Tamam güzel, yaptığın bazı şeyleri okudum. Format ve sürücü ile düzelmeyen şey artık yazılım sorunu değildir bunu bir kenara atıyorum. AMD Radeon Software'ı en son kurduğunda ayarlarla oynamadığını düşünüyorum. Çok istersen ve FreeSync destekli monitörün varsa bu ayarı kontrol edersin o kadar.
Neyse şimdi yapacaklarımıza gelelim sen de adım adım uygula, yoksa kartın üretim hatası olabileceğine kanaat getiririz.
İlk önce gel BIOS'u son sürüme güncelle çünkü Smart Access Memory açacağız, eğer güncel değilse olmayacaktır. Bu senin anakart için BIOS sürümü bunu USB'ye atacaksın.

AMD B450 micro ATX motherboard features M.2 support, USB 3.2 Gen 2 Type-A, 1 Gb Ethernet, HDMI/DVI-D/D-Sub, BIOS FlashBackâ¢, and Aura Sync. Prime B450M-A II caters to daily users and all builders looking for well-rounded specs and a range of options for performance tuning via intuitive software...

Smart Access Memory kısmına gelince buradan kontrol edebilirsin eğer kapalı duruyorsa ilk önce BIOS'tan bazı ayarları açman gerekecek.

Buraya kadar yaptıysan güzel. Yalnız unutma BIOS güncelleme sonrası RAM frekansların 2133Mhz'e düşecektir onu geri 3200Mhz'e çıkarırsın. Son olarak eğer unuttuysan diye AMD Chipset Driver'ı da kurarsın anakartın için.

Bunların hepsini yap, buradaki kavga gürültüyü de engelle geç. 18 sayfa dişe dokunur bir yardım gelmemiş işleri güçleri like kasma.