AMD ile alakalı sorununuz var mı?

hdreizcehennemi

Hectopat
Benim fark ettiğim şey ben hiç sorun yaşamamış olsam da ciddi bir kesimin AMD ile alakalı sorun yaşadıkları. Bu konuyu açmaktaki amacım eğer oylama anlamlı bir sayıya ulaşırsa bunu bir grafik tablosuna dökerek bir istatistiki bir veri oluşturmak. Eğer belirli sayıya ulaşırsak bunun hakkında bir tablo oluşturacak ve buraya yollayacağım. Aynı zamanda çözümünü bildiğim soruları diğer kullanıcılarla beraber paylaşacağım. Veri tablosunu da AMD'ye sunarak sonraki aşamalarda bu sorunların çözülmesi için veri sağlamış olacağım. O yüzden herkes lütfen yaşadığı sorunları mesaj yollayarak paylaşsın çözümlerini bilenler de yanıtlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toshiba Satellite P50-B-116 model sistemde AMD Radeon R9 M265X GPU var. Garantisi bitti, 1 ay sonra çip bozuldu. Ondan önce cayır cayır çalışıyordu. Sadece bende yaşandı zannediyordum, Technopat'ta @Erdemli Erdem, @Mert Cimen ve birkaç kişide daha aynı sorunla karşılaşanları gördüm. Ayrıca yerli yabancı forumlarda da sorunla karşılaşanlar olmuş, kısacası sorun kronik. Tabii, sorun AMD kaynaklı mı Toshiba kaynaklı mı bilmiyorum.

MSI RX460 4GB - Frekans problemi vardı. Normal ayarlarda sıkıntı çıkartıyordu kendi programından bir kademe düşürdük şu an bir problem yok hatta DDR3 LGA775 eski sistemde kullanıyorum açmadığı oyun yok. Bu dandik sistemi bu ekran kartıyla şahlandırdım tüm yükü üstüne alıyor.

AMD işlemciler İntelden şuan daha iyi ve F/P olarak da cazipler. İşlemci tarafında işler yolunda diyebiliriz. Gelelim ekran kartlarına. Asıl sorun yeni nesil AMD ekran kartlarının 7nm teknolojisinde üretilmesine rağmen problemlerle boğuştuğu yabancı forumlarda aşikar bir durum. Özellikle AMD kanadında yüksek güç tüketimi ile artan ısı ve kısalan kart ömürleri dikkate alınır birde bunlara en önemli sorun olan yazılım sorunu eklenirse AMD ile sorun (genellikle Wattman vb.) yaşamak gayet normal. AMD kartların çok sattığı doğru çünkü Nvidianın muadil modellerine göre hem ucuz hem yüksek FPSli. 1 yıldır sistem toplaması ve önerisi yapan kurum/kişiler AMD ekran kartlarını kullanmakta/önermekte ki bu da kart satışlarındaki artışın sebebini gayet güzel açıklar. Nvidia fanı değilim iki kartı da kullandım.Yazılım ve güç sorunları aldığım AMD yerine Nvidia tercih ettim gayette mutluyum. AMD'nin işlemcide yakaladığı kalite ve stabiliteyi ekran kartında yakalaması için zamanı olduğunu düşüncesindeyim.

@Silinen üye elbette. AMD son 2-3 senedir toparlamaya başladı. FX serisi ve R9 serisi inanılmaz ısınıyor, güç tüketiyordu. Şahsen AMD'nin bu duruma gelmesi bile mucize. Ben FX faciasından sonra ses soluk gelmeyine "aha AMD elendi" demiştim. Öyle olmadı, yanılttılar beni, iyiki yanılttılar. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı