AMD işlemcimi Intel ile değiştirmeli miyim?

PUBG'de bu tarz FPS düşmeleri çok normal, oyunun optimizasyon özürlüsü olduğunu biliyorsunuz değil mi? Buna ek olarak 9600K aldığınız zaman anakart değiştirmeniz gerekecek, şahsen hiç mantıklı bulmuyorum.
Katılıyorum oyunda optimizasyon sıkıntıları var bende de ara sıra oluyor, sistemim; Msi Gaming X 1650S, Ryzen 5 2600, 8x2 16 GB 3200 MHz CL16 RAM.

R7 2700'ün GTX 1080 Ti ile PUBG'yi havada hoplatması lazım ama nasıl drop yiyorsunuz şaşırdım açıkçası 🤔
yani gerçekten bende anlamış değilim çoğu kişi işlemcimin amd olmasından kaynaklı dedi ve alıcağım işlemciyi neredeyse sıfır zarar ile alıyorum
Ne kadar a alacaksınız? Ona göre 10600K cok daha iyi cunku.
neredeyse çok az bir fark ile geçiş yapabiliyorum
2 çekirdek, üstüne çoklu çekirdek teknolojisini kaybedersiniz. Z serisi anakart değilse yüksek hızda RAM kullanmazsınız.
i5 9600k için çok pahalı olama kaydı ile anakart önerisine açığım ramlerim ddr4 3200mhz cl18 8x2

Öncelikle işlemciyi değiştirmek çözmeyecektir. Başlıca FPS düşmesi sebepleri;

- RAM Uyumsuzluğu
- RAM Yetersizliği
- VRAM Yetersizliği
- Isınma
- Depolama Birimi Arızası

Daha olabilir fakat benim hatırladıklarım bunlar. RAM'in yetiyor fakat uyumlu mu, düzgün çalışıyor mu? Ayrıca sıcaklık değerlerini paylaşabilirsiniz.
ramlerim 2 slottan oluşmakta 8+8 aynı ramler kingston ddr4 3200mhz cl18 ısınma bilgisayarım da yok oc yapmadım bile
RAM hızınızı 2933MHz'e düşürüp deneyebilirsiniz belki sorun ondan kaynaklıdır.
olur denerim
Tamamdır o zaman alınır. Anladığım kadarıyla elindekileri satıp alacaksın. Sıkıntı olmaz.
teşekkürler
Ben AMD'den Intel'e geçtiğimde FPS dropları yüksek oranda azalmıştı, minumum FPS'im 70'lerden 100'lere yükselmişti.
bende senin anlattığın gibi olmasını bekliyorum çünkü intel beni hiç yanıltmadı amd pişmanlıktır

Merhaba.
Ryzen 7 2700.
GTX 1080 Ti.
16 RAM DDR4 3300 MHz.
B450M S2H anakart.
Kimgston 240GB SSD.
Sistemim bu PUBG oyuncusuyum gerektiği yerde 155 sabit FPS'im bir anda 60'lara düşüyor ve elimde güzel bir fırsat var işlemcimi i5 9600K ile değiştirebiliyorum ani FPS kayıplarımı bu işlemci çözer diye düşünüyorum sizce elimdeki fırsat güzel mi? (anakartı tabii ki değiştireceğim)
Drop sebebi işlemci midir bilmem ama bence mantıklı bir değişim olmaz. İşlemciyi kesinlikle değiştireceksen R5 3600 veya Intel tarafında İ5 10400F gibi modeller düşünülebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı