AMD ikinci kez pişmanlık oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Daha önceden bir AMD ekran kartı almıştım saçma sapan hataları stabilite dertleri bitmeyen bir kart idi. 1660 Super ekran kartımı sattım ve 3050 ila 6600 ekran kartları arasında kalmıştım. Birçok arkadaş 6600 al çok daha iyi pişman olmazsın vs dedi. Sevgili kardeşim inan sözünü dinlediğime o kadar pişmanım ki... Bir Call of Duty oynayayım dedim kamerayı ne yöne çevirsem drop ekrana hangi düşman gelse drop... Warzone açıyorum sağa sola çeviriyorum drop drop Allah drop... Bu arada işlemci Ryzen 5 3600 darboğaz yapmasın diye de 2K da oynuyorum... Bilgisayara format attım yok driveri temiz kurdum yok... 1660 Super de bir gram yaşamadığım sorunları bu Allah'ın belası kart ile yaşıyorum... Artık yemin ettim bundan sonra AMD ekran kartı yok... Bitti benim gözümde artık bir kibrit kadar değeri yok...

Son düzenleyen: Moderatör:
3090 Ti misali 450 W çekmesi de sorun değil sanırım performans %10, güç tüketimi %30 artmış, dünyada enerji verimliliğinin önemi kazanılmaya çalışılıyor.
Dünyanın enerjisi kimsenin umrunda değil, herkes kendi çıkarıma bakıyor. 12900K her türlü daha iyi. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Artı -3 Eksi
Kullandığın mevcut AMD sürümün nedir?

Benim de GTX 680'im yandı, gidip NVIDIA'ya mı dava açayım? Sağda solda NVIDIA çöp diye ağlayayım mı? Veya internette NVIDIA sorunları diye aratma yapıp 10 insanın ikisinin yaşadığı sorunu forumda NVIDIA sorunlu, almayın diye mi lanse edeyim? Kanıtı olmayan yorumlarınızı kendinize saklayın. Teknoloji, öznel bir alan değildir. Ben onu sevmiyorum, bunu sevmiyorum, şu kötü, bu kötü, bu yanıyor, bu buz gibi, şu ürün sorunlu, bu ürün sorunlu... Yok öyle bir şey arkadaşım. Problemli olan modelleri ortada, problemli olmayan modeller de ortada. Araştırmadan etmeden sorunlu kart alıyorsan bu senin sorunun. GTX 970 çok mu masumdu? 4 GB VRAM hoop oldu sana 3.5 GB VRAM. Neredeyse her markanın veya modelin coil whine problemi yaşatması da var. Kepler 2 GPU'larının Kepler 1 GPU'larından performans olarak farkının olmamasının üstüne daha fazla güç tüketimine sahip olmaları gibi saçmalıkları görmüyorsunuz. Veya GTX 1050 gibi bomboş bir kartı piyasaya sürmesini görmüyorsunuz. Veya RTX 3050 isminde DLSS'li 1660 Ti'yi saçma sapan bir tavsiye edilen satış fiyatından piyasaya sürmesini görmüyorsunuz. 3090 Ti gibi resmen 3090'ın OC'lanmış modelini piyasaya 3090'ın +10k fiyat üstüne satmasını görmüyorsunuz. NVIDIA en iyi GPU markası diye diye ortada geziyorsunuz. WattMan hatasını bile forumun yarısı bilmiyor, armut gibi WattMan konularına bakıyorlar. Adamın karşısına geçip WattMan nedir desen cevap veremez.

AMD'de de, NVIDIA'da da sürücü kaynaklı problemler yaşanabiliyor. AMD'de daha sık oluyor ama bunun da çözümü basit: Bir önceki stabil sürüme geri dönüp stabil olmayan sürümün stabil olmasını beklemek. Şimdi bu adam RX 6600 ile problem yaşadı diye topluca forumda RX 6600 önerilmesini de yasaklayalım.

Ben de yılardir AMD kullanıyorum, RX 560 modeli kullanıyordum. 1 senedir XT 5500 serisi kullanıyorum hata verdiği de oldu ama cözdüm. Sorunsuz calısiyor şu an, elektronik işi şans pat bazıları bozuluyor. Yanıyor patliyor, katılıyorumsan kardesim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Markayla bir derdim yok ben gördüğümü söylüyorum demek ki tüm mesajlarımı okumamışsın. Bizzat kendim AMD kart aldırdım, kendim de kullandım AMD ekran kartlarını. İşlemci tarafına birşey diyemem ama ekran kartı tarafında AMD sürücü stabilitesi NVIDIA'ya göre vasat, bunu inkar edecek kimse de yoktur zannederim. Çoluk çocuk yorumumdan neden alındın bilmiyorum ama, yukarıda AMD kart almayana enayi gözüyle bakan bir çocuk gördüm, lafım o ve onun gibi körü körüne AMD fanboyluğu yapanlaraydı. Ben şahsen 3D grafik işleri ile uğraştığımdan kaybedecek vaktim yok ve güvenli liman olan NVIDIA tarafına yönelmeyi uygun buluyorum, bunun için fazla para vermeye de hazırım, isteyen AMD alıp sürücü sorunları yaşadığında sisteme ince ayar çekmeyi deneyebilir, bunlarla uğraşacak zamanı olabilir. Buna da asla ses etmem zaten. Burada NVIDIA kartlara para vermeyi enayilik bulan kitle olduğu sürece benim tavrım da çoluk çocuk muhabbetinden öteye geçmez nokta.
Herkes zaten işine uygun parça tercihi yapmalı. Siz işinize uygun bir GPU tercihi yapmışsınız; buna diyecek bir şey yok, doğru yapmışsınız. Sürücü vs. her şey stabil olsa dahi 2080 Ti bile çoğu uygulamada 6900 XT'yi yok ediyor. Ama buradaki konu farklı.

Artı -1 Eksi
1080p'de darboğaz olmuyor. Belki işlemci ısınıp frekans düşürerek drop yaptırıyordur. RAM kaynaklı olabilir. Detayları verirsen arkadaşlar yardımcı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçenlerde de bir arkadas tam olarak hatırlamıyorum ama 6600 yada 6600XT de Wattman hatası yasıyordu. Sonra kendisi de kartı baltalamaya başladı Wattman hatası 6000 serisinde yok ve bu hatanın daha dogrusu uyarının sebebi AMD yazılımının BIOS u ram bellekleri VRAM leri kontrol etmesinden kaynaklanıyor. Daha sonrasında arkadasa yardımcı olduk bir de ne görelim ? 3600 Mhz bellekleri 2133 Mhz de kullanıyor DOCP acmamıs bile Smart Acces Memory de kapalı bunları yaptıktan sonra sorunu düzeldi.

Ne yapsaydık o arkadasa AMD alınmaz AMD wattman hatası bitmez deyip Nvidia ya mı yönlendirseydik. Bir de sunu anlamıyorum çooook büyük bir topluluk AMD kartları kullanırken büyük cogunlugu memnun kalıyor. Elbette sorun yasayanlar oluyor ama bu durumda adamlar gelip firmayı yada kartı baltalamak yerine çözüme odaklanıyor. Forumunda amacı bu alıyor gelip buraya hangi marka olursa olsun baltalamak yerine konuyu çözmek için münazara yapsan daha iyi tepkiler alırdın.

Hadi diyelim kartının VRAM ı bozuk bundan dolayı drop yapıyor bunun sorumlusu sence kim AMD mi ? Hayır AMD sadece chip satısı yapar component bileşenleri ise üreten firma.

Misal ASUS 6600XT de kötü VRM kullanmıs ve bundan dolayı sen sorun yaşıyorsun bunun sorumlusu AMD mi Asus mu ?

Ben 6600XT ve 5600x kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım. Bazı arkadaslar kullandıgı ıslemcıde de ekran kartlarında da sorun yaşayabiliyor. Bizde bu durumları cozmek ıcın elımızden geleni yapıyoruz bazen yazılımdan bazen karttan bazen BIOS dan kaynaklanıyor. Sen daha sorunu cozmek ıcın ne adımlar uyguladıgını burada paylasmadan gelip marka kötülüyorsun bu dusunce yapından vazgeç dostum. Ne biliyorsun belki sorun senin ev elektriğinden bile kaynaklanıyor olabilir ki ben bu durumu yasayanı bile gördüm hemde Nvidia kartta.

@Gökhan Şenak
Benim yazıcaklarımı ön yargısız okuyun lütfen.
İlk ekran kartım RX 5500 XT idi sorunsuz kullanıyordum bir kere WattMan hatası aldım bunun sebebi de WHQL driver kullanmamış olmamdı normal sürücü indirdim düzelmişti param RX 6700 XT yetmediği için RTX3060 geçiş yaptım hiç sorun yaşamadım dersem yalan olur hala tam olarak oturtamadım Windows sürekli bozuluyor o yüzden ayda 10 kere format atmışımdır sorunun bir sürü sebebi olabilir Windows bozuktur yeni ISO çekersin, Regedit ayarlarından kesin uzak dur, 1080p de besleyebilir o işlemci en kötü 144 FPS sabitler yine halledersin ki işini görür ben de sabitliyorum çünkü ve tahminim senin problemin sürücü kaynaklı AMD islemci ve ekran kartı kullanıcılarında Radeon programı işlemciye OC yapıyor profil oluştur temiz oradan ayarlarını kendin seç bu sorun AMD+NVIDIA veya Intel+AMD de olmuyor orada müdehale edemiyor çünkü sürücü.

Yukarıda AMD kart almayana enayi gözüyle bakan bir çocuk gördüm, lafım o ve onun gibi körü körüne AMD fanboyluğu yapanlaraydı. Ben şahsen 3D grafik işleri ile uğraştığımdan kaybedecek vaktim yok ve güvenli liman olan NVIDIA tarafına yönelmeyi uygun buluyorum, bunun için fazla para vermeye de hazırım, isteyen AMD alıp sürücü sorunları yaşadığında sisteme ince ayar çekmeyi deneyebilir.
Laf atarken okuyarak atın lütfen. Yerine performansına göre demişim, sorun yaşadığımı belirtmişim, böyle insanlar demişim. Size Nvdia uygundur, sürücüleri stabildir. Ha oyun oynayacak adam sürücü stabilizesi var diye daha iyi performans verebilecek bir kartı bırakmalı mıdır? Hayır. Fanboy olsam niye sorun yaşadığımı belirteyim. Oyun oynayan adama performans lazım, stabilize ikinci planda olmalı.

Nvidia+Intel başkasını tercih etmeyeceksin.
Nvidia + AMD kullanıyorum, gayet memnunum. Hatta bir kaç ay sonra bir üst sürüm işlemciye geçeceğim ve tek yapmam gereken BIOS güncelleyip, işlemciyi değiştirmek. Her yeni işlemci de yeni anakart almadan rahat rahat upgrade yapabiliyorum..

Nvidia + AMD kullanıyorum, gayet memnunum. Hatta bir kaç ay sonra bir üst sürüm işlemciye geçeceğim ve tek yapmam gereken BIOS güncelleyip, işlemciyi değiştirmek. Her yeni işlemci de yeni anakart almadan rahat rahat upgrade yapabiliyorum..
O arkadaş benim doğrum doğrudur diyen biri hocam. Konularına denk geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı