Amd işlemcilerde ısınma sorunu varmı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD işlemcilerde ısınma sorunu yok. Ama Intel işlemcilerde ısınma sorunu var. Eskiden Prescott serisi işlemciler 90 derecelere çıkar ve sistemin kapanmasına neden olurdu. Şimdi de çarpan kilidi açık K serisi Ivy Bridge işlemcilerde ısınma sorunu var. Bunun nedeni de Intel'in Ivy Bridge işlemcilerin daha az ısınacağını düşünüp bu işlemcilerde eskiye göre daha kalitesiz bir Isı Yayıcı yapıştırma sistemi kullanmış olması.

Intel konuyu teyit etmiş durumda. Sana AMD ısınıyor diyen cahil ve bilgi fukarası bakkallara bu kaynağı gösterebilirsin:

Intel Admits Ivy Bridge CPUs Are Hotter Than Sandy Bridge - Softpedia

İşlemcilerden anlamayan insanlardan da tavsiye alma bi daha derim...

Q5mw6.jpg
 
Bi bilgisayarcı arkadaş amd 1 sene kullanırsın o ısınmayı görmezsin diyor. 1 sene geçtiğinde bilgisayar yavaşlar diyor. AMD ısınmayı giderse intel gibi satış yapacak diyor. Doğrumudur dediği ?
 
Bilgisayar kullandıkça yavaşlar mı ? Bunlar bakkallıktan bilgisayarcılığa geçtiğinden işlemciyi ekmek sanıyorlar.

- - - Güncellendi - - -

Stok fanla tüm işlemciler yükte ısınır :)
 
Amd fx işlemcilerinde bu stok fanı ile birlikte veriliyor,
A79-8120_phcallout05_cba_1239958.jpg
A79-8120_phgallery03_sm_1239958.jpg
 
Bi bilgisayarcı arkadaş amd 1 sene kullanırsın o ısınmayı görmezsin diyor. 1 sene geçtiğinde bilgisayar yavaşlar diyor. AMD ısınmayı giderse intel gibi satış yapacak diyor. Doğrumudur dediği ?

Sevgili Mehmet, ben normalde gayet sakin bir insanımdır. Ama bazı kişilerin kulaktan dolma ve kendi uydurduğu bilgiler dönüp dolaşıp bana geldiğinde her insan gibi sinirleniyorum. Öncelikle işlemci bir SSD değildir, bir sene sonra yavaşlamaz. İşlemcinin içinde transistörler vardır ve bunlar yıllar geçtikçe işlevselliklerini yitirmezler. Yani arkadaşının tezi daha en başta çürüyor.

AMD ısınmayı giderse intel gibi satış yapacak diyor. Doğrumudur dediği ?

AMD işlemcilerin ısınmadığını, aksine Intel'in yeni nesil Ivy bridge işlemcilerinin ısındığını yukarıda belirttim. Bilgisayarcı olduğunu iddia eden arkadaşın bence hayatında hiç AMD işlemci kullanmamış. Kullanmadığı gibi işlemcilerin sahip olduğu güncel termal teknolojilerden de bihaber. Böyle kişiler İngilizce bilmediği için yabancı sitelerde yazılan makaleleri okuyamaz. Türkçe bilseler de CHIP veya LEVEL gibi bu konulara açıklık getiren dergileri veya internet sitelerini okumazlar. Müşteriye kendi saçma sapan görüşlerini empoze etmeyi her zaman tercih ederler.

AMD işlemcilerin bugün Intel kadar satmamasının nedeni, insanların bilgisizliğinden ve kullanmayacakları performansa gereksiz para vermesinden başka bir şey değildir. AMD'nin piyasada 1000$'lık işlemcisi yokken Intel bu bilgi yoksunu ve performans budalası arkadaşları gayet iyi tanıyarak onlara uygun, 1000$'lık Extreme işlemciler piyasaya sürmüştür. Bu işlemciyi alanların yaptığı tek şey 3DMark gibi yazılımları çalıştırıp egosunu tatmin etmektir.

Aslında bilgisayar dünyası da bu ego ve performans manyaklığı üzerine kuruludur. Oyun geliştiricileri de bu ekmeğe yağ sürmektedir. 5 FPS alacağım diye 500 TL verip bir üst model karta geçersiniz. Sonra Crysis 2 çıkar, 5 FPS daha fazla alacağım diye bi 500 TL daha verirsiniz. Bu sürekli böyle gider.

Intel her yıl soket değiştirir. Böylece her yeni mimaride eski parçalarınızı çöpe atarsınız. AMD'nin az satmasındaki neden de işte bu 5 FPS farktır aslında. Ki AMD işlemcilerin çarpan kilidi açık olduğu için aslında o 5 FPS'lik farkı kapatmak, BIOS'ta yapacağınız tek tıka bakar. Örneğin EFI BIOS'lu ASUS anakartlarda performans seçeneğine basıp sistemi yeniden başlatmanız, 3.6 GHz olan işlemciyi anında 4.2 GHz yapacaktır...
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı