AMD kart almanın stratejisi ne?

ASUS Radeon RX 6700 XT kullanıcısıyım. Evet AMD'de kas gücü olarak çoğu NVIDIA kartın daha üstünde kartlar üretiliyor. Mesela 6700 XT kartı O.C görürse RTX 3070 performansına yaklaşabiliyor. Fakat gel gör ki NVIDIA'yı öne çıkaran en büyük özelliği sahip olduğu teknolojilerin bolluğu.

En basitinden Cyberpunk 2077'de Ray Tracing gibi nimetlerden faydalanmak istiyorsan AMD o tür özellikler ile hiç optimize çalışmıyor. FSR desen DLSS'in yanından bile geçemiyor. FSR'nin Quality ayarı DLSS'in Balanced'ın bir tık altı gibi bir şeyine denk geliyor. NVIDIA'da Frame Generation + Rey Reconstruction gibi özellikler varken şu sıralar AMD almanın alemi yok.

AMD almak şöyle mantıklı olur: Senin Ray Tracingmiş, ıvır zıvırmış hiçbiriyle bir işin olmazsa o zaman gidip AMD al çünkü hem çok daha ucuz hem de çok daha performanslı. Bir de ürünleri genelde yüksek VRAM ile çıkıyor.

NVIDIA satın alırsan DLSS 3.5 + FG + RR gibi birçok özellikten faydalanabiliyorsun ve her zaman stabil ekran kartı sürücülerine sahip oluyorsun. O yüzden bu konuyu enine boyuna tartışmaya gerek yok. Bana göre NVIDIA daha iyi.

15 yıl sonrasının kafası her şeyi kökleyip DLSS/FSR açarak göz boyama ise geride kaldığımız doğrudur. Bana ne firmanın ilerlemesinden? Alacağın ürüne baksana sen. Babanın oğlu mu Lisa Su? Veya Nvidia? Neden bu teknolojilere ihtiyaç duyuyorum, çip gücüne ihtiyaç duymuyorum diye sorgula. Tabii firmadan bağımsız yap bunu.
Üstat olay saf kas gücüyse o da yine Nvidia'da :) 4090 tepede liderliğini koruyor. AMD'de veya Intel'de 4090'a rakip olabilecek bir kart var mı yok tabiki de.

Adamlar donanım ve yazılımda bir üst lige çıktı AMD halen alt liglerde debeleniyor. Steam kullanıcı istatistiklerine bakar mısınız AMD grafik kartı tercih eden yok neredeyse.

Çünkü AMD rakibine kıyasla donanım ve yazılım alanlarında ayrıca oyun firmaları ile yapılan anlaşmalar hususunda çok geride kaldı marka imajını da zedeledi.

AMD FSR 3 FG'yi duyurdu daha bir iki oyun dışında kullanan oyun göremedik. Nvidia ise yapılan anlaşmalarla birçok popüler oyunda kendi teknolojilerini kullanıyor haliyle kullanıcılar da bu teknolojilerden faydalanmak adına Nvidia'yı tercih ediyor.

steam.png

Son düzenleme:
Üstat saf kas gücüyse o da yine Nvidia'da :) 4090 tepede liderliğini koruyor. AMD'de veya Intel'de 4090'a rakip olabilecek bir kart var mı yok tabiki de.
Heh. Dur bakalım daha, geçen senenin 3090 Ti'ı bu seneki orta seviye karta denkti mesela. Ondan önceki nesilde 2080S ne oldu dersin? 3060 Ti'a denk oldu. Sence eskiden böyle miydi? AI, DLSS cart curt savunurken ortaya 4090 atarsan, ben de bunu derim sana. Ayrıca mesajımda hiçbir şekilde firma ayırt etmedim.

AMD'yi ucuz diye alındığını savunan arkadaşlar DLSS to FSR modunu kullanmasınlar bence.
Ya ne diye alacaktı? Ucuz diye alınıyor tabi ha fanboyluk için alınıyorsa onu bilmem. FSR modunu da eline yüzüne bulaştırdı o konuya hiç girme bence.

Ya ne için alacaktı? Ucuz diye alınıyor tabi ha fanboyluk için alınıyorsa onu bilmem.
Dostum sen de almışsın. Nvidia tekel mi olsun istiyorsun? 3050 gibi kartlara 20K mı vermek istiyorsun? Ne boş konuşuyorsun yahu.

Dostum sen de almışsın. Nvidia tekel mi olsun istiyorsun? 3050 gibi kartlara 20K mı vermek istiyorsun? Ne boş konuşuyorsun yahu.
Boş konuşan sensin burada ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun? NVIDIA zaten tekel bu arada hala farkında değilsen. Biz tekel olmasını sağlamadık AMD kendisi sağladı, AMD'nin vurdumduymazlığı sağladı. Ben aldım çünkü bütçede dardaydım ama şimdi bütçemi iyileştirdim sene sonunda NVIDIA alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı