AMD İşlemciler Gerçekten Bu Kadar Güçsüz mü?

Xigmatek kasa, FX 8320, RX 470 ve soğutucu olarak Dark AquaForce 120 kullanıyor arkadaşım. İşlemci sıcaklığı 38 dereceyi, fan dönüş hızı ise 2800rpm'i geçtiğini görmedim, 20-25 dakikalık stress test sonucunda.
2800rpm çok yüksek bi değer. O kadar serin olması normal.

Devlet eliyle bu tarz bir yatırım olsa ve bugün 10 sene öncesinin teknolojisiyle işlemci üretilse ben alırım. Bu tarz yatırımları ordu üzerine yaparak daha sonra özel firmalara üretim bandı satarak çok güzel sanayi geliştirilir. Politika çok basit aslında dediğin gibi mesela orduya bütçe verilecek, en azından ilk başta kendi kullanacağı bilgisayardır, arabadır fabrikasını kurup üretecek zararına bile olsa. Kurulu üretim bandını ve üretilen ürünü geliştirmek her zaman daha kolay olmuştur.
Her zaman halkı-tüketiciyi nasıl kazıklarım düşüncesi hakim olduğu için ne yazık ki bu hayallere fazla kapılmamak lazım. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Yoksa gerçekten yerli olan her şeye destek verilir. En muhtemel örnek ne yazık ki ülkemizde üretildiği bahsedilen telefonlar. Huawei gibi firmaların izinden gidilmek yerine ucuz chipsetli düşük performanslı, berbat tasarımlı cihazları satıyorlar yerli diye. Komik olan şey Xiaomi gibi firmalarin amiral gemisi tabiri edilen cihazları o fiyatlara satılıyor...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı