AMD ikinci kez pişmanlık oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Daha önceden bir AMD ekran kartı almıştım saçma sapan hataları stabilite dertleri bitmeyen bir kart idi. 1660 Super ekran kartımı sattım ve 3050 ila 6600 ekran kartları arasında kalmıştım. Birçok arkadaş 6600 al çok daha iyi pişman olmazsın vs dedi. Sevgili kardeşim inan sözünü dinlediğime o kadar pişmanım ki... Bir Call of Duty oynayayım dedim kamerayı ne yöne çevirsem drop ekrana hangi düşman gelse drop... Warzone açıyorum sağa sola çeviriyorum drop drop Allah drop... Bu arada işlemci Ryzen 5 3600 darboğaz yapmasın diye de 2K da oynuyorum... Bilgisayara format attım yok driveri temiz kurdum yok... 1660 Super de bir gram yaşamadığım sorunları bu Allah'ın belası kart ile yaşıyorum... Artık yemin ettim bundan sonra AMD ekran kartı yok... Bitti benim gözümde artık bir kibrit kadar değeri yok...

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart: ASUS Prime B450M-A II 4400MHz DDR4 DVI VGA M.2 AM4.
RAM: 2x8GB Corsair DDR4 cmK8gx4m1D3000C16 3000 MHz (16 GB)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.60 GHz 35m AM4.
SSD 480GB Kioxia Exceria 2.5 3D 555/540 MB sn.
Güç kaynağı: FPS HD500 500W 80+bronz aktif PFC Power Supply.
Sistem özellikleri bunlar hocam.

Tamam güzel, yaptığın bazı şeyleri okudum. Format ve sürücü ile düzelmeyen şey artık yazılım sorunu değildir bunu bir kenara atıyorum. AMD Radeon Software'ı en son kurduğunda ayarlarla oynamadığını düşünüyorum. Çok istersen ve FreeSync destekli monitörün varsa bu ayarı kontrol edersin o kadar.
Screenshot_1.jpg

Neyse şimdi yapacaklarımıza gelelim sen de adım adım uygula, yoksa kartın üretim hatası olabileceğine kanaat getiririz.

İlk önce gel BIOS'u son sürüme güncelle çünkü Smart Access Memory açacağız, eğer güncel değilse olmayacaktır. Bu senin anakart için BIOS sürümü bunu USB'ye atacaksın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Smart Access Memory kısmına gelince buradan kontrol edebilirsin eğer kapalı duruyorsa ilk önce BIOS'tan bazı ayarları açman gerekecek.
Screenshot_4.jpg
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buraya kadar yaptıysan güzel. Yalnız unutma BIOS güncelleme sonrası RAM frekansların 2133Mhz'e düşecektir onu geri 3200Mhz'e çıkarırsın. Son olarak eğer unuttuysan diye AMD Chipset Driver'ı da kurarsın anakartın için.

Bunların hepsini yap sonra dene. Duruma göre haber verirsin. Buradaki kavga gürültüyü de engelle geç. 19 sayfa dişe dokunur bir yardım gelmemiş. Kuru gürültü.

Merhaba hocam bu ekran kartı 6600 XT benim kartın üst modeli.

Merhaba hocam şuan işteyim ama ne gibi bir yanlış yapmış olabilirim acaba ? Bu zamana kadar kaç defa bilgisayar topladım. Ekran kartının nasıl takılacağını diğer parçaların ne işe yaradığını vs biliyorum. Burada bilmişlik taslamıyorum yanlış anlamayın sadece gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba diyorum.
Kusura bakmayın o zaman hocam yanlış kartın videosunu atmışım. Bence iade edebiliyorsanız iade edin ya da satmak daha mantıklı. İçiniz nasıl rahat ediyorsa o şekilde kullanın çünkü para veriyorsunuz hakkınız. Koskoca firmaları savunmamızın bize yararı yok.

Tamam güzel, yaptığın bazı şeyleri okudum. Format ve sürücü ile düzelmeyen şey artık yazılım sorunu değildir bunu bir kenara atıyorum. AMD Radeon Software'ı en son kurduğunda ayarlarla oynamadığını düşünüyorum. Çok istersen ve FreeSync destekli monitörün varsa bu ayarı kontrol edersin o kadar.

Neyse şimdi yapacaklarımıza gelelim sen de adım adım uygula, yoksa kartın üretim hatası olabileceğine kanaat getiririz.

İlk önce gel BIOS'u son sürüme güncelle çünkü Smart Access Memory açacağız, eğer güncel değilse olmayacaktır. Bu senin anakart için BIOS sürümü bunu USB'ye atacaksın.

Smart Access Memory kısmına gelince buradan kontrol edebilirsin eğer kapalı duruyorsa ilk önce BIOS'tan bazı ayarları açman gerekecek.

Buraya kadar yaptıysan güzel. Yalnız unutma BIOS güncelleme sonrası RAM frekansların 2133Mhz'e düşecektir onu geri 3200Mhz'e çıkarırsın. Son olarak eğer unuttuysan diye AMD Chipset Driver'ı da kurarsın anakartın için.

Bunların hepsini yap, buradaki kavga gürültüyü de engelle geç. 18 sayfa dişe dokunur bir yardım gelmemiş işleri güçleri like kasma.

Hocam faydalı paylaşımınız için çok teşekkür ederim akşam eve gider gitmez bu dediklerinizi harfiyen yapacağım. Bende sabah kalktığım da bütün yorumlara baktım 1-2 kişi yardımcı olmaya çalışmış onun dışında herkes bir fanboyluk peşinde koşmuş maalesef.

Konu o kadar saçma yerlere gitmiş ki ciddi anlamda bu forumun seviyesinin bu kadar düşebileceğini hayal edememiştim.

Konu sahibi 3050 ile 6600 arasında kalmış aralarında 20-30 bazen daha fazla FPS değeri oynadığından 6600 önermişler ben burada sorun göremiyorum.

Konuda diyorsun oyuna giriyorum sağa sola çevirince drop yiyorum. Tamam yiyorsun sonra diyorsun sadece 3 oyunda? Ne, nasıl yani her oyunda değil miydi bu sorun demek ki değilmiş.

Ya arkadaş gidip sorunu çözmek için konu açmak yerine sırf 2-3 oyunda drop yiyorsun diye AMD pişmanlık almayın aldırmayın demek akıl işi mi? Bir sorun yaşarsan çözümünü ararsın gidip onun yerine "AMD almayın rezil, sorunlu, pişmalık, önermeyin" demek ne kadar mantıklı?

Onu geçtim çok yanan AMD kart gördüm alınmaz. Ya böyle bir şey var mı ya? Kuzenimin 9800GT kartı yandı, arkadaşımın 980'i anında performans kaybı yaşayıp sonra fişi çekti e o zaman NVIDIA'da almayalım.

Hadi RX500 serisinde yazılım sorunları oldukça fazlaydı özellikle de RX580-590 için ama bu RX5000-6000 serisinde 500 serisi kadar sık çıkan bir durum değil. Baktın yeni sürücü stabilize değil eskisini kullan. Zaten sürücüleri süper demiyorum.

E açık alanda FPS düşüyor demişsiniz bu çok normal değil mi? Kapalı alanda ekran kartının işlemesi gereken alan azalıyor ama açık alanda bu alan genişlerken sizin hareket yönünüze bağlı olarak oraları da işlemesi gerekiyor bir zahmet FPS düşüşü yaşansın. Bakın bu sağa sola çevirmelerde FPS düşmüyorsa bir Adaptive Sync açın.

İlk başta bir anakartın BIOS'unu güncelleyin ardından ise Smart Access Memory tarzı güzel bir özellik var bunu açın deneyin.

Ardından ise chipset sürücüleri güncellemek gibi tüm güncellemeleri yapın derim.

Çözüm aramak için konu açmak yerine bu şekilde bir konu açarak elinize hiçbir şey geçirmediniz. Herhangi bir yardım da almadınız sadece "AMD yanıyor, sürücü hatası çok, alınmaz, pişmanlıktır" diyen boş yapan kişilerin tartışmasını okudunuz.

Kusura bakmayın o zaman hocam yanlış kartın videosunu atmışım. Bence iade edebiliyorsanız iade edin ya da satmak daha mantıklı. İçiniz nasıl rahat ediyorsa o şekilde kullanın çünkü para veriyorsunuz hakkınız. Koskoca firmaları savunmamızın bize yararı yok.
Keşke herkes böyle düşünse hocam. Adam AMD babasının şirketi gibi savunuyor beni bir anda düşmanı olarak görüyor kendisine. Bu zihniyeti oldum olası anlayamıyorum. Parasını verdiğim bir ürünü eleştirmek doğrusunu yanlışını dile getirmek benim hakkım. Bu AMD kart yüzünden 2 kere dilim yanmış ve ikincisinde artık daha sert bir şekilde eleştirmişim. Beni mağdur eden suçsuz da mağdur olan ben mi suçlu oluyorum.

Artı -1 Eksi
Bende sabah kalktığım da bütün yorumlara baktım 1-2 kişi yardımcı olmaya çalışmış onun dışında herkes bir fanboyluk peşinde koşmuş maalesef.

Burada açtığınız konu içeriği ve isyanınızın getirisi oldukça büyük bir nevi bu kavga konu içeriğiniz yüzünden çıktı. Onun yerine sorunu belirten bir konu açsaydınız çok daha faydalı olurdu sizin için.

@kino hocam detaylandırmış yapmanız gerekenleri.

Gereksiz kaos kavga ortamına gerek yok.

Görende hiç NVIDIA GPU sorun çıkarmıyor zannedecek. Sana denk gelen GPU bozuk hatalı ürün çıktı diye millet AMD'den uzak mı duracak? Hayır.

Artı -1 Eksi
Burada açtığınız konu içeriği ve isyanınızın getirisi oldukça büyük bir nevi bu kavga konu içeriğiniz yüzünden çıktı. Onun yerine sorunu belirten bir konu açsaydınız çok daha faydalı olurdu sizin için.

@kino hocam detaylandırmış yapmanız gerekenleri.

Gereksiz kaos kavga ortamına gerek yok.
Hocam haklısınız da bu AMD ekran kartından ikinci kez dilimin yanışı. Biraz sitem etmem insanları neden rahatsız eder ki ? 2 Kere AMD ekran kartı aldım 2 kere aynı sorunları yaşadım. Burada suçlu amd değil de nasıl ben oluyorum onu anlamadım. O kadar zahmet et çile çek üç kuruşluk kartı almak için çalış didin. Kartı al sonra yok dereden su getir yok kartım bu elektriği beğenmedi yok kartım şunu şöyle istedi. Nvidia da ben bu kadar kartın naz yaptığını görmedim. Amd de stabil bir şeyler yapmak için resmen önce kartı zevke getirmek gerekiyor ki sana haz versin komedi.
Yoo Nvidia da sorun çıkartıyor hocam. Benim Evga GTX 1080 Ekran kartım tam bilgisayarı kapatacaktım bir anda görüntü kesti ve hurdaya ayrıldı. Çip kaldırılıp oturtuldu gene çözülmedi. Tamam donanım olarak Nvidia hataları olabilir ben fanboyluğunu kesinlikle yapmam. Ama Amd yazılım olarak yıllardır hiç mi düzeltmez kendini. ALLAH var işlemcisinden hiç bir gün şikayet etmedim amd nin tek derdim hep ekran kartı oldu.

Merhaba hocam bu ekran kartı 6600 XT benim kartın üst modeli.

Merhaba hocam şuan işteyim ama ne gibi bir yanlış yapmış olabilirim acaba ? Bu zamana kadar kaç defa bilgisayar topladım. Ekran kartının nasıl takılacağını diğer parçaların ne işe yaradığını vs biliyorum. Burada bilmişlik taslamıyorum yanlış anlamayın sadece gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba diyorum.
Yok hocam o tarz bir durum değil, şu anakart hdmi girişinin üstündeki siyah bi giriş var oranın sağında 3 tane tırnak var bende dışarda kalmışlar. Sizdeki durumunu merak ettim. Acelesi yok hocam işten dönünce atarsınız.

Yok hocam o tarz bir durum değil, şu anakart hdmi girişinin üstündeki siyah bi giriş var oranın sağında 3 tane tırnak var bende dışarda kalmışlar. Sizdeki durumunu merak ettim. Acelesi yok hocam işten dönünce atarsınız.
He siz kendinizin ki ile kıyaslayacaksınız doğru mu diye anladım hocam :) Tamamdır akşam eve gidince çeker atarım inşallah unutmaz isem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı