AMD işlemcimi Intel ile değiştirmeli miyim?

Bu sorunun işlemci kaynaklı olduğuna dair bilgiyi kim ne nereden verdi size anlayamadım.Pubg zaten optimizasyon sorunlu bir oyunken bu tarz bir sorun yaşasam açıkcası en son işlemcide sorun olduğunu düşünürdüm.

Bu sorunun işlemci kaynaklı olduğuna dair bilgiyi kim ne nereden verdi size anlayamadım.Pubg zaten optimizasyon sorunlu bir oyunken bu tarz bir sorun yaşasam açıkcası en son işlemcide sorun olduğunu düşünürdüm.
sizce sorun nerede peki sistemimi yazdım bakıyorum yayıncılara vs benim sistemim daha üst ama adamda intel işlemci var alıcağım işlemciyle aynı seviyede benim 1080ti ile aldığım yerdeki fps 80 adam alıyor 130 adam bütün haritanın her yerinde aldığı fps 140 yediği fps drobu 2 3 fps düşüyor benim ekran kartım daha iyi benim fps 160-60 arası gidip geliyor

@Absinthe41, RAM frekansınız yüksekken Intel platformundan en azından i5-10600K + Z490 veya mevcut soketiniz üzerinden R5 3600 veya daha yüksek seviyede bir CPU tercih etmeniz çok daha mantıklı olur. 9600K'nın geleceği çok parlak değil açıkçası, özellikle de bu tarz CPU Intensive uygulama/oyunlarda Hyper-threading/SMT gibi teknolojilerinin varlığı ilerleyen dönemlerde ekran kartı beslemesinde büyük bir rol oynuyor. OC'dan önce verimli ve güçlü çekirdek derim her zaman, çok daha kritik ve önemli bir parametre. 6/6 bir işlemci almanızı şu saat itibariyle önermiyorum, ama ha alırsınız 9600K'yı şimdiki elde etmiş olduğunuz değerlerden çok daha iyi performans sonuçları alırsınız, FPS'niz bir hayli yükselir ancak dediğim gibi uzun vadede %100 CPU kullanımı, darboğaz gibi sorunlarla uğraşmamak adına sizi önden uyarıyorum 🙂.

Son düzenleme:
sizce sorun nerede peki sistemimi yazdım bakıyorum yayıncılara vs benim sistemim daha üst ama adamda intel işlemci var alıcağım işlemciyle aynı seviyede benim 1080ti ile aldığım yerdeki fps 80 adam alıyor 130 adam bütün haritanın her yerinde aldığı fps 140 yediği fps drobu 2 3 fps düşüyor benim ekran kartım daha iyi benim fps 160-60 arası gidip geliyor

Ram,ssd ve psu.Bunlar kontrol edilmeden direk işlemciye ihale edilmemeli.İşlemci de sorun olamaz demiyorum,en son işlemci kontrol ederdim diyorum ki çoğu kişi de benzer fikirde.

Intel'e geçerseniz pişman olursunuz. İleride darboğazdan tut çoklu çekirdek ordan anakart masraflarına kadar Intel pişmanlıktır. Sorun ısınma gibi şeyler değilse yazılımsal olabilir, sürücüleri silip tekrar yüklemeyi deneyin. Mümkünse Windows'a formatta olur.

Hangi AMD'den hangi İntel'e ?

R5 2600'den (6 Core 12 Thread) i5 9600kf'ye (6 Core 6 Thread)
Merhaba.
Ryzen 7 2700.
GTX 1080 Ti.
16 RAM DDR4 3300 MHz.
B450M S2H anakart.
Kimgston 240GB SSD.
Sistemim bu PUBG oyuncusuyum gerektiği yerde 155 sabit FPS'im bir anda 60'lara düşüyor ve elimde güzel bir fırsat var işlemcimi i5 9600K ile değiştirebiliyorum ani FPS kayıplarımı bu işlemci çözer diye düşünüyorum sizce elimdeki fırsat güzel mi? (anakartı tabii ki değiştireceğim)

Geç dostum geç, oyun için, hele hele PUBG için İntel diyorum, ben de geçtim memnunum. İ5 9600kf kullanıyorum 5 GHZ'da.

R5 2600'den (6 Core 12 Thread) i5 9600kf'ye (6 Core 6 Thread)

Geç dostum geç, oyun için, hele hele PUBG için İntel diyorum, ben de geçtim memnunum. İ5 9600kf kullanıyorum 5 GHZ'da.

9600K/KF; R7 2700'e göre hem FPS bazında hem de GPU beslemesi noktasında çok daha başarılı bir iş çıkarır ancak geleceği düşünüp ona göre hareket etmesi çok daha sağlıklı olur gibi, hazır anakartı da varken 3000 serisinden R5 3600/R7 3700X gibi CPUlar düşünülebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı