AMD için OS X El Capitan kernel ekleme

Mavericksi el capitana hazırlık için kullanacağın için ekran kartını tanıtmak şuan öncelikler arasında olmasın. Hackintosh kullanıyorsan crossfire kullanmak önceliğin olmamalı bence :) Performans tutkunu windosta yaşa bence :)

Ben de maverickste ekran kartımı tanıtmakla uğraşmadım.

Tamam arkadaşlar :) ilk olarak Mavericks ile başlamalıyım. Sonrasını beraber çözeriz.

El Capitan'nın amd için kurulumu anlatan bir rehber yada video var mı arkadaşlar ?

İşleri karıştırıyorsun gibi geldi :)

1. Şansını montezuma 10.11.4 imajı ile deneyeceksen bu imajı windowsta transmac uygulaması ile açıp system/library klasörünün içine giriyorsun ve oraya Kernels klasörü oluşturuyorsun. İçine aşağıdaki linkteki güncel amd kernelini kopyala ve transmaci kapat. Kapatmadan system/library/extensions klasöründeki appletymcedriver.kext'ini silebilirsin. Sonra kernel ekleyerek düzenlemiş olduğun raw imajı win32 disk imager ile usb'ye yaz. Anakarttaki bios ayarlarını ne yapman gerektiğini siteden öğrenebilirsin.
Kernels.zip

2. Şansını talatimac'in paylaştığı videodaki kurulum yönteminden yana deneyeceksen orjinal bir el capitan sürümü indirip sanal ya da bir mac osx(gerçek ya da hack) üzerinde yapman gerekiyor. Tekrar ediyorum bunun için hızlı bir şekilde niresh mavericks kurabilirsin ve videodaki gibi usb'ni hazırlarsın. Ardından elcapitan kurulum ekranına ulaşırsan mavericksi silip el capitan kurarsın. Tek seferde sorunsuz kurabileceğini düşünmediğim için biyerlerde(başka bir hdd'de ya da yine bu forumda anlatıldığı gibi hali hazırda windows kurulu harddisk/ssd'ni dual boot hale getirerek windowsu silmeden yanına niresh mavericks 10.9.0 sürümünü kurabilirsin) kolay kurulan bir mac os x barındırmanı tavsiye ederim.

Eğer dual boot yapacaksan yani windows kurulu diskini silmeden yanına yer açıp mac os x kuracaksan bunun mbr yamalı bir imaj(raw ya da dmg) olması gerekiyor. Niresh mavericks ve montezuma imajları mbr yamalı ve dual boot yapabilirsin. Videodaki kurulum şekli ile dual boot yapman için orjinal mac imajını mbr yamalı yapman gerek. Bu son paragrafı başka bir hard ya da ssd diskin olmadığını varsayarak anlatıyorum.

Kolay gelsin.
Dediğini yaptım sırası ile deneyeceğim hepsini. Kernel'i ekledim ve system/library/extensions klasöründeki appletymcedriver.kext'ini sildim. Şimdi USB'ye yazıyorum.
Adsız.png

Adsız1.png

Sonuç olumsuz. Tavsiye edebileceğiniz bir yol var mı arkadaşlar ?
Cloverboot menüde ki ayarları oynamadım sadece amdfx komutunu eklemiştim. Kernel ekledim ya o yüzden.

Evet tam da o ekrandayım şuan. Chameleon bootloader kuruyorum. Daha önce çok uğraştırmıştı bakalım neler olucak.
Kurlumu /amd npci=0x3000 PCIRootUID=1 ile başlattım ve ekran geldi.

iPhone 6 iOS 9.0.2 JB [emoji41]

Tamam hocam. Ben ilk önce şu kurulumu gerçekleştirebilirsem eğer dediklerinizi zamanla öğrenirim.

iPhone 6 iOS 9.0.2 JB [emoji41]

Kurulum bitti. Kurulumu tamamladıktan sonra boot menüden -x GraphicsEnabler=No komutu ile kurulum ekranına geldim. (Sistem güvenli modda açıldı). Herşey sorunsuz devam etti. 10 dakika kadar bekledim yukarıda çıkan bildirimler kesildi ve tamamlandı. Ekran kartım 2 GB olarak gözüküyor fakat bazı yerler de takılmalar var. Ayrıca internet bağlantım da olmasına rağmen internete bağlanamıyorum. Şimdi ne yapmam lazım ?

Düzeltiyorum :) şuan da sistemi yeniden başlattım aynı komut ile ( -x GraphicsEnabler=No ) veinternete bağlandım hatta şuan da yeni sistemden yazıyorum :) Ekran kartı resimde ki gibi gözüküyor fakat hala takılmalar var. Mesela Launchpad'e girdiğimde açık bir şekilde belli oluyor tam stabil olmadığı.

Boot org.chameleon.Boot.plist'i şu şekilde düzenle
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>amd dart=0 kext-dev-mode=1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>"1920x1080x32"</string>
</dict>
</plist>

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı