de ilgili işletim sistemi için amd konusu açılsın. Malesef amd mac osx anlamında yabancı forumlardan derdime deva arıyorum.

Arkadaşımın intel laptopuna 10.11.4 montezuma kurulum imajını klasik usb 3.0 sorunu dışında 15 dkda müthiş birşekilde kurduktan sonra ben de amd bilgisayarıma desktop sürümünü kernel ekleyerek kursam acaba şuanki mevcut amd hackintoshumdan daha iyi olur mu diyip bugün denemeyi yaptım ama malesef clover boot arayüzünden ilerisine bile gidemiyorum.

Ben de el capitan amd için moderatörlerden destek rica ediyorum.

Syg,

Günaydın,

Öncelikle teşekkürler. Dediğim gibi sorun, kernel bulma değil. Sorun, tecnopatın 10.11.4 kurulum imajına kernel ekleyip clover ile kuramamak. Birkaç ayar denedim ama asla siyah ekrandan ötesi yok. Aynı imajı enoch bootloader ile kurmaya çalıştığımda usbehci hata döngüsüne giriyor. Ancak kurulum imajındaki s/l/e klasöründeki kextleri değiştirerek kurulum ekranına enoch bootloader ile gelinebiliyor. Zaten bu da benim için bir ilerleme değil.

Halihazırda 10.11.3'ü birkaç sorun dışında kullanıyorum. Ama clover ile belki de 10.11.4 technopat imajı kurabilsek çok daha iyi sonuç alabiliriz.

Günaydın,

Öncelikle teşekkürler. Dediğim gibi sorun, kernel bulma değil. Sorun, tecnopatın 10.11.4 kurulum imajına kernel ekleyip clover ile kuramamak. Birkaç ayar denedim ama asla siyah ekrandan ötesi yok. Aynı imajı enoch bootloader ile kurmaya çalıştığımda usbehci hata döngüsüne giriyor. Ancak kurulum imajındaki s/l/e klasöründeki kextleri değiştirerek kurulum ekranına enoch bootloader ile gelinebiliyor. Zaten bu da benim için bir ilerleme değil.

Halihazırda 10.11.3'ü birkaç sorun dışında kullanıyorum. Ama clover ile belki de 10.11.4 technopat imajı kurabilsek çok daha iyi sonuç alabiliriz.
Siz 10.11.3'ü amd bir sistemde mi kullanıyorsunuz ?

El Capitan amd kerneli mevcuttur... Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Umarım kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. :)
Deposit Files
Peki bu kernel eklemeyi nasıl yapabiliriz ? Bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın rica ediyoruz.

Transmac yazılımı ile montezuma raw dosyasını açın. System/Library klasörünün içine Kernels klasörü oluşturun ve amd kernelini ekleyin. Sonra bu raw dosyasını win32 disk imager ile usb'ye yazın. Ama clover bootloader ile sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Chameleon enoch bootloader ı kurmanız gerek. Onun için de bir mac os gerekiyor. Ben bunun için başka bir hddye niresh mavericks kuruyorum. Bu gibi yapacağım işleri mavericks üzerinden yapıyorum.

Benim kurulum yöntemimi isterseniz paylaşabilirim.

Son düzenleme:
Transmac yazılımı ile montezuma raw dosyasını açın. System/Library klasörünün içine Kernels klasörü oluşturun ve amd kernelini ekleyin. Sonra bu raw dosyasını win32 disk imager ile usb'ye yazın. Ama clover bootloader ile sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Chameleon enoch bootloader ı kurmanız gerek. Onun için de bir mac os gerekiyor. Ben bunun için başka bir hddye niresh mavericks kuruyorum. Bu gibi yapacağım işleri mavericks üzerinden yapıyorum.

Benim kurulum yöntemimi isterseniz paylaşabilirim.
Tabiki isterim. Ben Niresh Yosemite'yi kurmayı başaramadım. @montezuma hocam da desteğini esirgemedi ama olmadı beyaz bir ekran dan ötesini geçemedim ne yazık ki. Eğer sizin yöntem, amd sistemler de işe yarıyorsa ben de kurmak istiyorum. Sürümü çok önemli değil açıkcası.
Chamelon enonch bootloader'ı kurmak için sanal bir mac işimi görmez mi ?

@Edıms Mobile Şu videoyu izle...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben El Capitan kurulumunu 10.11.3 bu şekilde yaptım senin izleyeceğin yol ise sadece kerneli amd kerneli ile değiştirmek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı