AMD kart almanın stratejisi ne?

Sanırım, RTX çok iyi gözüküyormuş bu durumda niye AMD alıyormuşuz.

Özetle. Çünkü AMD'nin daha yüksek kartlarda da kitlesi var neden olduğunu anlamıyorum.

RT açmayacaksan alırsın, paran yoksa alırsın, aynı paraya çok VRAM istiyorsan alırsın.

Kabaca söylüyorum kimse üzülmesin "fakir olduğu için" alıyor.

RTX 4070 ve i7 Ryzen 7 ile iyi bir FPS vermediği için bu durumda XT daha iyi geliyor o zaman doğru mu anlamışım?

Dostum RT açmak için şu an 4070 yeterli ama önümüzdeki sene olmayacaktır. Karşılığında 7800 XT alabilirsin ama onda da aynı durum var.

AMD alırsam RT açmayı gözden çıkartırım. AMD daha fazla FPS veriyor diye biliyorum o zaman AMD daha iyi bir seçenek mı oluyor yoksa NVIDIA mı daha iyi FPS veriyor? Bu durumda daha uzun ömürlü oluyor.

Burada açık olalım AMD ve NVIDIA fiyat olarak aynı olsalar %90'ımız AMD almaz. Ben VRAM'i NVIDIA'nın daha optimize bir şekilde kullandığını düşünüyorum yani AMD'nin kamyon VRAM'leri sizi aldatmasın pek.

4070 almak daha mı iyi? Orası kesin zaten AMD parasızlıktan.

Bunlar benim babamın oğlu değil, hangisi aradığım özellikleri o karşılıyor ise onu alırım. Ancak iki firmanın da upscale teknolojileri yani DLSS/FSR piyasayı çok fena bozdu. Sayelerinde oyuna RT yüzünden doğru düzgün light effect koymadıkları gibi saçma sapan upscale teknolojileri yüzünden de üst seviye sistem istiyor.

Nvidia GPU pazarının %87'sine hakim. Adamlar yapay zeka alanındaki atılımlarla birlikte ABD'nin en büyük 3. şirketi oldu.

AMD'nin ise yaptığı tek şey iki sene geriden gelip Nvidia'yı taklit etmekten ibaret. Onu da pek becerebildikleri söylenemez.

Yıllarca AMD grafik kartları da kullanım. Ucuz etin yahnisi olmuyor dolayısı ile daha düşük fiyatlara aldanmamak gerek. Ben de Nvidia'nın bazı politikalarını beğenmiyorum ama ekran kartı denince Nvidia'dan şaşmayacaksın ki pazar payı, Steam kullanıcı istatistikleri çok büyük çoğunluğun Nvidia'yı tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Nvidia GPU pazarının %87'sine hakim. Adamlar yapay zeka alanındaki atılımlarla birlikte ABD'nin en büyük 3. şirketi oldu.

AMD'nin ise yaptığı tek şey iki sene geriden gelip Nvidia'yı taklit etmekten ibaret. Onu da pek becerebildiği söylenemez.

Yıllarca AMD grafik kartları da kullanım. Ucuz etin yahnisi olmuyor dolayısı ile daha düşük fiyatlara aldanmamak gerek. Ben de Nvidia'nın bazı politikalarını beğenmiyorum ama ekran kartı denince Nvidia'dan şaşmayacaksın ki pazar payı, Steam kullanıcı istatistikleri çok büyük çoğunluğunun Nvidia'yı tercih ettiğini ortaya koyuyor.
Beyefendiler hala kas gücü, VRAM şişirmekle uğraşıyor 15 yıl öncesinin kafasını bir türlü bırakmadılar. Devir artık yazılım ve AI devri bunlar hala daha yerinde sayıyor.

Beyefendiler hala kas gücü, VRAM şişirmekle uğraşıyor 15 yıl öncesinin kafasını bir türlü bırakmadılar. Devir artık yazılım ve AI devri bunlar hala daha yerinde sayıyor.
15 yıl sonrasının kafası her şeyi kökleyip DLSS/FSR açarak göz boyama ise geride kaldığımız doğrudur. Bana ne firmanın ilerlemesinden? Alacağın ürüne baksana sen. Babanın oğlu mu Lisa Su? Veya Nvidia? Neden bu teknolojilere ihtiyaç duyuyorum, çip gücüne ihtiyaç duymuyorum diye sorgula. Tabii firmadan bağımsız yap bunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı