AMD İşlemci yükseltme

Arkadaşlar selam,

Sistemim;

AMD Ryzen 5 2600.
Sapphire RX 580 Pulse 8 GB.
8 GB 2000 MHz RAM.
144 Hz 1 ms monitör.
B450M S2H

Sadece CS:GO oynuyorum 240 Hz geçeceğim bildiğiniz üzere CS:GO işlemci ağırlıklı bir oyun ve ben yine AMD'den devam edeceğim. İşlemci mi ne kadar yükseltebilirim? Amacım 240 Hz altına düşmeyecek düşecekse minimum seviyede olacak bir işlemci.
Bulabilirsen R3 3300X F/P olarak çok iyi olur. Bulamazsan da R5 3600 alınabilir.

Daha da iyi performans için R5 5600X süperdir ama fiyatı biraz tuzlu 😀

RAM çok etkiler, özellikle Ryzen işlemcilerde. Ryzen işlemcilerde bulunan Infinity fabric direkt olarak RAM hızı ile bağlantılıdır ve RAM ne kadar hızlıysa işlemcinin performansı o kadar yükselir. Siz az önce de dediniz, 300'e de çıkıyor, 120'ye de düşüyor. Bu her şeyden önce 8 GB RAM ile bağlantılı olan bir sorun. İşlemciniz gayet yeterli, RAM yükseltmesine ihtiyacınız var.

Hmm, bu kadar etki ettiğini bilmiyordum, teşekkürler bilgi için o zaman işlemciden önce RAM'leri halledeyim.

RAM gerçekten bu kadar etkiliyor mu? Yani diyorsunuz 16 GB 3000 MHz RAM al sonra 240 Hz'ye yetecek FPS alırsın doğru mu?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM çok etkiler, özellikle Ryzen işlemcilerde. Ryzen işlemcilerde bulunan Infinity Fabric direkt olarak RAM hızı ile bağlantılıdır ve RAM ne kadar hızlıysa işlemcinin performansı o kadar yükselir. Siz az önce de dediniz, 300'e de çıkıyor, 120'ye de düşüyor. Bu her şeyden önce 8GB RAM ile bağlantılı olan bir sorun. İşlemciniz gayet yeterli, RAM yükseltmesine ihtiyacınız var.
CS:GO için R5 2600 hiç iyi değil. Tamam RAM de biraz sorun ama sadece RAM değiştirirse yine yüksek FPS almaz. Ben de R5 2600 ve 2X8 3000MHz RAM ile CS:GO oynadım ve 200FPS üstüne nadiren çıktı.

Konu sahibine tavsiyem elindeki belleğe 3000 veya 3200MHz OC yap ve önerdiğim işlemcilerden birini al.

CS:GO için R5 2600 hiç iyi değil. Tamam RAM'de biraz sorun ama RAM değiştirirse yüksek FPS almaz. Ben de R5 2600 ve 2x8 3000MHz RAM ile CS:GO oynadım ve 200FPS üstüne nadiren çıktı.

Konu sahibine tavsiyem elindeki belleğe 3000 veya 3200MHz OC yap ve önerdiğim işlemcilerden birini al.

Peki Ryzen 3600 ve 8x2 16 GB 3200 MHz RAM alırsam 240 Hz için her şey tamamlanmış olur öyle mi?

Peki Ryzen 3600 ve 8x2 16 GB 3200 MHz RAM alırsam 240 Hz için her şey tamamlanmış olur öyle mi?
Böyle bir yükseltme gayet iyi olacaktır. Ucuza bulursan belki R5 3600X de alınabilir.

3. nesil işlemciler için 3200MHz ve üstü çift RAM kullanmak performans için gayet iyi oluyor. 3200MHz CL15 veya CL16 bir RAM işini görecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı