AMD Kartlarındaki Wattman Hatası Nedir?

R5 2600X ve Sapphire RX590 sistemimde yaşıyorum. Ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü Nvidia kart ile de aynı sorunu yaptı.

Hocam hiç mi oyun oynarken fark etmediniz ? :) Garip bir durum cidden R9 380 o zamanlar bile uçuk fiyatlı bir kartdı.
Fark ettim tabi, çünkü aynı sistem abimde de vardı. Aylarca topladığım yere gittim anlatıyorum aynı sistemden evde bir tane daha var GTA 5'i 60 fps'in üstünde oynuyor diye. Verdikleri cevap: Çözünürlüğü düşürün xD. Çözünürlüğü düşüreceksem niye böyle bir ekran kartı alayım ki? Zaten problem olduğu belliydi oyunda Vram kullanımı kısmı 4GB değildi. Neyse 2 yıldan sonra şu an 1050 Ti ile mutluyum. Sistemimi 2016 Mayıs'ta toplamıştım.

Fark ettim tabi, çünkü aynı sistem abimde de vardı. Aylarca topladığım yere gittim anlatıyorum aynı sistemden evde bir tane daha var GTA 5'i 60 fps'in üstünde oynuyor diye. Verdikleri cevap: Çözünürlüğü düşürün xD. Çözünürlüğü düşüreceksem niye böyle bir ekran kartı alayım ki? Zaten problem olduğu belliydi oyunda Vram kullanımı kısmı 4GB değildi. Neyse 2 yıldan sonra şu an 1050 Ti ile mutluyum. Sistemimi 2016 Mayıs'ta toplamıştım.
Hocam sizin yerinize üzüldüm R9 380 o zamanlar bile ucuz bir kart değildi nasıl bozuk çıktı anlamadım.

Armor yerine Pulse öneririm, Armor modellerinin(Yeni soğutmaları hariç GTX 1660'dan sonra çıkanlar) Kronik ısınma sorunlu.
Dostum, bunu ben de biliyorum. Ama DA-V4 alacağım. Daha ucuza toplamak mümkün değil bu kasayı. Anca Black Fridaya kadar indirimleri takip etmek gerek.
Çok sıcak bir yerde yaşamıyorum. Kışın soğuk, yazın sıcak. Kasa kapağı açık kullanacağım. Tek düşüncem kasa kapağı açık kullanınca (evde kedim var, tüyleri çok kısa değil ama) sıkıntı olur mu? Normal tozlanmadan bişey olmaz, temizlerim ancak kedi tüyü fanlara sarılır mı vs.

Edit: Onun dışında bu modeli alıp (indirim kuponuyla 1300₺ oluyor. Faresini 20-25₺'ye satmaya çalışacağım), uzay kasa kullanmayı düşünüyorum. Her şeyi açık şekilde. Ama kasayı uzun süre alamayabilirim.

Hocam sizin yerinize üzüldüm R9 380 o zamanlar bile ucuz bir kart değildi nasıl bozuk çıktı anlamadım.
Bozuk çıkmasaydı muhtemelen hâlâ onunla devam ediyor olacaktım. :| Baktığım testlerde R9 380'in 1050 Ti'ın önünde olması üzücü.
Ve tabi bir de R9 380'in üretiminin bitmiş olması da sıkıntı oldu, aynısını yine alabilseydim harika olacaktı.

Sapphire tercih edin. Nitro+ ya da Pulse modellerinden...
Dostum hazır sistem. Sonraki mesajımı da okur musun? 3 mesaj yukarıda sanırım. Donanım Arşivi V4.
Bu kart bayağı ucuzmuş. Kısa bir araştırmayla belki bununla sistem toplarım. Zaten RX 580 ve 570 arasında pek fark yok. RX 580, 60 FPS alıyorsa; RX 570, 55 falan alır. Yeter bana da. Ama diğer parça fiyatlarına da bakmam gerek.

Edit: Asrock Phantom Gaming modeli nasıldır? Onu da düşünebilirim. 1250₺ civarı nanokatologta. Ve kedi tüyü uzay kasada sıkıntı çıkartır mı?

Bozuk çıkmasaydı muhtemelen hâlâ onunla devam ediyor olacaktım. :| Baktığım testlerde R9 380'in 1050 Ti'ın önünde olması üzücü.
Ve tabi bir de R9 380'in üretiminin bitmiş olması da sıkıntı oldu, aynısını yine alabilseydim harika olacaktı.
Kart zaten 1.550 TL civarlarında ve hiçde kötü değil bunla bir crossfire yapsan varya seni 10 yıl götürür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı