AMD İşlemcili Laptop Rezilliği

Ya biri bana ASUS 8 GB RAM 1TB +256 GB SSD hardisk 4 çekirdek AMD ekran kartı ve AMD işlemcili bir laptopun yine ASUS marka laptop 4 GB RAM 500 GB harddisk 2 çekirdek Intel i5 işlemci NVIDIA ekran kartı laptopla aynı performansı hatta 3 saat sonunda bu Intel işlemcili hemen hemen diğer bilgisayarın yarısındaki bu bilgisayarın nasıl üstün çıktığını açıklayabilir mi? AMD pişmanlıktır ben de biraz araştırdım o kadar kötü değil dedim ama bu 2 PC karşılaşınca Intel'in üstün çıkması canımı çok sıktı. Lütfen o kadar da değildir diyerek AMD almaya kalkmayın düşündüğünüzden daha kötü dalga konusu oluyorsunuz. SSD hardiskin 8 GB RAM'in 4 çekirdeğinin hiçbir anlamı kalmıyor, çok üzülüyorum bu duruma.

Ya biri bana ASUS 8 GB RAM 1TB +256 GB SSD hardisk 4 çekirdek AMD ekran kartı ve AMD işlemcili bir laptopun yine ASUS marka laptop 4 GB RAM 500 GB harddisk 2 çekirdek Intel i5 işlemci NVIDIA ekran kartı laptopla aynı performansı hatta 3 saat sonunda bu Intel işlemcili hemen hemen diğer bilgisayarın yarısındaki bu bilgisayarın nasıl üstün çıktığını açıklayabilir mi? AMD pişmanlıktır ben de biraz araştırdım o kadar kötü değil dedim ama bu 2 PC karşılaşınca Intel'in üstün çıkması canımı çok sıktı. Lütfen o kadar da değildir diyerek AMD almaya kalkmayın düşündüğünüzden daha kötü dalga konusu oluyorsunuz. SSD hardiskin 8 GB RAM'in 4 çekirdeğinin hiçbir anlamı kalmıyor, çok üzülüyorum bu duruma.
Özellikleri ne? Karsilastirdigin ürünün özellikleri ne? Neye göre karşılaştirdiniz?

İki cihazın da bize model kodlarını ver sonra bu bundan nasıl daha iyi olabilir de açıklayalım. İlkokul çocuklarının konuştuğu bir mekan değil burası ki rastgele birşeyleri sırasız ve anlaşılmaz şekilde yazıp yazıp çıkalım. Ama dersen ben Türkçe bilmiyorum, o zaman başka...

Son düzenleme:
Arkadaş ben anlamıyorum, bu "tu kaka" AMD'ler bir tek size mi denk geliyor? Ya da piyasadaki en iyileri ben mi topluyorum, nedir? Tamam Intel'in kalitesini, piyasadaki gücünü vs. biliyoruz ama AMD de pişmanlık falan değildir. Çok abartıyorsunuz. Her markanın bir sürü segmentte işlemcisi var. Düşük performansın bir sürü nedeni olabilir, aynı model içinde bile bazen sürüme göre farklılıklar olabilir, hatta PC konfigürasyonu bile doğru olmayabilir, bu neyin öfkesi yahu! Taa 2003'te kullandığım, ısınma sorunu var denen Athlon XP serilerinde stok fanla düşük miktarlarda overclock yapmıştım ve oynatmayacağını düşündüğüm 1-2 oyun da oynadım.

Fanatizme gerek yok, hele bir oturup soluklanın. Gerçekten verdiğiniz paranın karşılığını alamadıysanız tüketici olarak haklarınız da belli sonuçta.

Bununla ilgili birkaç test paylaşman ve bize bazı bilgiler vermen gerekiyor. Haklı da olabilirsin bilemiyoruz fakat ortada hiçbir veri yokken bu duruma nasıl yorum yapalım ya da yardımcı olalım?

Laptop'ın yükte ve boşta sıcaklık değerleri, yapabiliyorsan Afterburner ile verileri görebileceğimiz birkaç oyun testi, AIDA64 ile stres testi yapmak gibi işlemleri bizimle paylaşırsan daha iyi olur. Belki cihazda ısınma sorunu vardır ve bir süre sonra bu frekans hızlarında düşmeye neden oluyordur bilemiyoruz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı